Kandidatuddannelsen i City Resilience Design og Management

Generelt

Program beskrivelse

Denne kandidatgrad er et innovativt, internationalt og tværfagligt uddannelsesprogram, der lærer eleverne, hvordan man kan operationalisere de mest presserende opfordringer til at opbygge mere modstandsdygtige og bæredygtige byer gennem byplanlægning og design, og hvordan man opstiller passende politikker og styringsmodeller. Dette etårige program giver de mest up-to-date perspektiver, metoder og værktøjer til at håndtere truslen om klimaændringer, naturkatastrofer og de sociale og tekniske transformationer, der kræves for at minimere miljøpåvirkningen af den nuværende globale urbaniseringsudvikling, samtidig med at man adresserer social retfærdighed.

Grunde til at studere denne kandidatgrad

 • Internationale professorer og et globalt tværfagligt perspektiv: Denne kandidatgrad er blevet indrammet og understøttet af International Urban Resilience Research Network, og programmet undervises af professorer fra nogle af de mest prestigefyldte universiteter og forskningscentre, der beskæftiger sig med urban resilience i forskellige dele af verden. Programmets globale og multidisciplinære perspektiv (det vedrører de miljømæssige, sociale, økonomiske, planlægning og politiske aspekter af byundersøgelser) gør det muligt for studerende at lære om og forstå resiliensudfordringer på internationalt, nationalt og lokalt byniveau takket være det tætte netværk af forskning og undervisningspartnere involveret i denne kandidatgrad.
 • Bredt udvalg af jobmuligheder: Programmet støttes af de mest prestigefyldte fonde, netværk og bureauer, der beskæftiger sig med by og samfundsmodstand. Den indeholder en obligatorisk jobplaceringsperiode, som giver eleverne de forbindelser og erhvervserfaring, der er nødvendige for at sikre en vellykket og international karriere. En lang liste over byer fra forskellige kontinenter har også givet deres støtte til kandidatuddannelsen i form af jobplaceringsmuligheder i deres bymodstandsdygtighed.
 • Bridging forskning og praktisk erfaring med en innovativ uddannelsesmodel: I dette kandidatuddannelse vil eleverne bygge bro over videnskab og politik gennem workshops og aktiv deltagelse i panellignende klasser, fremme forskellige synspunkter og konstant omformulere forretningsmæssige og sædvanlige strategier ofte set i oprettelsen og styringen af elastiske byer.

Præsentation

I en verden, der i stigende grad er truet af komplekse og hurtige urbaniseringer og miljømæssige, klimatiske og socioøkonomiske ændringer, blev dette program skabt for at imødekomme byens praktikers behov for at forstå bedre og ramme integrerede strategier, når de implementerer byspændingspolitikker og -projekter. Samtidig behandles modstandsdygtigheden af forskellige discipliner og fra en bred vifte af perspektiver, som undertiden er i konflikt med deres betydninger, tilgange og metoder, hvilket fører til en fragmenteret og forvirrende indramning af byens modstandsdygtighed. Dette kandidatuddannelse giver de nødvendige tværfaglige broer, der forbinder et integreret perspektiv på bymodstandsdygtighed over for de ledelsesværktøjer, der er nødvendige for at designe og gennemføre byens modstandsdygtighed.

Oversigt, mål og struktur

Kandidatuddannelsen i City Resilience Design og Management er et etårigt, fuldtids masteruddannelsesprogram udviklet og koordineret af International Urban Resilience Research Network og vært for UIC Barcelona. Dens titel afspejler behovet for at gå ud over paradigmet "Bygningsforsøgende byer" og tage modstandsdygtighed som en proces, der udtrykkes gennem et sæt kapaciteter og følelsesmæssige reaktioner på en række virkninger; en, der ikke kun kan "bygges eller udformes", men skal styres.

Formålet med denne kandidatgrad er at give eleverne flere perspektiver og de tværfaglige færdigheder, værktøjer og viden, som fremtidige modstandsdygtighedsstyrker kræver.

