M.Sc. I Ledelse Og Teknik Inden For Data Og Beslutningsvidenskab (MME-DDS)

RWTH Business School / RWTH Aachen University

Studiebeskrivelse

Læs den officielle beskrivelse

AACSB Accredited

M.Sc. I Ledelse Og Teknik Inden For Data Og Beslutningsvidenskab (MME-DDS)

RWTH Business School / RWTH Aachen University

15% TIDLIG BIRD RABAT! Gælde før den 25. januar 2018 -

Vores verden og virksomheder i særdeleshed står over for forstyrrende ændringer på grund af den eksponentielle vækst af både mængden af ​​data, der kan indfanges fra en bred vifte af datakilder og beregningsmulighederne til at behandle dataene. Fremtidige eksperter og ledere skal forstå, hvordan man kan udnytte datalogi og beslutningsvidenskab til at skabe værdi fra data - det er det, du vil lære i dette masterprogram.

Dette spændende nye masterkursus er designet på skæringspunktet mellem datavidenskab og decision science (Operation Research), og kandidater vil lære at kombinere maskinindlæring og dyb indlæringsteknikker med matematiske optimeringsmetoder, heuristiske algoritmer og simuleringsteknikker til at skabe værdi i specifikke anvendelsesområder. QS-rangordningen afspejler ekspertisen i operationsforskningsområdet på RWTH Aachen, der er klassificeret som nummer 1-universitet for dette emne i Tyskland i 2017.

68192_DDS_Inforgraphic01_2-887a7db6.png

MME-DDS WEBINAR

Deltag i en af ​​vores næste webinarer på

 • Torsdag den 11. januar 2018 kl. 16.30 MEZ (tysk tid)
 • Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.30 MEZ (tysk tid)
 • Torsdag den 1. februar 2018 kl. 15.30 MEZ (tysk tid)
 • Torsdag den 15. februar 2018 kl. 16.30 MEZ (tysk tid)

Vi vil introducere dig til programmet generelt, forskningsområderne og ansøgningsprocessen.

Efter online præsentationen får du mulighed for at stille dine spørgsmål i en Q

Tilmeld dig vores webinar her: https://rwth-aachen.adobeconnect.com/mme-dds/

I mellemtiden se en optagelse af vores tidligere webinar nedenfor og send os en email, hvis du har spørgsmål om programmet.

UDVIKLINGSMULIGHEDER

Data er ved at blive den nye "olie", det råmateriale, hvorfra værdien er skabt, da virksomheder bliver prædiktive virksomheder og digitaliserer deres værdikæde. Hvert industrisektor og applikationsområde vil drage fordel af at udnytte optimale forretningsbeslutninger ved hjælp af data-drevne teknikker. Operative beslutninger understøttes eller endda automatiseres ved hjælp af state-of-the-art maskine læring modeller kombineret med optimering teknikker.

Bliv morgendagens teknologiske ekspert ved at tilmelde dig i vores kandidatuddannelse, der kombinerer data- og beslutningsvidenskabens felter. Lær hvordan man udvikler state-of-the-art prædiktive modeller og hvordan man træffer beslutninger, der optimerer forretningsmålene.

DINE PROFESSIONELLE UDVIKLING OG KARRIEREUDSIGTER

Den MME i Data og Decision Science er blevet omhyggeligt designet til at udstyre ambitiøse fagfolk med en STEM baggrund med et særligt sæt af færdigheder, der er nødvendige for at lykkes i en digitaliseret og globaliseret økonomi.

Data-drevne beslutninger bliver missionskritiske i en vertikal efter den næste. Mange erhverv vil blive udsat for forstyrrende ændringer, jobbeskrivelser vil ændre sig væsentligt, da data-drevne beslutninger er kernen i at skabe værdi for virksomhederne og nye job vil dukke op. Opgaver, der for øjeblikket udføres manuelt eller understøttes af enkle tilgange, kræver i fremtiden specialiseret viden inden for data- og beslutningsvidenskab, maskine læring og optimeringsteknikker.

