M.Sc. i datalogi for samfund og forretning

Generelt

Program beskrivelse

Den 2-årige M.Sc. program „Data Science for Society and Business (DSSB)“ er et meget selektivt program for studerende inden for samfundsvidenskab og virksomheder, der sigter mod at blive datavidenskabelige eksperter. Programmet kan også være interessant for studerende fra naturvidenskab eller humaniora, der sigter mod at udvide til big data analytics, datadrevet og computational social science.

Baseret på deres stærke kvantitative baggrund. I løbet af to spændende år får kandidater banebrydende kompetencer, værktøjer og metoder til at diskutere, modellere, forudsige og løse de presserende udfordringer i digitale samfund, moderne organisationer og konkurrencedygtige virksomheder.

Det virkeligt tværfaglige program kombinerer et bredt kursustilbud fra flere sociale og datalogiske discipliner med 4 valgfrie spor for at muliggøre individuel mangfoldighed og yderligere specialisering. Med fokus på høj beskæftigelsesegnethed er DSSB-kandidater bedst forberedt på hurtigt voksende, globale professionelle og akademiske karrieremuligheder som følge af digitalisering.

"Datavidenskab er så spændende, fordi det skaber nye samfund og frigør os fra disciplinære grænser."

"Vores DSSB-program inviterer studerende til vores internationale campus for at nærme sig det dynamiske felt af digitale data og digitalisering fra sociale, forretningsmæssige, tekniske og naturvidenskabelige perspektiver.

Programmets ledemotiv er vores forpligtelse til banebrydende forskning, problemorientering og innovative projekter.

DSSB er en døråbner for lovende karriere inden for alle sektorer inden for PR, journalistik, politiske tænketanke, regeringer, internationale og ikke-statslige organisationer. ”

Professor Dr. Hilke Brockmann

5 grunde til, at du skal studere Data Science for Society and Business (DSSB) ved Jacobs University

 • Unikt tværfagligt modulært program med valgfrie spor til individuel mangfoldighed og specialisering, der fremmer personaliserede karrieremål.
 • Et avanceret krævende akademisk program med adgang til innovativ forskning, et tæt samfund mellem lærere og studerende, delt læringserfaring og innovative læringsmiljøer.
 • Maksimalt fokus på beskæftigelsesegnethed og forberedelse til kravene fra globale karriereperspektiver inden for alle områder af datadrevne faglige og akademiske områder.
 • Meget høje færdiggørelsesgrader.
 • Drag fordel af Jacobs University direkte adgang til de førende digitale og teknologiske virksomheder, konsulentfirmaer, NGO'er og topforskningsinstitutter samt et stort globalt alumni-netværk.

technology, developer, touch

Programfunktioner

M.Sc. Datavidenskab for samfund og erhvervsstudier lærer internationale studerende med stærk baggrund inden for samfundsvidenskab (f.eks. Erhverv, økonomi, demografi, medievidenskab, statskundskab, psykologi, sociologi), hvordan man gør brug af hurtigt voksende digitale dataressourcer og nye beregningsværktøjer og metoder til potentielt at løse de udfordrende tværfaglige problemer inden for deres faglige eller akademiske område.

Programmet kan også være interessant for studerende med en baggrund inden for humaniora, naturvidenskab eller teknisk videnskab, der ønsker at fokusere på innovative sociale dataanalyser og presserende sociale og forretningsmæssige spørgsmål, der kommer fra digitalisering .

Studerende på DSSB-programmet drager dermed fordel af et bredt kursusudbud inden for forskellige samfundsvidenskaber, data- og forretningsvidenskaber og det tætte samarbejde med datalogi, miljø- og biovidenskab.

Derudover fremmer programmet også individuel mangfoldighed og specialisering. DSSB-studerende kan vælge og vælge kursustilbud fra de 4 valgfrie spor baseret på deres individuelle interesser og karriereplaner .

 1. Society Track tilføjer beregningsmetoder inden for samfundsvidenskab og presserende spørgsmål om cyberkriminologi eller intelligente by- og transportkoncepter.
 2. Business Track dækker principper for rådgivning, bæredygtig økonomi, supply chain finansiering samt forstyrrende produktions- og logistikmodeller.
 3. Health & Environmental Track forbinder socialt relevante datalogiske spørgsmål med indsigt og teknikker fra naturvidenskab (sundhed, medicinsk, miljøvidenskab).
 4. Data Science Track giver studerende med en stærk matematisk eller computerbaggrund mulighed for at dykke dybt ned i datamining, dataanalyse og maskinindlæring.

Ved afslutningen af det 2-årige program vil DSSB-kandidater have ekspertise inden for digitalt indhold og datalogiske færdigheder til ansvarligt og kapabelt at løse kerneproblemer i fremtidige organisationer og digitale samfund .

