AIV masterprogram

Generelt

Program beskrivelse

Velkommen til AIV program CRI

De Tværfaglige tilgange i Life Sciences (AIV) Master of Paris Diderot og Descartes universiteter er et tværfagligt toårig program tackle med kvantitative metoder på forskellige grænseflader med Life Sciences. Det tager sigte på at uddanne kreative og talentfulde studerende til at udvikle deres forskning i et miljø som berigende som den bedste verdens kandidatuddannelser. Programmet er baseret på læring gennem forskning pædagogik - rige med forskning praktikophold og samarbejdsprojekter. Programmet er finansieret af Bettencourt Schueller Foundation.

Den 1. år af AIV Master er den første i Frankrig for at undervise systembiologi og syntetisk biologi. Uddannelsen er fokuseret på grænsefladen for biovidenskab og fysik, matematik og datalogi. Bortset fra systemer og syntetisk biologi, studerende opdage metoder til matematisk modellering, statistisk analyse og såvel state-of-the-art teknologier (fluorescens mikroskopi, nano-fabrikation, molekylære kræfter målinger, etc.) anvendes til at kvantificere egenskaber levende systemer . De får også færdigheder i videnskabelig kommunikation og måske ønsker at deltage i eksterne moduler at erhverve eller styrke en specifik viden.

Under det andet år studerende uddybe deres viden om biovidenskab, udvikle deres evne til kritisk at analysere videnskabelige værker og opdage Research verden. M2 pensum er afsat til forskning, gennem tre praktikophold, med mindst et teoretisk praktik og en eksperimentel praktik. For dem er villige til at forfølge i en ph.d.-uddannelse, vil det sidste semester give dem mulighed for at forberede et speciale projekt.

Studerende kan følge det andet år fra master første år program eller henvende sig direkte, at have opfyldt tidligere en ækvivalent på 4 år efter high school uddannelse, herunder mindst én praktik i et forsknings-indstillinger.

Første år af AIV masteren (M1)

Semester 1

Den første semester starter med en 3 ugers lang bootcamp, der giver en fortættet overblik over biologi, kemi, matematik og fysik, at de studerende vil opleve i løbet af semesteret. Da eleverne kommer alle fra forskellige videnskabelige baggrunde, vi forsøger at give en følelse af de emner, der vil opstå i løbet af semesteret, og for at give en intuition om hvilke fag de studerende skal begynde at arbejde på egen hånd. Typisk en studerende med fysik baggrund har brug for at arbejde på grundlæggende biologiske begreber som centrale dogme, evolution, DNA, metoder i biologi, mens en biolog som regel nødt til at fokusere mere på de matematiske og fysiske begreber, der bruges i kvantitativ beskrivelse af levende systemer .

Efter denne bootcamp vil flere centrale kurser finder sted på ugentlig basis. Studerende vil lære de teoretiske og praktiske, der er nødvendige for at udføre videnskabelig forskning ved grænserne mellem biologi, matematik og fysik.

Semester 2: praktikophold

I den anden M1 semester studerende "lærer gennem forskning", efter en praktikplads i et laboratorium efter eget valg i Paris-området eller ved at deltage i Paris-Bettencourt iGEM team på MIT internationale syntesebiologi konkurrence. Vores Paris-LB hold iGEM er den første franske hold at deltage, og er fremhævet hvert år, herunder at vinde 2013-verdensmesterskabet. Ud over de praktikophold eller iGEM kapitalinteresser, studerende følger seminarer og det videnskabelige Kommunikation Course.

Forskningen praktik er en integreret del af uddannelsen. Praktikken vil være fuld tid, og bør ideelt set bestå i en defineret projekt, som vil føre til resultater inden perioden 5. måneden. Ideelt praktikken løber fra begyndelsen af ​​februar til slutningen af ​​juni. Er mulige eventuelle forskningsprojekter relateret til syntetiske, systemer og kvantitativ biologi. Det er en fantastisk mulighed for de studerende at opdage, hvad det egentlig betyder at forske i et laboratorium.