Den M.Sc. grad udstedt af RWTH Aachen University i Tyskland vil også give dig mulighed for at forfølge en akademisk karriere og fortsætte med at studere til en ph.d. inden for områder som datalogi, maskinlæring

Uanset hvilken måde du vil følge efter eksamen: Vores dedikerede team af eksperter i karriere- og iværksættercentrene vil ledsage dig på den rejse og hjælpe dig med at beslutte, hvordan du bedst kan realisere dine ambitioner, det være sig et spændende nyt job eller starte din egen virksomhed. Vi søger at placere vores kandidater i global teknologi blue chips, skjulte teknologiske champions, førende teknologi konsulenter og hurtigt voksende teknologivirksomheder. Entreprenørcenteret på RWTH Aachen Universitet har også en lang historie med at støtte nyskabende startups af vores kandidater - mellem 70 og 100 hvert år.

Den følgende liste giver en ide om de mulige datavidenskabsjobber til den vellykkede studerende på kandidatuddannelsen, der kombinerer datalogi og operationsforskning.

 • Detail
 • Industri
 • Transport
 • Energi

Yderligere anvendelsesområder findes i:

 • Marketing (f.eks. Annonceplacering, SEO optimering, optimering af marketingkampagner osv.)
 • Sundhedspleje (fx personligmedicin, automatiseret diagnose osv.)
 • Finansiere
 • Politik
 • Landbrug
 • Bæredygtighed
 • Sport
 • Uddannelse
 • etc.

Faktisk er det svært at komme op med en industri eller tjeneste, som ikke direkte eller indirekte påvirkes af data- og algoritmerdrevet beslutningstagning. Da behovet for beslutninger ændres (mere fleksibelt, real-time, under usikre og stadigt skiftende miljøer), er en beslutningsproces, der er baseret på matematisk optimering, uundgåelig. Kun prediktiv analyse (fx maskinindlæring) kan udnytte potentialet i historiske og nutidige data; Kun receptpligtig analyse (matematisk optimering og operationsforskning) kan fange hele spektret af muligheder beslutningstageren står overfor.

DINE ASPIRATIONER

Dette program er ideelt til dig, hvis du vil udvikle dig som professionel og omdanne din karriere.

Ansøg nu hvis:

 • Du har en STEM (videnskab, teknologi, teknik og matematik) baggrund, mindst et års fuldtidserfaring og ønsker at uddybe din viden inden for maskinindlæring, kunstig intelligens, operationsforskningsteknik (matematisk optimering, heuristisk algoritmer og simulering) , og data-drevet beslutningstagning.
 • Du er lidenskabelig for teknik og teknologi og ønsker at forbedre dine evner til at imødegå morgendagens udfordringer med at skabe værdi fra data ved hjælp af algoritmer.
 • Du vil lære at udnytte maskinindlæring, kunstig intelligens, operationsforskning og datastyret beslutningstagning i rentable og bæredygtige forretningsmodeller, der giver dig mulighed for at lede den teknologiske omdannelse i din branche i stedet for blot at følge den.
 • Du har en god viden og erhvervserfaring med mindst et højt programmeringssprog (f.eks. Python, Java, C / C) samt nogle erfaringer med at udvikle software eller bidrage til et softwareprojekt.

KURRIKULUM BESKRIVELSE

Fremtidige data- og beslutningsvidenskabelige eksperter skal samle ekspertise fra en lang række områder:

 • Maskinindlæring, dyb læring og kunstig intelligens
 • Matematisk optimering, heuristiske algoritmer og simuleringsteknikker
 • Forståelse, håndtering og berigende data
 • Industrispecifik viden (f.eks. Fremstilling

Den MME i Data og Decision Science tilbyder et omfattende program af centrale kurser i maskinindlæring, matematisk og heuristisk optimering og data-drevet beslutningstagning. Disse kurser ledsages af en bred vifte af valgfrie kurser, der tilbyder dykkedyk i specifikke anvendelsesområder. Vores kurser kombinerer krævende og banebrydende forskning med praktiske projekter og udfordringer. Vi gennemgår løbende og udvider sæt af valgfag til at dække de nyeste trends og holde sig ajour med teknologiske ændringer.

