M.Sc. i Supply Chain Management

Generelt

Program beskrivelse

Supply Chain Management

Programmet sigter mod at uddanne og træne morgendagsledere til at håndtere komplekse problemer ved hjælp af ledelses- og tekniske færdigheder. Det er åbent for alle studerende med en stærk interesse i emnet, der er villige til at lære og arbejde hårdt. Viden inden for relaterede områder er nyttig, men ingen forudsætning. Ofte er studerende fra andre discipliner end ingeniør eller forretningsadministration optaget og får en meget god GPA. Mens bacheloruddannelsen i industriel teknik og ledelse ved Jacobs University hovedsageligt fokuserer på produktionsprocesser, koncentrerer kandidatuddannelsen Supply Chain Management desuden om at beskrive, analysere og designe logistiksystemer og dermed forsyningskæder. Det overordnede mål er at give de studerende værktøjer og indsigt i, hvordan ydeevnen og robustheden i globale logistiksystemer og forsyningskæder kan opnås og vedligeholdes bæredygtigt. Dette program er designet og implementeret i tæt samarbejde med industrien og internationale partneruniversiteter. Således vil studerende drage fordel af en bred eksponering for »virkelige verden« udfordringer og akademisk ekspertise.

Struktur

Et unikt kendetegn ved dette kandidatuddannelse er den enestående kombination af det tekniske perspektiv og ledelsesperspektivet på lige fod. Tekniske aspekter kombineres og forveksles med ledelsesevner for at give eleverne en bæredygtig og holistisk kompetenceportefølje. Dette refererer til det faktum at et produkt skal udvikles og produceres, før det kan sælges og til sidst leveres.

Det andet unikke træk ved dette studieprogram er dets blandede læringsmetode. Forskellige former og typer af lærende "teknologier" kombineres. Forelæsninger giver de studerende grundlæggende viden og skaber motivation. Casestudier uddyber forståelsen og know-how uafhængigt og i henhold til individuelle behov og interesser. Seminarer leder eleverne mod at arbejde på emner alene ved hjælp af litteratur og træne præsentationsevner. Projektworkshops træner de studerende i at løse opgaver i teams og forbereder sig til i sidste ende at arbejde på projektet for kandidatafhandlingen.

Kurser, der tilbydes inden for dette program, dækker blandt andet Strategisk & Innovationsledelse til Logistik , Supply Chain Management , Produktionssystemdesign , Ledelse af logistikudbydere , Business Continuity Management , Project Management , Etik & Bæredygtig virksomhed . Andre kurser fokuserer på modellering og simulering , på juridiske aspekter, på kommunikations- og præsentationsfærdigheder , ledende hold og grupper eller interkulturel kompetence og ledelse for ledere i erhvervslivet. Et stærkt fokus ligger på integrationen af praktiske praktiske oplevelser i kurser ( Guidet industriprojekt) og derover (et anbefalet praktikophold i sommerferien).

Karrieremuligheder

Programmet forbereder eleverne enten til en executive karriere i logistikbranchen og udover eller for en videnskabelig karriere på et universitet eller et forskningsinstitut. Det er det overordnede mål at sætte de studerende i stand til at overføre deres videnskabelige dybe viden til et professionelt arbejdsmiljø. Hvad angår det videnskabelige perspektiv, tilbyder programmet uddannelse inden for en lang række aspekter af logistikområder.

Studerende med en M.Sc. i Supply Chain Management vil finde en bred vifte af attraktive karrieremuligheder inden for det dynamiske og interessante felt inden for logistik og videre. Indtil videre er beskæftigelsesfrekvensen for programmets forgænger tæt på 100% inden for de første 12 måneder efter eksamen. Ofte får studerende allerede jobtilbud i løbet af deres sidste år på Jacobs University . Blandt andet kom hidtil kandidater ind i brancher som logistikafdelinger hos bilproducenter, fødevareindustrien eller luftfartsindustrien. De arbejder for internationale opererende jernbanetransportvirksomheder eller forretningskonsulentfirmaer.

På samme måde er kandidater fra det nye program Supply Chain Management kvalificeret til at vælge en karriere i den akademiske verden i statslige institutioner, internationale organisationer, erhvervssammenslutninger, medier og nonprofitorganisationer. På grund af deres erfaring med at arbejde og bo sammen med studerende fra omkring 100 lande på Jacobs University internationale campus er kandidater godt forberedt på at påtage sig ansvar i multikulturelle arbejdsmiljøer.

De har en specifik fordel, der konkurrerer om job, der ikke kun kræver grundlæggende færdigheder og kvalifikationer inden for logistik, men også interkulturelle færdigheder samt praktiske problemløsningskompetencer og metoder, der er beregnet til at tackle udfordringer i en globaliseret verden. Sådanne job udbydes i stigende grad i alle ovennævnte institutioner, men specifikt i internationale organisationer, multinationale virksomheder og statslige institutioner.

Senest opdateret Okt 2020

Om skolen

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Læs mere

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Minimer