Master i fødevaresikkerhed og fødevarerisikostyring
University of Parma
Nøgleinformation
Campus placering
Parma, Italien
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
Blandet, På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid, Deltid
Studieafgifter
Kontakt skolen
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Kontakt skolen
* Studieafgifter varierer på basis af et proportionalt undervisningsgebyrsystem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduktion
Programmet
Kandidatuddannelsen i fødevaresikkerhed og madrisikostyring tilbydes inden for området Food Sciences and Technologies og har til formål at forberede en fødevaresikkerhedsekspert, en specifik figur dedikeret til risikovurdering og styring af oversvømmelsesrisici, i et moderne perspektiv, der inkluderer alle de nylige erhvervelser af alle videnskaber, der er knyttet til det, som ikke kun inkluderer kemi, teknologi og mikrobiologi af fødevarer, men også ernæring, toksikologi, jura, økonomi, logistik, matematik.
Kurset vil blive tilbudt med et første fælles år ved University of Parma og i det andet år tre forskellige læseplaner på tre forskellige universiteter i regionen: Risikoreduktion (katolske universitet i Piacenza, i samarbejde med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbejde med University of Ferrara).
I det første fælles år lærer de studerende om risikokarakterisering og eksponeringsvurdering i fødevarer, fødevareteknologi og mikrobiologi i relation til sikkerhedsaspekter, som er de biologiske farer og fremmedhad i fødevarer og identifikationen af farer i primær produktion sammen med elementer i fødevarelovgivning og internationale politikker, biostatistik og bioetik.
I læseplanen om risikoreduktion vil eleverne uddybe deres viden om metoderne til begrænsning af risici i fødevareproduktion, afbødning af procesrelaterede toksikanter, som er de nye risici og om fødevareallergener.
I læseplanen for landbrugsfødevaresikkerhed uddyber studerende viden om håndtering af sygdomme efter høst, skadedyr i oplagrede landbrugsfødevarer, mykotoksigen svampe i landbrugsfødevarer, pesticidforurening sammen med brugen af bioteknologi og agronomi til sikkerhed og identitetskonservering af agrifood-produkter.
I læseplanen for risikostyring vil eleverne uddybe viden om avanceret fødevareteknologi og fødevareproces og avanceret og forudsigende fødevaremikrobiologi som en måde at styre risikoen sammen med elementer af landbrugsbiosikkerhed og fødevarebåren risiko og risikovurdering af fødevareprodukter til mennesker sundhed.
2. semester i 2. år vil være fuldt dedikeret til specialearbejdet under fælles tilsyn mellem universiteter og fødevarevirksomheder, statslige og EU-institutioner. Gradskvalifikationen opnås med succes efter uddybningen og forsvaret af originalt specialearbejde og tildeles officielt af de fem universiteter, så det vil være gyldigt som en anden cyklusgrad (MSc) grad af University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia og Ferrara.
Yderligere information HER
Adgangskrav
Instruktion for studerende fra italienske og EU-statsborgere .
Procedurer for tredjelandsstatsborgere .
Læreplan
Programmet
Kandidatuddannelsen i fødevaresikkerhed og fødevarerisikostyring udbydes inden for området fødevarevidenskab og -teknologi og har til formål at udarbejde en fødevaresikkerhedsekspert, en specifik figur dedikeret til risikovurdering og styring af oversvømmelsesrisici, i et moderne perspektiv, der omfatter alle de seneste erhvervelser af alle de videnskaber, der er forbundet med det, som ikke kun omfatter kemi, teknologi og mikrobiologi af fødevarer, men også ernæring, toksikologi, jura, økonomi, logistik, matematik.
Kurset udbydes med et første fælles år, på University of Parma , og i det andet år tre forskellige læseplaner på tre forskellige universiteter i regionen: Risk Mitigation (Catholic University of Piacenza, i samarbejde med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbejde med University of Ferrara).
På det første fællesår skal eleverne lære om risikokarakterisering og eksponeringsvurdering inden for fødevarer, fødevareteknologi og mikrobiologi i relation til sikkerhedsaspekter, som er de biologiske farer og fremmedlegemerne i fødevarer, og fareidentifikationen i primærproduktionen, sammen med elementer af fødevarelovgivning og internationale politikker, biostatistik og bioetik.
I læseplanen for Risk Mitigation vil eleverne uddybe deres viden om modaliteterne til reduktion af risiko i fødevareproduktion, begrænsning af procesrelaterede giftstoffer, som er de nye risici, og om fødevareallergener.
I læreplanen for Agri-Food Safety vil eleverne uddybe viden om håndtering af post-harvest sygdomme, skadedyr i opbevarede agri-food produkter, mykotoksigen svampe i agri-food, pesticid forurening, sammen med brugen af bioteknologi og agronomy for sikkerhed og identitetsbevarelse af landbrugsfødevarer.
I læseplanen for Risk Management vil eleverne uddybe viden om avanceret fødevareteknologi og fødevareproces og avanceret og forudsigelig fødevaremikrobiologi som en måde at håndtere risikoen på, sammen med elementer af gårdbiosikkerhed og fødevarebåren risiko og risikovurdering af fødevarer til mennesker sundhed.
2. semester af 2. år vil være fuldt dedikeret til specialearbejdet under fælles vejledning mellem universiteter og fødevarevirksomheder, statslige og EU-institutioner. Gradskvalifikationen opnås med succes efter udarbejdelsen og forsvaret af originalt afhandlingsarbejde og vil blive officielt tildelt af de fem universiteter, så det vil være gyldigt som en Second Cycle (MSc) grad af University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia og Ferrara.
Yderligere information HER