Det toårige fuldtidsprogram består af syv nøglebygninger, hvoraf nogle kan tilpasses til dine individuelle behov og interesser. Du kan også tilmelde dig et tysk sprogkursus uden ekstra omkostninger.

DDS Essentials (10 CP skal udfyldes i semester 1): "DDS Essentials" består af to kurser, der dækker og opdaterer relevante essentielle elementer i matematik, statistik, algoritmer og datastrukturer. Disse moduler ligger fundamentet for at deltage med succes i kerne kurser i Data og Decision Science, samt i nogle af ansøgningsområder og specialiseringer. Hvis du kan dokumentere, at du er dygtig i emnerne, der er omfattet af disse kurser, kan du ansøge om at bytte disse moduler med to af følgende fire moduler: Teknologi og Innovation Management, Strategisk Ledelse, Marketing Management eller Entrepreneurial Management. Bevis for færdigheder kan f.eks. Indeholde en detaljeret pensum og eksamensresultater af de kurser, du har dækket i dine tidligere studier. I nogle tilfælde kan en yderligere eksamen være planlagt til at vise din viden på dette område.

Datalogi (15 CP skal udfyldes i semester 1 og 2): Blokken "Data Science" består af tre moduler. Modulet "Predictive Modeling" dækker fundamentet i databehandling og datakvalitetsproblemer, forudsigelig modellering og validering af forretnings- og brugssager samt evaluering af forudsigelser. Kurset "Maskinindlæring og kunstig intelligens" vil fokusere på de grundlæggende og banebrydende udviklinger i en maskine og dyb læring. Det tredje modul er en praktisk øvelse, der supplerer de to forelæsninger.

Decision Science and Optimization Technologies (20 CP skal udfyldes i semester 1 til 3): Denne blok består af fire moduler: Modulet "Præcis optimering: Modeling" introducerer begreberne bag opbygning af state-of-the-art beslutningsmodeller, der er i stand til at fange combinatorial eksplosion af muligheder, herunder netværk og lineære og heltal programmer. Modulet "Præcis optimering: Algoritmer" fokuserer på moderne metoder til at løse disse optimeringsmodeller. Kurset dækker algoritmer, ikke kun for deterministiske problemer, men også teknikker fra robust optimering og algoritmisk spilteori, som tillader håndteringsusikkerhed i beslutningsprocessen. Modulet "Heuristisk optimering" dækker fundamentet for metaheuristikken og de udfordringer, der opstår ved udformning af højtydende heuristik til komplekse planlægningsopgaver på forskellige områder. Det fjerde modul er en praktisk øvelse, der supplerer de tre forelæsninger.

Praktik eller studie i udlandet (20 CP skal udfyldes i semester 2): Anvend dine færdigheder i en brancheplacering hos globale virksomheder som Deutsche Post DHL, PTV Group og andre, eller uddybe din viden ved at studere på et internationalt universitet eller deltage i sommerskoler eller online kurser.

Ansøgningsområde valgfag (15 CP skal udfyldes i semester 3): Vælg tre af følgende valgfag for at få detaljeret indsigt i bestemte domæner:

 • Optimering af logistiksystemer
 • Avancerede planlægningssystemer i fremstillings- og forsyningskæder
 • Data-drevne forretningsmodeller
 • Energi og klima

Ingeniørfag (10 CP skal udfyldes i semester 3): Vælg to af følgende valgfag for at få en dyb forståelse af specifikke teknologifelter:

 • Avanceret software engineering
 • Simulering af diskrete begivenhedssystemer
 • Industri og ergonomi
 • Principper for Robotic Systems Engineering

Speciale (30 CP færdiggøres i semester 4): Ved at skrive en kandidatopgave i slutningen af ​​programmet demonstrerer du din evne til at løse en metodologisk eller analytisk udfordring ved hjælp af den viden, der er erhvervet under programmet og metoderne for videnskabelig forskning.

