Civilingeniør i økonomi og erhvervslivet - Specialisering i politikøkonomi

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Vi lever i udfordrende tider og økonomiske politiske problemer er overalt. Husk finanskrisen i 2008 og eurokrisen, der brød ud i 2010. Tænk på befolkningens aldring, hvilket medfører store stigninger i udgifterne til sundhedspleje og pensioner, der spænder solidariteten mellem generationerne. Den globale opvarmning kan true det fremtidige liv på jorden. Derudover stiger ulighed i indkomst næsten overalt i den vestlige verden på grund af globalisering og teknologiske ændringer. For at kunne løse økonomiske problemer har regeringerne brug for fremragende politikøkonomer. Ved at gennemføre dette kandidatuddannelse kan du anvende de nyeste økonomiske teori og forskningsmetoder til at hjælpe med at løse vigtige nutidspolitiske spørgsmål.

Udover kurser indeholder masterprogrammet seminarer. I seminarets økonomiske politik vil du forsøge at løse et af de mest presserende politiske problemer i vores tid. Desuden giver vores partnere praktikophold til de bedste studerende, for eksempel på et af ministerierne, CPB Nederlandsk Præsidium for Økonomisk Politisk Analyse, Konkurrence og andre offentlige myndigheder. I løbet af dette praktikophold kan du skrive din kandidats speciale.

Er dette det rigtige valg for dig?

Hvis du er en stærkt analytisk studerende, hvis du ikke er bange for matematik og statistik, hvis du er meget motiveret, og hvis du vil gøre denne verden til et bedre sted, skal du tilmelde dig Master i Politikøkonomi.

Hovedværdierne for Policy Economics-programmet ved Erasmus School of Economics er:

  • Åbenhed
  • Nysgerrighed
  • Akademisk grundighed
  • Et godt arbejdsmoral
  • Socialt engagement

Hvorfor studere Politikøkonomi i Rotterdam?

Politikøkonomisk program ved Erasmus School of Economics er unik i Holland. Det er eksplicit designet til at uddanne fremtidige beslutningstagere. Programmet forbereder dig til en karriere som politikøkonom, der er i stand til at anvende de mest hensigtsmæssige teori og empiriske metoder til at løse virkelige politiske problemer. Læreplanen er udviklet i tæt samarbejde med potentielle fremtidige arbejdsgivere, der også leverer praktikophold til de bedste studerende.

Undersøg politikøkonomisk program ved Erasmus School of Economics for:

  • En teoretisk og empirisk tilgang til vigtige økonomiske politiske spørgsmål
  • En pensum designet i samarbejde med nederlandske statslige organisationer og forskningsinstitutter
  • Gæsteforelæsninger af ledende politikøkonomer
  • Fremragende karrieremuligheder i den offentlige / non-profit sektor eller anvendt videnskab.

"Dette program er en god måde at bruge økonomisk analyse til at vurdere aktuelle og vigtige økonomiske politiske beslutninger"

Typisk er en politikøkonomisk studerende smart, aktiv og har over gennemsnittet bachelorgrad. Har du stor interesse for anvendte politiske spørgsmål og den offentlige sektor? Så skal du læse hvad vores elever har at sige.

Senest opdateret Apr. 2020

Om skolen

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Læs mere

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Minimer
Besøg skolens websted