Ingénieur Polytechnicien Program

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Både generelle og specialiserede studier

École Polytechnique 's Ingénieur Polytechnicien Program er et unikt 4-årigt program : 3 år for at opnå den tekniske grad og 1 år for at opnå École Polytechnique 's Diploma.

Denne 4-årige pensum giver eleverne:

 • En tværfaglig videnskabelig uddannelse, der giver eleverne en bred videnskabelig base (grundvidenskab, ingeniørvidenskab, socialøkonomi).
 • En menneskelig, militær- og sportsuddannelse, der giver eleverne mulighed for at udvikle deres adfærdsmæssige og relationelle færdigheder.
 • Specialiserede kurser med avancerede videnskabelige koncentrationer, der konkurrerer med de bedste ingeniørskoler over hele verden.

Generelle studier tilbydes i løbet af de første to år af programmet, hvor de studerende erhverver et solidt videnskabeligt fundament i seks fag ud af de otte, der tilbydes af de akademiske afdelinger: Ren og Anvendt Matematik, Fysik, Kemi, Biologi, Mekanik, Økonomi og Computer Science .

Denne tværfaglige uddannelse er stort set, hvilket giver École Polytechnique kandidater deres store potentiale for evolution i deres karriere. Det forbereder dem til at gennemføre bløde færdigheder i løbet af deres karriere. Il forbereder dem også til at praktisere forskellige ledende erhverv. Polyteknikere er således velegnede til at udvikle sig på højt niveau i ledelse og koordinering.

Specialiserede studier tilbydes i løbet af det tredje og fjerde år af programmet.

I deres 3. år kan eleverne vælge et emne eller tema blandt 14 forskellige specialiseringsprogrammer.

For 4. år kan eleverne vælge mellem følgende muligheder:

 • uddannelse tilbydes af et statsligt administrativt organ eller en organisation,
 • specialiserede studier på en partner engineering skole
 • et kandidatuddannelse i Frankrig eller i udlandet
 • ph.d.-forskning (Ph.D.)

Grader tildelt

 • Efter at have afsluttet de tre første år af programmet, studerende tjener Engineering grad af École Polytechnique .
 • Når de har afsluttet deres fjerde år, får de studerende École Polytechnique Diploma.

Vigtigheden af ​​fremmedsprog, humaniora og samfundsvidenskab

 • Moderne sprog: Udover den obligatoriske undersøgelse af to fremmedsprog har eleverne mulighed for at starte et 3. sprog og at øve det under praktikophold og sprogintensive studieperioder i udlandet.
 • Humaniora og Samfundsvidenskab: I løbet af programmet tilbydes forskellige foredrag og workshops til studerende, der dækker emner, der spænder fra filosofi og historie til arkitektur, billedkunst og musik.

Lære gennem forskning

Mindst 20% af studietiden er dedikeret til forskning i de første tre år af Ingénieur Polytechnicien Program.

Et spændende forskningscenter på deres dørtrin

Studerende drager fordel af en ekstraordinær indstilling med hensyn til infrastruktur med forskningscentret, der kan prale med over tyve laboratorier inden for École Polytechnique selv, samt partnerlaboratorierne på Plateau De Saclay (European Silicon Valley).

Videnskabsprojekter i hele programmet

Fra år 1

Studerende tilbydes videnskabelige konferencer om aktuelle forskningstemaer samt laboratoriebesøg og møder med forskere.

I år 2

 • En del af undersøgelserne udføres i form af anvendte moduler i et laboratorium, benævnt MODAL, inden for Ecole Polytechniques forskningscenter. Studerende behandler et videnskabeligt tema en dag om ugen i en periode på ni uger.
 • I samarbejde med École Polytechnique laboratorier arbejder alle elever i små grupper på et gruppevidenskabsprojekt. Dette arbejde udføres hele året, halv dag om ugen.

I år 3

 • Specialiseringsstudier giver alle studerende nye muligheder for nedsænkning i Ecole Polytechniques laboratorier.
 • Studerende har mulighed for at erstatte visse år 3 kurser / moduler med et laboratorieprojekt for en periode.
 • Alle studerende gennemfører en forskerstuderende i mindst tre måneder, der kan forlænges op til fem måneder. Disse praktikophold foregår i akademiske laboratorier, men også i industrielle R

Efter Polytechnicien Programmet

En tredjedel af de studerende, der går ind i et statsligt administrativt organ eller en organisation, gennemfører en ph.d. og næsten en fjerdedel af andre studerende fortsætter deres ingeniørstudier med en ph.d.

Karriere

Efter deres studier vælger 47% af polyteknikerne erhvervslivet for deres erhverv, 29% forfølge deres studier gennem en ph.d., 15% vælger den offentlige sektor og 3% skaber en opstart.

Løn

I erhvervssektoren er den brutto årsløn, inklusive bonus, for første job på 59.500 euro. Det kan være op til 76.500 euro for kandidater, der arbejder i udlandet.

Jobsøglængde

I erhvervssektoren finder 64% af kandidaterne beskæftigelse før eksamen. Inden for 6 måneder efter eksamen er 100% af polytechnikere i erhvervslivet ansat.

Aktivitetssektorer

I gennemsnit vælger kandidater, 57% industri (44% IT sektor, 15% energisektor, 10% byggesektor), 19% rådgivning og 9% forsikring og bankvirksomhed.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excel ... Læs mere

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excellence with a strong emphasis on science, anchored in humanist traditions. The school produces socially responsible professionals who excel in leading complex and innovative projects which address current and future challenges facing our society. Minimer