MA Anvendt Lingvistik

Generelt

Program beskrivelse

Kan du lære et andet sprog på samme måde som du lærte dit modersmål? Hvad er den bedste måde at teste studerendes sprogfærdigheder på? Find ud af det i dette mesterspor.

Dette etårige masterspor fokuserer på forskning i fremmedsprogs indlæring og undervisning. Du vil studere processen med at lære og brugen af andet sprog. Sporet giver dig mulighed for at fokusere din forskning på dit sprog, du vælger, for eksempel hollandsk som et andet sprog, men også engelsk, fransk, tysk, svensk, kinesisk eller et hvilket som helst andet sprog.

Du kommer til at nærme dig andresproget erhvervelse fra mange forskellige vinkler, herunder (kognitiv) psykologi, social interaktion og sprogundervisning. Du vil blive introduceret inden for sprogvidenskab, sprogtilegnelse og sprogundervisningsteori.

Master's track fokuserer især på dynamiske aspekter af sprogudvikling, som forklarer, hvordan processen med andet sprogudvikling påvirkes af den dynamiske interaktion mellem en lang række faktorer. Du lærer om de sociale, psykologiske og kulturelle processer, der interagerer med at bruge et sprog, eller som kan få brugen af et andet sprog til at vokse eller falde. Du vil udforske didaktiske anvendelser af nyere forskning og teoretisk udvikling og lære om computerassisteret sprogindlæring. Selvom dette ikke er et læreruddannelsesprogram, er der rig mulighed for at diskutere spørgsmål, der er relateret til undervisning og til at tage et praktikophold i sprogundervisningen.

Hvorfor studere dette program i Groningen?

Master's track Applied Linguistics ved University of Groningen er et unikt spor, der fokuserer på de processer, der er involveret i indlæring i andet sprog, samt undervisningsteorier. Programmet omfatter forskellige studieretninger, da indlæring og anvendelse af et andet sprog kan benyttes fra mange forskellige vinkler. Studerende vil udforske og diskutere de faktorer, der vedrører udviklingen på andet sprog, herunder kognition, psykologi, social interaktion, sprogundervisning og kultur.

Foruden teoretiske og undervisningsmæssige paradigmer vil studerende også tage undervisning i den forskningspraksis og -metodik, der er essentiel for at udføre anvendt sprogvidenskabelig forskning. Disse klasser vil fungere som det fundament, hvorfra de studerende vil være i stand til at udføre deres egen anvendte sprogvidenskabelig forskning i form af MA-specialet i semester 2. Kandidatsporet Applied Linguistics er et virkelig internationalt program, der byder studerende fra hele verden velkommen. Undervisningen undervises udelukkende på engelsk, og studerende opfordres til at bruge deres egne sprogoplevelser som grundlag for deres individuelle sproglige undersøgelser og forskning. Vores program er lille, hvilket betyder, at studerende drager fordel af små, intime klasser og tætte samarbejdsrelationer med de andre studerende såvel som instruktører.

Program

År 1

Kurser

 • Væsentlig statistik (5 EC)
 • Forskningsmetodik Sprogudvikling (5 EC)
 • Undervisningsmetodik / 2. sprog Dev. (10 EF)
 • Teori om 2. sprogudvikling (10 EF)
 • Computerassisteret sprogindlæring (10 EC, valgfrit)
 • Kandidatspeciale i anvendt sprogvidenskab (20 EC)
 • MA Arbejdsplacering i anvendt sprogvidenskab (10 EC, valgfrit)

Studere i udlandet

 • Studerende i udlandet er valgfrit

Adgangskrav

Adgangskrav

Specifikke krav Mere information
sprogprøve Yderligere krav Engelsk: Et VWO-eksamensbevis eller et fagcertifikat for VWO-engelsk (mærke 6 eller højere), minimumskrav til TOEFL iBT 100 (med et minimum af 25 om skrivefærdigheder), eller IELTS 7 (med mindst 6,5 på alle punkter ). Language Center English Test (LCET) niveau C1
tidligere uddannelse BA i moderne sprog, sprogvidenskab eller uddannelse.
andre adgangskrav

For at vurdere, om din uddannelsesmæssige / akademiske baggrund opfylder de specifikke programkrav, vil vi overveje niveauet og læseplanen for dine tidligere studier og de kvaliteter, du har opnået. Denne evaluering udføres af vores Admission Office og Admission Board.

Eksempel på akademisk skrivning: en afhandling eller et forskningsartikel, der blev skrevet på engelsk, helst om et emne relateret til sprogvidenskab.

Advarsel: Det er blevet opmærksom på, at nogle ansøgere ansætter virksomheder til at udarbejde deres CV, motivationsbrev og opslagsbrev. Vi opfordrer dig til at skrive dit eget personlige motivationsbrev. Vi kan ikke holdes ansvarlige for konsekvenserne (f.eks. Vanskeligheden ved at følge og afslutte MA-programmet) af optagelse på grundlag af ikke-autentiske papirer.

Ansøgningsfrister

Type studerende Deadline Start kursus
Hollandske studerende

15. januar 2020

15. august 2020

1. februar 2020

1. september 2020

EU / EØS-studerende

15. oktober 2019

1. maj 2020

15. oktober 2020

1. februar 2020

1. september 2020

1. februar 2021

ikke-EU / EØS-studerende

15. oktober 2019

1. maj 2020

15. oktober 2020

1. februar 2020

1. september 2020

1. februar 2021

Studieafgifter

Nationalitet År Betaling Programform
EU / EØS 2019-2020 2083 € fuld tid
uden for EU / EØS 2019-2020 € 12500 fuld tid
EU / EØS 2020-2021 2143 € fuld tid

Jobmuligheder

Efter at have afsluttet dette spor, kan du forfølge en karriere inden for forskning eller arbejde inden for sprogundervisning og uddannelsespubliceringsprojekter. Vores MA Applied Linguistics forbereder nuværende og fremtidige sproglærere til at være innovatører i erhvervet. Du er også udstyret til at tage positioner, der beskæftiger sig med sprogpolitiske spørgsmål.

Job eksempler

 • Anvendt sprogforsker
  • sprogforskning
  • sprogundervisning
  • sprogpolitik
  • sprogprøvning
  • pensum udvikling
  • forlagsvirksomhed

Forskning

Forskning i anvendt sprogvidenskab fokuserer på processen med at lære og bruge et andet sprog. Det dækker forskellige studieretninger, fordi indlæring og anvendelse af et andet sprog kan tilgodeses fra mange forskellige vinkler, herunder kognition, psykologi, social interaktion, sprogundervisning og kultur.

Senest opdateret Okt 2019

Om skolen

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Læs mere

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Minimer
Groningen , Leeuwarden + 1 Mere Mindre