Tyske sprogkurser (to kurser, der skal udfyldes i semester 1 og 3): At lære et andet sprog er en vigtig del af en vellykket karriere. At være dygtig på tysk er også en afgørende forudsætning for at lykkes på det tyske arbejdsmarked, både for en praktikplads under studietiden eller en permanent stilling derefter. Som led i programmet tilbyder vi mulighed for at gennemføre intensive tyske sprogkurser for at udvide din kulturelle forståelse og forbedre dine karrieremuligheder. Du kan muligvis tilmelde dig yderligere sprogkurser i semester 2 og 4 efter eget valg. Studentrådgiveren hjælper dig med at komme i kontakt med de relevante kontakter.

Læringserfaring

Studerende indskrevet i dette program vil lære grundlæggende og avancerede fremskridt inden for maskinindlæring, kunstig intelligens, operationsforskning og beslutningsvidenskab. Kurserne undervises af verdens førende eksperter på deres respektive områder. Valgfrie moduler giver den studerende mulighed for at specialisere sig inden for en række områder som produktion eller logistik for at få en dyb forståelse for bestemte brancher.

RWTH Business School ligger på den nye campus på RWTH Aachen University. Business School og dets forælder organisation, School of Business og økonomi på universitetet er blandt de mindre end 5% af handelsskoler verden over, som er AACSB akkrediteret. RWTH Aachen University er en af ​​de globale ledere inden for videnskab og teknologi og har et fremragende ry i det videnskabelige samfund og de nyeste virksomheder. Universitetet er opført på position 29 i Times Higher Education rangering for teknik og teknologi og på position 33 i QS ranking. Vigtigt er RWTH Aachen rangeret på position 27 på verdensplan af "arbejdsgiverens placering" og position 12 i Europa inden for operationsforskning og statistik i QS-universitetsrangeringen.

VORES LÆRINGSVEJLEDNING

 • Student-centreret læring: Alle kurser er baseret på en deltager-centreret tilgang, der understreger samspillet mellem instruktører og deltagere gennem case-diskussioner, gruppearrangementer, debatter eller lab sessioner.
 • Tværfaglig tankegang: De fleste kurser fokuserer på skæringspunktet mellem teknologi og beslutningstagning, hvilket hjælper dig med at løse de virkelige udfordringer fra flere perspektiver og give dig et virkelig tværfagligt tankegang.
 • Praktisk erfaring: I de fleste kurser har du mulighed for at arbejde på udfordringer i virkeligheden, så du kan anvende den viden, du har fået i klassen, og få praktisk erfaring.
 • Interkulturelle teams: Da der arbejdes i multikulturelle hold, er det en del i dagens verden, de fleste kurser er gruppeprojekter, hvor du kan løse ledelsesmæssige og teknologiske udfordringer i kulturelt forskellige hold.

Vore samarbejdspartnere

Den MME i Data og Decision Science leveres af RWTH Business School og University samt ledende partnere i den akademiske verden og industrien over hele verden. Vælg mellem en udveksling med et af de førende universiteter eller få praktisk erfaring med en af ​​vores banebrydende industripartnere.

68191_mme_dds_curriculum_678x678.png

ADGANGSKRAV

Teknologi FokusRWTH Business School søger ansøgere, der har en baggrund i et teknologisk område og mindst en kandidatuddannelse i ingeniørvidenskab eller naturvidenskab i et STEM-felt (videnskab, teknologi, teknik og matematik).Ansøgere har brug for mindst
 • 125 point i matematik og / eller naturvidenskab (fx fysik, kemi, datalogi eller lignende)
 • 25 kreditpoint inden for højere matematik eller statistik, database og informationssystemer, programmering, algoritmer og datastrukturer, kompleksitetsteori, kvantitative metoder / operationsforskning
Yderligere detaljer er defineret i eksamensbestemmelserne.ErhvervserfaringAnsøgere skal have mindst 12 måneders faglig erhvervserfaring.Bevis for engelsk færdighedProgrammet er helt undervist på engelsk. Et anerkendt kvalifikationsbevis på engelsk er påkrævet.

