M.Sc. inden for arkitektur

Generelt

Program beskrivelse

Når du tilmelder dig kandidatuddannelsen Arkitektur ved Det Fakultet for Arkitektur ved det Slovakiske Tekniske Universitet, vil du udfolde din kreativitet og få evner til at udvikle komplekse arkitektoniske ideer og design af nye bygninger samt genopbygning af historiske bygninger, herunder deres interiør og udvendigt. Du vil være berettiget til at udarbejde teknisk dokumentation af alle projektstadier fra arkitektonisk design til bygningstilladelsesprojekter til byggeplaner. Arbejder du efter en bys skala, er du berettiget til at udvikle bydesign og masterplaner. I alt dette vil du gøre brug af forståelsen af kulturelle, intellektuelle, historiske, socioøkonomiske og økologiske relationer mellem arkitekturen og miljøet, og du vil stole på erfaringer, præsentation og andre færdigheder opnået under dine kandidatstudier på fakultetet af arkitektur.

Du kan ansøge om studieprogrammet Arkitektur efter at have afsluttet dine bachelorstudier. Imidlertid er den vigtigste forudsætning for at gøre det bestået i Arkitektur, Byudvikling eller i et relateret studieprogram inden for et af de anerkendte studieretninger.

Studieprogrammet Arkitektur, der tildeler de studerende med graden ”Ing. arch.” (Ingeniørarkitekt) kombinerer traditionelle former for studier med avanceret teknologi, nylige videnskabelige resultater og aktuelle emner i vores æra, såsom strategien for bæredygtighed, barrierefri koncepter (universel design) og lignende.

Modulerne til Design Studios, der er organiseret i 24 såkaldte lodrette studios, udgør kernen i studiet. Hvert lodret studie består af op til 16 studerende med forskellige færdigheder og erfaringer baseret på deres studieniveau - de er enten fra bachelor- eller kandidatstudier. De studerende kan vælge specifikt lodret studie baseret på deres interesse i et bestemt emne eller på deres præference af en pædagog - eller sandsynligvis et team af pædagoger. Lodrette studios undervises af førende slovakiske arkitekter, der er aktive i praksis.

I første periode arbejder de studerende i arkitekturprogrammet på byplanlægningsprojekter, mens studerende på Urban Design-programmet designer et arkitektonisk projekt. Dette er obligatorisk for alle studerende. Dette en-term “touch” af det andet studieprogram giver nødvendige færdigheder og erfaring med arkitektur som en kompleks enhed. Du vil have muligheden for at udforske det givne område ud fra de urbane-konceptuelle såvel som arkitektoniske aspekter. For at udvide dit omfang af professionel viden kompletteres lodrette studiekurser med et sæt obligatoriske fag. Hvert sigt kan du vælge mellem en række valgfag, der giver yderligere viden og information, der er nyttig til kompleks problemløsning af lodrette studios opgaver.

Den afsluttende afhandling er struktureret i to parallelle dele - et diplomseminar og et diplomdesignprojekt. I den afsluttende afhandling vil de studerende i arkitekturuddannelsen demonstrere deres evne til at forberede en omfattende arkitektonisk design af en bygning, interiør og udvendig og evnen til at løse opgaver, der spænder fra en byplan gennem bygningens arkitektur til det kunstneriske og tekniske detaljer på en kreativ og original måde og koordinere det æstetiske, tekniske, strukturelle design med konstruktionens økonomiske, miljømæssige og sociale krav. På den anden side vil de studerende i Urban Design-programmet demonstrere evnen til at fremstille omfattende by-og-arkitektoniske designløsninger i den regionale, kommunale og zones skala, herunder udarbejdelse af masterplaner med omfattende by- og arkitektoniske detaljer i deres endelige afhandling.

architecture, house, 3d

foto af Giovanni_cg / pixabay

Jobmuligheder

Læreplanstrukturen, både form- og indholdsmæssigt, er udarbejdet i overensstemmelse med EU-direktivet om anerkendelse af faglig kvalifikation. Graden Ing. arch., der tildeles kandidater fra studiefeltet Arkitektur og byudvikling, er anført blandt anerkendte uddannelser og universitetsgrader.

Den faglige kvalifikation gør det muligt for kandidaterne på Fakultet for Arkitektur at udøve en arkitekt som erhverv, og når de har bestået godkendelseseksamen, får de adgang til erhvervet som en arkitekt i alle syvogtyve stater i Den Europæiske Union.

Som kandidat er du i stand til at forstå de kulturelle, intellektuelle, historiske og socioøkonomiske forhold mellem arkitekturen og miljøet. Du er berettiget til at udvikle komplette arkitektoniske ideer og design af bygninger, herunder deres interiør og udvendig, bydesign og masterplaner med det formål at give vejledning til byudvikling. Du vil være klar til at håndtere koordinering af æstetiske, tekniske, konstruktionsmæssige, økonomiske, miljømæssige og sociale krav. Du behersker ekspertisen til at forberede alle faser i en designproces og vil være kvalificeret til at føre tilsyn med byggearbejder på en byggeplads og komplekse bystrukturer. Du vil også være forberedt på at udføre administrations- og koordineringsaktiviteter for en arkitekt og byplanlægger. Efter eksamen kan du også ansøge om ph.d. studere og følge en mere videnskabelig vej, hvis du vil.

Baseret på dine resultater, interesser og bevist indsats kan du styrke dit engagement gennem tæt samarbejde med praktiserende arkitekter om terminopgaver og / eller betjener din praktik i et arkitektonisk studie.

