Kandidatuddannelsen i fødevareudvikling
University of Turku
Nøgleinformation
Campus placering
Turku, Finland
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
EUR 12.000 / per year *
Ansøgningsfrist
22 Jan 2025
Tidligste startdato
Aug 2025
* gratis for borgere fra EU/EØS-lande eller Schweiz, for borgere fra ikke-EU/EØS-lande €12.000/akademisk år
Introduktion
Oplev alle uddannelser på University of Turku
Nordisk ekspertise inden for naturlige fødevarer
Kandidatuddannelsen i fødevareudvikling er designet til at give dig en forståelse af sammenhængen mellem fødevarers forskellige aspekter og funktioner. Der lægges særlig vægt på forskellige faktorers indflydelse på fødevarers sammensætning, sensoriske egenskaber og sundhedseffekter på molekylært niveau. Anvendelsen af fødevaremetabolomik og moderne bioteknologiske metoder i fødevareforskning og fødevareudvikling er en vigtig del af læseplanen. Læseplanen dækker også forskellige aspekter af fødevaresikkerhed og europæiske fødevarelove og -lovgivning.
Gennem programmet får du uddannelse og kvalifikation til at arbejde som ekspert, fx i fødevaremyndigheder.
Chat med nuværende studerende for at lære om studielivet i Turku
Akademisk ekspertise & erfaring
Fødevarekemi- og fødevareudviklingsenheden er et væsentligt element i fødevarevidenskabens og -teknologiens kernestyrke i Finland. Enheden har en internationalt banebrydende profil inden for forskning i:
- Kemi og biokemi hos fødevarelipider og sekundære metabolitter.
- Det molekylære grundlag for fødevarekvalitet og fødevarers sundhedsfremmende egenskaber med særligt fokus på de nordlige afgrøder og vilde ressourcer.
- Betydning af det nordlige klima som faktorer, der påvirker afgrødens kvalitet.
- Fødevareudviklingsforskning og teknologisk innovation til bæredygtig udnyttelse og værditilvækst af fødevareressourcer.
Med en internationalt veletableret rekord i bærforskning, olier og fedtstoffer, mælk og mælk har Unit udvidet sin forskning i andre fødevareressourcer som korn, bælgfrugter og svampe. Forskningen retter sig også mod nye fødevareressourcer til fremtidig fødevaresikkerhed, sund kost og forretningsvækst.
Det ultimative mål er at støtte en bæredygtig biofremtid baseret på international topvidenskab. State-of-art målrettet og ikke-målrettet fødevaremetabolomik er et vigtigt værktøj til forskning. Ud over de grundlæggende videnskaber omfatter enhedens forskning en stærk anvendt vinkel, der understøtter forskning og innovation i fødevareindustrien.
Vil du modtage deadline-påmindelser, begivenhedsinvitationer og tips en gang om måneden til din e-mail?
Abonner på fremtiden med UTU-nyhedsbrev sendt af Admission Services ved University of Turku .
Indlæggelser
Læreplan
Programstruktur
Kandidatuddannelsen i fødevareudvikling er en to-årig uddannelse på 120 ECTS. Graden består af følgende studiemoduler:
- Fødevareudvikling (20 ECTS)
- Fødevarevidenskab (20 ECTS)
- Kandidatafhandling i teknologi og understøttende studier (40 ECTS)
- Bifag (20 – 25 ECTS)
- Andre undersøgelser (20 ECTS) inklusive obligatoriske sprogstudier (2-7 ECTS)
Speciale & emner
Det afsluttende projekt, der sigter mod kandidatspecialet i teknologi, er baseret på et selvstændigt, eksperimentelt forskningsprojekt i et laboratorium. Forskningsarbejdet er lavet under vejledning af en vejleder. Resultaterne opnået ved forskningsprojektet vil blive præsenteret på et masterseminar ved brug af almindelige procedurer kendt fra videnskabelige møder. Kandidatafhandlingen vil blive skrevet på baggrund af resultaterne fra det eksperimentelle arbejde og en gennemgang af relevant baggrundslitteratur.Eksempler på speciale emner:
- Triacylglycerolfedtsyresammensætning og ekspressionsniveauer af beslægtede biosyntesegener i frø og frugtkød af havtornbær (Hippophaë rhamnoides) under udvikling
- Virkninger af vingær på den kemiske sammensætning af solbærvin - anthocyaniner og alkoholer
- Udvikling af Lupin (Lupinus angustifolius L) baserede mayonnaiser
- Optimering af en UHPLC-metode til analyse af cafestol og kahweol i forskellige kaffetyper
- Sensorisk bidrag fra glycosylerede phenolforbindelser
Programresultat
Kompetence Beskrivelse
På kandidatuddannelsen i fødevareudvikling vil du:
- Lær at forstå de fænomener og begreber, der er forbundet med molekylær fødevarevidenskab, og de forskellige relationer mellem dem.
- Opnår en stærk teoretisk viden om temaer inden for fødevareudvikling og kan anvende den i praksis.
- Lær de metoder, der anvendes i fødevareudvikling, og hvordan du anvender dem til forskning og produktudvikling.
- Få viden om, hvordan man søger, anvender og skaber information.
- Få evnen til at træffe begrundede beslutninger baseret på de oplysninger, som du har opnået kritisk.
- Få erfaring med praktisk arbejde i akademiske og industrielle projekter inden for fødevareforskning og -udvikling.
- Få færdigheder til at arbejde i en ansvarsfuld rolle som en del af tværfaglige og multikulturelle teams.
Stipendier og finansiering
Galleri
Karrieremuligheder
Jobindstillinger
Programmet giver dig kompetence til at møde udfordringerne inden for forskning og udvikling i fødevareindustrien og den akademiske verden. Gennem programmet får du også uddannelse og kvalifikation til at arbejde som ekspert i fødevaremyndigheder og andre relaterede funktioner i samfundet.
Studerende, der er uddannet fra programmet, kan blandt andet arbejde som:
- F & U-leder
- Kvalitets chef
- Forsker
- Produktudvikler
- Entreprenør
- koordinator
- Produktspecialist
Karriere i forskning
Master of Science-graden giver dig også adgang til videnskabelige postgraduate-studier - doktorgrader og licentiatgrader. I Turku kan du ansøge om en stilling ved University of Turku Graduate School (UTUGS ) . Graduate School består af ph.d.-uddannelser, der dækker forskellige discipliner.
Ph.d.-skolen tilbyder sammen med ph.d.-uddannelserne systematisk og højkvalitets ph.d.-uddannelse. UTUGS sigter mod at uddanne højt kvalificerede eksperter med de færdigheder, der kræves for både professionelle karriere inden for forskning og andre ekspertstillinger.