Kandidat i Industrielt Design

Generelt

Program beskrivelse

Master in Industrielt Design

Fagområdet Industrielt design er i en hastigt accelererende udvikling i overgangen fra det industrielle samfund til et videns- og kommunikationsbaseret samfund.

Der bliver produceret flere produkter end nogensinde før - og af meget varierende kvalitet. Kravene til produkterne har også ændret sig - de bliver stadig mere intelligente og kommunikerende. Produkternes værdier har bevæget sig fra det rent materielle til hvad de kan og hvad vi kan med dem.

På Industrielt design arbejder de studerende med de klassiske dyder som skitsering, markertegning, 3-D programmering og modelbygning. Men de beskæftiger sig i stigende grad også med overordnede koncepter for brugernes fremtid og de immaterielle værdier produkterne bærer med sig. Derfor er brugerobservation og kortlægning af brugernes handlingsmønstre et kerneområde for faget.

Industrielt design lægger vægt på idégenerering og visualisering samt evnen til at samarbejde med virksomheder og andre faggrupper - fra merkonomer og ingeniører til sociologer og antropologer.

Fagområdet samarbejder løbende med en lang række virksomheder om undervisning og projektudvikling, herunder bl.a. Bang & Olufsen, Lego, Innovation Lab og Kildemoes.


Kompetencer

Instituttet tilstræber, at studerende på linien for Industrielt Design opnår følgende kernekompetencer under deres studium:

 • Evne til at kombinere konceptuel tænkning med konkret formgivning.
 • Evne til at sammentænke funktionalitet, æstetik og social ansvarlighed i produktudvikling.
 • Viden om og evne til at vurdere designrelaterede etiske problemstillinger.
 • Evnen til at skabe design ved at identificere nye teknologiske muligheder og sætte dem i forhold til menneskelige behov.
 • Forståelse for og beherskelse af konstruktionsprincipper
 • Viden om interfacedesign.
 • Viden om materialer, deres egenskaber og hvordan de bearbejdes.
 • Færdigheder i produktion af prototyper og modeller.
 • Færdigheder i computerbaseret 3D modellering og visualisering.
 • Kendskab til industrielle arbejds- og produktionsmetoder.
 • Evnen til at fungere som formidlere i tværfaglige projekter.
Senest opdateret Jan 2018

Om skolen

Vi arbejder i øjenhøjde, tror på ligeværd og respekterer forskellighed.Designskolen Kolding er en uddannelse baseret på talentoptag. Herved adskiller vi os fra traditionelle universiteter. Vi dyrker o ... Læs mere

Vi arbejder i øjenhøjde, tror på ligeværd og respekterer forskellighed.Designskolen Kolding er en uddannelse baseret på talentoptag. Herved adskiller vi os fra traditionelle universiteter. Vi dyrker og værner om talentet, og udfordrer det ved at lære de studerende at reflektere over egen proces samt lære dem at samarbejde gennem opgaver hentet fra en konkret brugs-kontekst – gerne i samspil med erhvervslivet. Minimer