Find ekspertløsninger til dagens komplekse forretningsproblemer
I dagens datadrevne verden har organisationer brug for ekspertvurdering og skarp analyse for at sikre, at de træffer de rigtige beslutninger. Business Analytics giver dig mulighed for at udnytte kraften i datavidenskab, big data, statistik og maskinlæring for at optimere resultater og nå strategiske mål.

Din evne til at kombinere indsigt fra matematik, datalogi og økonomi med højt udviklede kvantitative og kommunikationsevner vil gøre dig nøglen til enhver organisations succes. Masterprogrammet vil uddybe din viden på disse områder og give dig muligheden for at specialisere dig i computational intelligence, optimering af forretningsprocesser og økonomisk risikostyring. Kandidatuddannelsen afsluttes med en seks-måneders individuel praktikplads hos en virksomhed, som ofte er det første skridt til en blomstrende international karriere.

Dette er, hvad du vil gøre
Kandidatuddannelsen i Business Analytics er et toårigt program bestående af 120 ECTS fordelt på fire semestre. Det første semester er afsat til obligatoriske kurser. I andet og tredje semester kan du fokusere på en af de tre specialiseringer. Endelig tilbringer du i det fjerde semester seks måneder på en praktikplads ved et forretnings- eller forskningsinstitut.

Obligatoriske kurser

Du vil lære:

 • Kunsten matematisk modellering og måder at anvende den på i praksis
 • At opbygge et komplet beslutningsstøttesystem i et gruppeprojekt
 • At analysere data og genkende datamønstre og strukturer
 • Matematiske metoder anvendt inden for finansielle institutioner
 • Videnskabelige skrive- og præsentationsevner
 • At arbejde i et tværfagligt team, at kommunikere og arbejde sammen med eksperter på forskellige områder
 • At kombinere og anvende din viden i praksis ved hjælp af en praktikplads

Obligatoriske kurser
De obligatoriske kurser er:

 • Anvendt stokastisk modellering (6 EC)
  Dette kursus giver dig en indsigt i matematisk modellering og den måde, den bruges i praksis. Du vil udforske en række stokastiske løsningsmetoder.
 • Dataminingsteknikker (6 EC)
  Dette kursus undersøger grundlæggende data-mining-teknikker og deres anvendelse til at løse virkelige problemer inden for områder som marketing, svindel-afsløring, tekst- og web-minedrift og bioinformatik.
 • Anvendt analyse: finansiel matematik (6 EC)
  Dette kursus introducerer dig til matematikken, der bruges inden for finansielle institutioner. De emner, der dækkes, inkluderer teorien om optioner, binomialmetoden, Black-Scholes-modellen og dens anvendelse, varme ligningen og numeriske metoder.
 • Projektoptimering af forretningsprocesser (gruppeprojekt, 6 EC)
  Dette projekt vedrører konstruktion og / eller design af (del af) et beslutningsstøttesystem (DSS), der er designet og bygget på en videnskabeligt forsvarlig måde, og som kan bruges i praksis. DSS er bygget i grupper af studerende.
 • Statistiske modeller (6 EC)
  I dette kursus lærer du at anvende flere almindelige statistiske modeller i gyldige indstillinger og lære det teoretiske fundament for hver model. Emner, der vil blive drøftet, er: analyse af varians, generaliserede lineære modeller, ikke-lineære modeller og tidsseriemodeller.
 • Research Seminar Business Analytics (6 EC)
  Under (for eksempel) masterprojektet skal den studerende overveje relevant litteratur til det aktuelle forskningsspørgsmål. Dette kursus har til formål at forberede den studerende til dette trin. At blive lært med litteraturen består af to elementer: (i) for at kunne studere et specifikt papir i dybden, og (ii) at gennemføre en desk-undersøgelse af videnskabelig litteratur (slags gennemgang) relateret til et forskningsspørgsmål. Begge disse elementer behandles under seminaret.
 • Avanceret maskinlæring (6 EC)
  Maskinindlæring er videnskaben om at få computere til at handle uden at være eksplicit programmeret. I dette kursus lærer du om de mest effektive maskinlæringsteknikker og får praksis i at implementere dem og få dem til at arbejde selv. Vi drøfter de teoretiske grundlag samt den praktiske know-how, der er nødvendig for at anvende disse teknikker til nye problemer.

I andet og tredje semester kan du specialisere dig i en ekspertiseringsretning. De tre vigtigste specialiseringer er:

 • Optimering af forretningsprocesser
 • Computational intelligence
 • Finansiel risikostyring
Program undervist i:
 • Engelsk

Se 80 flere kurser fra Vrije Universiteit Amsterdam »

Senest opdateret September 3, 2019
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Sep 2020
Duration
2 år
Deltid
Fuldtid
Price
2,083 EUR
for EEA-studerende. € 14.500 for studerende uden for EU / ikke-EØS.
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Sep 2020
End Date
Ansøgningsfrist

Sep 2020

Location
Ansøgningsfrist
End Date