ANVENDELSESPROCESS

Tøv ikke med at sende os en mail på dds@business-school.rwth-aachen.de hvis du har spørgsmål om ansøgningsprocessen.
 1. Saml alle dokumenter i pdf-format fra vores online checkliste.
 2. Opret en online applikationskonto ved hjælp af vores online applikationsportal.
  Ansøgningsportalen åbner i december og forbliver åben indtil 1. marts hvert år for ansøgere fra udlandet og indtil den 15. juli for europæiske ansøgere.
  Følg vores detaljerede trin-for-trin instruktion eller punkterne nedenfor. Der er også en kort YouTube-video, der forklarer trinene i detaljer.
  Desværre er nogle muligheder ikke fuldt ud oversat til engelsk endnu, følg nedenstående trin:
  1.Du skal oprette og aktivere en konto til ansøgningsportalen først.
  2. Kurset MME-DDS starter i Wintersemester 2018/19
  3. Type af studier: Masteruddannelse
  4. Påtænkt grad: Master 1 Fach
  5. Kurset MME-DDS er opført som "Management and Engineering Data and Decision Science"
  6. Indgangssemester: 1 - manuel optagelse
  7. Studieform: Efterfølgende masteruddannelse
  8. Opdater dine personlige data. Felt omgivet af en gul linje er obligatorisk (Fødselssted og -land, første nationalitet). Systemet understøtter i øjeblikket kun mænd og kvinder som køn, vi undskylder for eventuelle ulemper.
  9. Opdater din korrespondanceadresse
  10. Opdater din faste hjemmeadresse (medmindre det er identisk med korrespondanceadressen)
  11. Tilføj en akademisk baggrund eller et uddannelsesprogram. Bemærk at du bliver bedt om at indtaste dit første hovedfag. Desværre er det meste af listen stadig på tysk. Du bliver også bedt om at angive, hvornår du har studeret. Desværre kender systemet kun tyske semestertider. Hvis dit universitet arbejder på en anden tidsplan. Brug venligst nærmeste tilnærmelse. Vintersemesteret starter typisk i oktober og slutter i februar, sommersemester starter typisk omkring marts / april og slutter i juni / juli. Kontakt os venligst, hvis du har spørgsmål.
  12. Følg online ansøgningsprocessen videre og upload de nødvendige dokumenter. Udfyld online ansøgningen via "send".
  13. Forhåndsvisning af programmet og kontroller, at alt er korrekt.
 3. Den aktuelle status for din ansøgning kan overvåges via online applikationsportalen. Hvis du bliver optaget, sender vi adgangstilladelsen sammen med kontrakten pr. Mail.
Checkliste med påkrævet dokumentCurriculum Vitae (CV): Angiv venligst dit nyeste CV på engelsk, og noter dit universitetsuddannelse, grader, erhvervserfaring og ansvar.Personlig erklæring: Giv venligst en kort og overbevisende erklæring, der afspejler dine mål, forventninger og forventninger til at blive overvejet i dette kandidatuddannelseUniversitetscertifikat og universitetets transkription af optegnelser: Giv venligst en kopi af dit eksamensbevis og dit transkript af optegnelser over din bachelorgrad, hvis det er muligt angiver antallet af tildelte ECTS-point. Hvis dine dokumenter ikke blev udstedt på engelsk eller tysk, skal du desuden indsende en bekræftet oversættelse. Bemærk venligst at du kan ansøge, før du har fået dit endelige eksamensbevis. Du skal dog præsentere det som led i den formelle tilmeldingsproces.To anbefalingsbrev: Venligst skriv to anbefalingsbreve på engelsk. De kan udstedes af en universitetsprofessor / -lærer eller af din nuværende eller tidligere arbejdsgiver. Der er ingen standardformular eller format til anbefalingsbrevet, der skal bruges, men sørg for, at hvert anbefalingsbrev ikke er længere end to sider og indeholder følgende detaljer:
 • Dit forhold til forfatteren,
 • Din faglige / faglige historie,
 • Dine kvaliteter / præstationer / ambitioner på dit respektive område,
 • Dine personlige træk og mål,
 • Forfatterens underskrift,
 • Institutionens / virksomhedens brevpapir (hvis muligt), og
 • Et stempel på den udstedende institution / virksomhed (hvis muligt).
Professionel erhvervserfaring: Erhvervserfaring på mindst et år på tidspunktet for tilmelding er påkrævet. Beviset for erhvervserfaring skal indeholde følgende detaljer (på engelsk):
 • Komplet adresse og kontaktoplysninger af virksomheden,
 • Dato for tilslutning og, hvis det er relevant, fratrædelsesdato,
 • Ugentlige timer,
 • Job position, og
 • Kort beskrivelse af opgaver og ansvar.
Engelsk sprogcertificering: Vi accepterer følgende engelsksprogede certifikater:
 • Internetbaseret TOEFL med et minimum på 90 point,
 • IELTS (Academic) test med et minimum samlet bånd, 5 pts.
 • Cambridge Test - certifikat i avanceret engelsk (CAE),
 • Første certifikat på engelsk (FCE), afsluttet med en B, og
 • Placeringstest af RWTH Aachen Universitets sprogcenter (B2).
 • For tyske ansøgere: Ein Zeugnis, der englisch Sprachkenntnisse auf dem Level B2 des "Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens (GeR)" ausweist. Dieser Nachweis wird zB durch die Vorlage eines deutschen Abiturzeugnisses erbracht, aus dem ersichtlich ist dass Englisch bis zum Ende der Qualifikationsfase 1 (Jahrgangsstufe 11 der G8-Abitur, sonst Jahrgangsstufe 12) durchgängig belegt und mit mindestens ausreichenden Leistungen abgeschlossen wurde.
Afstemningsrapporterne må ikke være ældre end to år inden 1. august i det år, hvor du ansøger om uddannelsen. En kopi af bedømmelsesrapporterne skal uploades til online ansøgningssystemet. Dit bevis på engelsk sprogfærdighed er ikke et obligatorisk ansøgningsdokument. Det skal dog præsenteres under tilmelding. Derfor kan du ansøge, selvom du stadig venter på at tage en sprogprøve eller for at modtage resultaterne på ansøgningstidspunktet. Send venligst ikke de originale TOEFL- eller IELTS-scoringsblade til universitetet (også via ETS). Indsæt venligst en scannet kopi af din onlineapplikation, og hold den originale papirkopi.Ved optagelse skal de oprindelige scoringer præsenteres for tilmelding. Engelsksproglige certifikater er ikke påkrævet for statsborgere eller førere fra USA, Storbritannien, Canada, Irland, New Zealand og Australien.APS (kun for kinesiske ansøgere)