iGEM ​​konkurrence

Som alternativ til denne lange praktik, kan eleverne finde anvendelse på iGEM Paris Bettencourt Team. Hvert år en lille gruppe studerende fra AIV og andre masters-programmer omkring Paris samler deres styrker og hostes af CRI at opsætte et iGEM projekt og deltage i denne konkurrence af syntetisk biologi. Dette starter som regel ved brainstorming og projekt bygning og kræver ikke en fuld tid engagement før maj eller juni. Imens venter vi, at deltagerne finder en praktikplads på typisk 3-4 måned før tiltrædelsen af ​​iGEM Team. Bemærk, at da iGEM konkurrencen finale finder sted i november vil deltagerne nødt til at organisere sig for at blive i teamet frem til denne dato. Fodermidlerved studerende fortsætte med os i det andet år af Master, betyder det, at den første lab rotation af M2 vil blive dedikeret til iGEM holdet projektet efterbehandling.

Hvad er det næste?

Ved udgangen af ​​Master 1, og da du har bestået alle eksamener, vil vi diskutere med dig mulighed for dig at fortsætte med os i M2. Normalt alle studerende, der ønsker at bo hos os, kan gøre det. Men hvis en eller anden grund du foretrækker at skifte til et andet Master program, der er mere specialiseret og fokuseret på din favorit forskningsemne, vil vi hjælpe dig med at gøre overgangen.

Andet år af AIV masteren (M2)

I løbet af 2. år, studerende uddybe deres viden om biovidenskab, udvikle deres evne til kritisk at analysere videnskabelige værker og opdage Research verden. To spor tilbydes: 1. generel tværfaglig spor for studerende, der ønsker at udvikle deres viden i forskellige grænseflader med Life Sciences 2. SSB sporet for studerende, der ønsker at fremme deres viden i systemer og syntetisk biologi.

Strukturen af ​​året i form af seminar kurser og praktik er den samme for begge spor.

Året er designet til at hjælpe de studerende med at finde deres vej ind i forskningen rige. Studerende kan følge for at det andet år fra master første år program eller henvende sig direkte, at have opfyldt tidligere en ækvivalent på 4 år efter high school uddannelse, herunder mindst én praktik i et forsknings-indstillinger.

M2 år består af en uges workshop sammen med FDV 1. års ph.d.-stipendiater. I små grupper, lærer eleverne, hvordan man skaber tværfaglige forskningsprojekter. Dette efterfølges af ugentlige fredag ​​eftermiddag kurser, hele året, gearet til at udvikle de studerendes evne til at læse og analysere aktuelle videnskabelige articles.The resten af ​​M2 pensum er afsat til forskning, gennem tre praktikophold, med mindst et teoretisk praktik og en eksperimentel praktik. For dem er villige til at forfølge i en ph.d.-uddannelse, vil det sidste semester give dem mulighed for at forberede et speciale projekt.

Studerende vil have mulighed for at lære forskning ved at gøre forskning i laboratorier, for at mødes med mange forskere og til at drøfte den seneste tværfaglige forskningsartikler og anmeldelser. Ved udgangen af ​​året, vil de fleste af de studerende henvende sig til en ph.d.-uddannelse, i Frankrig eller i udlandet. En af vores rolle som lærere er at sikre, at alle de studerende ved ved udgangen af ​​M2 hvilke videnskabelige spørgsmål, de ønsker at arbejde med i løbet af de 3-4 år af deres fremtidige ph.d., og sikre, at de studerende har erhvervet den nødvendige grundlag for at tackle dem.

År oversigt

Året starter med en uge workshop på Sèvres, og derefter forventes den studerende til at udføre 3 praktikophold på 3 måneder hver mens de forbereder og deltager kurser om fredagen på 15.00h.

Senest opdateret Jan 2016

Om skolen

Located in the heart of Paris, near Bastille, the CRI hosts friendly exchanges at the crossroads of life sciences, exact sciences, natural, cognitive and social sciences and advances our thinking of l ... Læs mere

Located in the heart of Paris, near Bastille, the CRI hosts friendly exchanges at the crossroads of life sciences, exact sciences, natural, cognitive and social sciences and advances our thinking of learning sciences. Today, the CRI offers three degree programs integrated in the Bettencourt curriculum… Minimer