Det fakultet for arkitektur fra Det Slovakiske Tekniske Universitet støtter også en tværfaglig inkubatorstart, hvor studerende kan videreudvikle deres ideer, design og arbejde under nøje vejledning af mentorer fra det faglige felt og fra praksis. På denne måde opfordres de til at starte deres virksomhed i et velkendt miljø og indlede en succesrig karriere.

Ansøgningsfrister

31. maj 2020

Studieafgifter

Studerende, der studerer på det engelske sprog: 3.500 € pr. År

Om skolen

Hvorfor Fakultet for Arkitektur af STU i Bratislava?

Arkitekturfakultetet er en af syv fakulteter ved det Slovakiske teknologiske universitet i Bratislava (i det følgende forkortet STU fra det slovakiske “Slovenská technická univerzita”). Det er den største og ældste arkitekturskole i Slovakiet; begyndelsen på arkitekturuddannelse går tilbage til det akademiske år 1946/1947 og er forbundet med studiefeltet kaldet Civil Engineering.

Arkitekturfakultetet i dag er en kreativ og konkurrencedygtig institution med åbent sinn og med succes udnytter internationale samarbejdsmuligheder inden for forskning og uddannelse. Specielt gennem Erasmus Plus-mobilitetsprogrammet tilbyder fakultetet udvekslingsmuligheder med mere end 50 partnerinstitutioner over hele Europa. Årligt ankommer snesevis af studerende ved Fakultet for Arkitektur i udlandet såvel som internationale studerende for at studere på Fakultet for Arkitektur. Samtidig kom 29 internationale studerende for at studere på Fakultet for Arkitektur.

Foredragsholdere på Fakultet for Arkitektur er fremragende personligheder, der ikke kun er lærere og forskere; de fleste af dem er aktive praktiserende arkitekter, byplanlæggere eller industrielle / produkt- og grafiske / brand-designere. De opnåede priser og priser samt anerkendelse og kontakter på tværs af Slovakiets grænser er det bedste bevis på deres kvaliteter.

Bortset fra nationale eksperter har FA STU også inviteret gæsteforelæsere fra udlandet: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Arkitekter) ) er blot nogle af de mange betydningsfulde udenlandske eksperter og personligheder i moderne arkitektur, der har besøgt fakultetet indtil videre. Fakultetets internationale engagement afspejles af medlemskab i internationale organisationer og deltagelse i multinationale projekter i Slovakiet og i udlandet.

Som en af de mindste metropoler i Central- og Vesteuropa repræsenterer den livlige by Bratislava et inspirerende og samtidig overkommelig sted for internationale studerende og rejsende. Takket være sin geografiske placering i Centraleuropa er det porten til Europa. Du vil nyde dens nærhed til Wien, Budapest, Prag med perfekte trafikforbindelser. Den fælles historie og de nære afstande er fælles for disse hovedstæder og giver mange muligheder for kulturelle, sociale og rejseoplevelser. Gode bus- og jernbaneforbindelser fra Bratislava såvel som let tilgængelighed til Bratislava og Wien lufthavn tilbyder billige forbindelser til større europæiske destinationer.

Hvad gør vi, og hvordan?

Hvis du leder efter den største og ældste arkitekturskole i Slovakiet med Fakultet for arkitektur som en integreret del af det slovakiske teknologiske universitet i Bratislava, er du ved at ankomme til det rigtige sted.

Du kan studere her Arkitektur og bydesign, industriel og produktdesign. Karakteren af disse undersøgelser har bestemt fakultetets underliggende uddannelsesstrategi, især dets fokus på udviklingen af studerendes kreativitet og kritiske tanker og deres evne til at reagere på de uforudsigelige udfordringer i fremtiden, som enhver kandidat endnu ikke skal møde. Projektbaseret læring ledet af eksperter med akademisk såvel som professionel baggrund og projekter koordineret i tæt samarbejde med praksis giver en trofast simulering af ”det virkelige liv”.

Arkitekturfakultetet tilbyder også mulighederne for fokuseret arbejde i dets specialiserede uddannelses- og forskningscenter i hjertet af byen UNESCOs kulturarv Banská Štiavnica. I det autentiske historiske hus (faktisk restaureret af studerende) kan fakultetet rumme op til 30 studerende og 10 ansatte under workshops eller specialkurser hele året.

Når de kommer tættere på praksis, opfordres de studerende til at deltage i en lang række lokale såvel som internationale konkurrencer. Kvaliteten af skolen bekræftes hovedsageligt af elevernes resultater. Arkitekturfakultet kan med stolthed prale af de studerendes succeser i forskellige lokale og internationale arkitektonisk-urbanistiske og designkonkurrencer (f.eks. Inspireli Awards, Xella, Isover, national pris for design, ABF Slovakiet for det bedste bachelorarbejde, prof. Lacko-pris for det bedste diplomarbejde) og mange andre.

Med et sådant tankesæt sigter vi mod kompleks forberedelse af vores studerende inden for hårde færdigheder såvel som bløde færdigheder i sammenhæng med den kommende Industry 4.0.

En god uddannelse er dog ikke nok. Vi stræber efter at skabe et samfund i første omgang. Arkitekturfakultet giver rig social-, forsknings-, akademisk- og sportsliv. Vi har en lang tradition for at arrangere vores største offentlige begivenhed - Night of Architecture and Design. Mange af begivenhederne er forberedt til studerende af studerende - for eksempel Manifest (vores første år får en varm velkomst af deres nye kolleger). Efterfulgt af åbent dage, udstillinger af studerende såvel som fagfolk, der viser deres arbejde, bordtennis-weekend osv. Og ender med mange lokale arkitekturer, design, kunstfestivaler og markeder (såsom Urban Market), nyder Fakultet for Arkitektur deres tilstedeværelse på grund af sin strategiske beliggenhed tæt på Bratislava centrum.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Læs mere

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Minimer