NØGLE FAKTA

 • Titel: Master of Management og Engineering i Data og Decision Science
 • Grad: Master of Science (M.Sc.)
 • Fokus: Maskinlæring, kunstig intelligens, operationsforskning, beslutningstagning
 • Varighed: 4 semestre på fuld tid, herunder 1 semester Master afhandling
 • Målgruppe: Unge fagfolk med STEM (videnskab, teknologi, teknik og matematik) baggrund
 • Kreditpoint: 120 ECTS
 • Undervisningsgebyr: 30.000 € (socialbidrag til RWTH Aachen ca. 225 € pr. Semester). Overvej venligst at ansøge om stipendium.
 • Kontakt: dds@business-school.rwth-aachen.de / 4915904194179
Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk


Sidst opdateret January 11, 2018
Varighed og pris
This course is Campusbaseret
Start Date
Startdato
Okt. 2018
Duration
Varighed
4 semestre
Fuldtid
Price
Pris
30,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Tyskland - Aachen, Nordrhein-Westfalen
Startdato: Okt. 2018
Ansøgningsfrist Kontakt skolen
Slutdato Kontakt skolen
Dates
Okt. 2018
Tyskland - Aachen, Nordrhein-Westfalen
Ansøgningsfrist Kontakt skolen
Slutdato Kontakt skolen
Price
socialbidrag til RWTH Aachen ca. 225 € pr. Semester. Overvej venligst at ansøge om stipendium.
Videoer

MME DDS Overview