Programmet er opdelt i 3 hovedblokke: on-site klasser, et forskningsprojekt og erhvervserfaring. Den første del af kurset følger en logisk sekvens, der starter med teoretiske aspekter af modstandsdygtighed og urbaniseringsprocesser. De næste fire moduler undersøger og integrerer forskellige synspunkter på modstandsdygtighed, relateret til i) det byggede miljø og infrastrukturer; ii) natur- og byøkosystemer iii) modstandsdygtighed i økonomisk og bytjenester, og iv) samfundsmodstand. Det endelige og mest omfattende modul bruger et sæt internationale casestudier og workshops (om styringsmodeller, lederskab og værktøjer til styring af modstandsdygtighed) for at undersøge udfordringerne ved implementering. Efterhånden som kurset bevæger sig fremad, vil Barcelona blive brugt som en case-studie på grund af sin erfaring med modstandsdygtighed, og eleverne får mulighed for at deltage i et værksted med Barcelona Urban Resilience Lab.

Gennem disse workshops vil eleverne være knyttet til organisationer, institutter og bymodstandsdygtighedskontorer verden over, hvilket giver dem mulighed for at anvende deres læring og færdigheder gennem jobplaceringsmuligheder, støtte deres karriere og bymodstandsstrategier for en mere bæredygtig by fremtid.

Prospektive studerende

Dette program er beregnet til universitetsstuderende fra følgende områder af bystudier:

 • Byplanlægning
 • Urban Design
 • Geografi
 • Sociale og politiske videnskaber
 • ingeniørarbejde
 • Landskab og Miljødesign og Ledelse
 • Regionaløkonomi, Økologi.

Arbejdsplads

Arbejdsplads er en vigtig del af dette kandidatuddannelse, da det sigter mod at bygge bro over kløften mellem teori og praksis. Studerende vil derfor være forpligtet til at gennemføre en arbejdsplads på 20 ECTS (i mindst fire og højst fem måneder afhængigt af værtspartneren).

Værtspartnerne er hovedsageligt bymotstandskontorer fra forskellige byer i forskellige lande rundt om i verden, hvis arbejde med modstandsdygtighed vil blive introduceret for studerende i løbet af de første seks måneder af programmet. Andre mulige destinationer inkluderer internationale organisationer, ngo'er og multilaterale agenturer. Blandt disse Rockefeller 100 Resilient Cities Initiative, FNs City Resilience Profiling Program og METROPOLIS, blandt andre, fremtræder som nøglepartnere (for den fulde liste over byer og organisationer, kontakt programkoordinatorerne).

Hvem kan ansøge?

Dette program er beregnet til bypraksis og konsulenter med mindst 2 års erhvervserfaring inden for bæredygtighed og modstandsdygtighed samt universitetsstuderende fra følgende områder: Planlægning, ledelse, bydesign, teknik, miljø og samfundsvidenskab, Statsvidenskab, Geografi og Arkitektur.

Påkrævet uddannelsesniveau: Graduate Degree eller Bachelor's Degree

Hvordan man ansøger

 1. Tilmeld dig online
 2. E-mail følgende dokumenter til din udpegede programrådgiver:
  • Fotokopi af dit pas
  • 1 pas-størrelse billede
  • En certificeret * kopi af dit eksamensbevis **
  • En certificeret * kopi af dit akademiske udskrift
  • En underskrevet kopi af de generelle vilkår og betingelser for UIC Barcelona (vedhæftet til den bekræftende e-mail, du modtager, når du har registreret online)
  • En underskrevet kopi af UIC Barcelona databeskyttelsesformular (vedhæftet til bekræftelses-e-mailen, du modtager efter registrering online)
  • En udfyldt og underskrevet kopi af bevillingsundersøgelsen, der henviser til eventuelle eksterne tilskud / økonomisk støtte, som du måske har ansøgt om
  • Et CV på engelsk (maks. 2 sider)
  • Motivationsbrev, der angiver, hvad du forventer af dette program, og hvorfor du tror du skal accepteres (medtag dit Skype-brugernavn i din underskrift)

* Dokument skal have et officielt stempel fra dit universitet.
** Hvis du endnu ikke modtager dit eksamensbevis, skal du indsende beviset for betaling af eksamensgebyrer eller et dokument fra dit universitet, der bekræfter din forventede eksamensdato.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), offers you a highly personalized university education with a strong vocational element. Since 1997 we have been teaching people based on aca ... Læs mere

The Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), offers you a highly personalized university education with a strong vocational element. Since 1997 we have been teaching people based on academic rigor, university life, and enriching life experiences. We have 15 degree programs and a wide range of Master’s and Postgraduate degrees as well as continuing education courses in the areas of knowledge you are interested in. Minimer