 • De kan identificere, analysere, fortolke og kritisk få adgang til de sociale årsager og konsekvenser af samfundets digitale transformation i alle dens juridiske og etiske implikationer og aspekter.
 • De er i stand til at anvende banebrydende analytiske og kvantitative færdigheder til korrekt modellering og fortolkning af videnskabelige resultater, til at give gyldige forudsigelser og til at udlede tankevækkende konklusioner og interventioner for presserende sociale og forretningsmæssige problemer.
 • Studerende har lært at håndtere store data, udvikle statistiske modeller og overbevisende præsentere dem for et videnskabeligt og ikke-videnskabeligt publikum ved at anvende overbevisende skrive-, kommunikations- og præsentationsteknikker og visualiseringsværktøjer.
 • De vil være i stand til at programmere godt på mindst ét computersprog og kende til avancerede beregnings- og softwareværktøjer.

Karrieremuligheder

Bedste karrieremuligheder: M.Sc. DSSB-kandidater vil være i stand til at vælge mellem mangfoldige internationale karrieremuligheder og står over for et stort og voksende behov for deres ekspertise.

Høj beskæftigelsesegnethed: Kandidatuddannelsen forbereder de studerende til øjeblikkelig beskæftigelsesegnethed i udfordrende professionelle og akademiske stillinger. Fra begyndelsen af programmet understøtter Jacobs University ansættelsesevnen for DSSB-kandidater ved at organisere kontakter med industrien, offentlige institutioner, NGO'er og forskningsinstitutter.

Adgang til førende arbejdsgivere og organisationer: DSSB-kandidater drager dermed fordel af et stort Jacobs University Alumni-netværk og universitetets tætte adgang til de store teknologi- og konsulentfirmaer, topforskningsinstitutter samt verdensomspændende NGO'er. Kandidater kan også fortsætte deres akademiske vej ved at gå ind i en af vores ph.d. programmer.

Et stort udvalg af karrieremuligheder: Kandidater fra DSSB-programmet kan arbejde som dataforskere, AI-forskere, business intelligence-analytikere, beregnings-samfundsvidenskabere, konsulenter, dataanalytikere, datastyringseksperter, databeskyttelsesspecialister, finansanalytikere, markedsundersøgere, marketing ledere, medicinske dataanalytikere og mere. Som dataspecialister inden for PR, journalistik, politiske tænketanke, regeringer eller internationale organisationer bidrager de med deres kompetencer inden for digital dataindsamling, ledelse, analyse, fortolkning, visualisering og præsentation.

Bedst forberedt til internationale karrierer: Alle Jacobs University M.Sc. studieprogrammer forbereder de studerende på kravene fra avancerede globale professionelle eller akademiske karriereveje. Som kandidater fra vores internationale campusuniversitet fungerer de godt i et internationalt og forskelligt arbejdsmiljø som ansvarlige, smarte og modstandsdygtige forskere og ledere, der yder værdifulde bidrag til samfundet og erhvervslivet.

Ansøgning og optagelse

Programmet Data Science for Society and Business starter i den første uge i september hvert år. Brug kontaktformularen til at anmode om oplysninger om, hvordan du ansøger. Vi ser frem til at modtage din forespørgsel.

Stipendier og finansieringsmuligheder

Alle ansøgere overvejes automatisk for meritbaserede stipendier på op til € 12.000 om året. Afhængig af tilgængelighed tilbydes yderligere stipendier sponsoreret af eksterne partnere til meget begavede studerende. Desuden kan hver optaget kandidat anmode om et individuelt finansielt pakketilbud med attraktive finansieringsmuligheder.

Campusliv og indkvartering

Jacobs University grønne og træskygge campus tilbyder meget mere end bygninger til undervisning og forskning. Det er hjemsted for et interkulturelt samfund, der er uden fortilfælde i Europa. Et studenteraktivitetscenter, forskellige sportsfaciliteter, et musikstudie, en studenterdrevet café / bar, koncertsteder og vores Interfaith House sikrer, at du altid har noget interessant at gøre. Derudover tilbyder Jacobs University indkvartering for kandidatstuderende på eller uden for campus.

Ansøgningskrav

 • Letter of motivation
  Begræns dit motivationsbrev til 1 side, og følg retningslinjerne i et formelt brev.
 • CV (Curriculum Vitae)
 • To anbefalingsbreve
 • Bachelor-udskrift af optegnelser på engelsk eller tysk
 • Bachelorgrad på engelsk eller tysk
 • Bevis for engelsk sprogfærdighed
  En engelsk sprogfærdighedstest med en minimumscore på 90 (TOEFL), 6.5 (IELTS) eller 110 (Duolingo). Modersmål og ansøgere, der har gennemført deres bachelorstudier på engelsk, kan være undtaget fra dette krav.
  Bemærk, at de fleste engelskkundskaber kun er gyldige i to år. Sørg for, at testen ikke er udløbet endnu.
Senest opdateret Okt 2020

Om skolen

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Læs mere

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Minimer