University of Groningen" src="//cdn03.masterstudies.com/element_db/46/46503_rsz_ma-archeology.png" alt="University of Groningen" />

Vil du følge et fremragende, nyt, internationalt, helt engelsktalende Master kursus?

Du kan vælge mellem mesterens spor i klassisk og middelhavsarkæologi og mesterens spor i forhistorien og protohistorien i det nordvestlige Europa. Begge Master's spor omfatter forskellige specialer: en specialisering med sporets navn, en specialisering inden for bioarkæologi og maritim arkæologi, mens en tredje specialisering, arktisk arkæologi kan følges under sporet forhistorie og protohistorie i nordvestøsteuropa. Alle spor og specialiseringer vil lære dig at håndtere arkæologiske problemer på en videnskabelig måde.

I første semester introduceres du i den arkæologiske praksis og dens tværfaglige karakter. Du vil diskutere arkeologiens rolle i det moderne samfund og udforske forholdet mellem arkæologi og politik. Du vil styrke din viden om arkæologiske teorier, der bruges til at indsamle og tolke data. Derudover vil du gennemføre forskning i et udgravningsprojekt. Hvis du vælger sporet Klassisk og Middelhavsarkæologi, vil du arbejde på et projekt i Grækenland, Italien, Tyrkiet eller Egypten. Går din præference til Prehistorie og Protohistory i Nordvest-Europa, så vil du udføre din forskning på et sted i den pågældende region eller i Arktis.

I andet semester skal du lave en praktikplads. Endelig vil du afslutte din uddannelse med en afhandling.

Programmuligheder

Klassisk og middelhavsarkæologi (spor)

Hvorfor blev nogle mennesker begravet med gaver, når andre ikke var? I dette spor vil du lære at finde svaret på denne og andre puslespil i klassisk og middelhavsarkæologi.

Dette spor i klassisk og middelhavsarkæologi, som en del af kandidatuddannelsen i arkæologi, vil lære dig at tackle arkæologiske problemer på en videnskabelig måde.

I første semester introduceres du i den arkæologiske praksis og dens tværfaglige karakter. Du vil styrke din viden om arkæologiske teorier, der bruges til at indsamle og tolke data. Du vil også lave en litteraturstudie om et emne, der er en del af en af ​​dine professors forskning. Derudover vil du gennemføre forskning i et udgravningsprojekt i Grækenland eller Italien.

I andet semester udfører du forskning som forberedelse til din afhandling. Det er muligt at gøre dette til en praktikplads. Endelig vil du afslutte din uddannelse med en afhandling.

Forhistorie og Protohistory (spor)

Hvordan kan du udlede af frø eller knogler, hvorfor folk bosatte sig i et bestemt område? I dette spor vil du lære at finde svaret på dette og andre puslespil i arkæologi i det nordvestlige Europa.

Dette spor er en del af kandidatuddannelsen i arkæologi og vil lære dig at håndtere arkæologiske problemer på en videnskabelig måde.

I første semester introduceres du i den arkæologiske praksis og dens tværfaglige karakter. Du vil styrke din viden om arkæologiske teorier, der bruges til at indsamle og tolke data. I kurser om Vådlandsarkæologi vil du undersøge valg af sted for alle former for menneskelig aktivitet. Derudover vil du gennemføre forskning i et udgravningsprojekt på et sted i det nordvestlige Europa.

I andet semester udfører du forskning som forberedelse til din afhandling. Det er muligt at gøre dette til en praktikplads. Endelig vil du afslutte din uddannelse med en afhandling.

Master's Honours Program (æresprogram)

Masteruddannelsen Programmet blev udviklet specielt til studerende, der ønsker at få mere af deres studier.

Det er et program på 15 ECTS, der efterfølges udover standard masteruddannelsen. Det er et etårigt tværfagligt program, der er designet til at introducere eleverne til forskellige aspekter af lederskab.

Programoversigt

University of Groningen

Studere i udlandet

 • Studerende i udlandet anbefales.
 • I gennemsnit 16 uger.
 • Maks. 30 EC.

Adgangskrav

Specifikke krav

Studieafgifter

Nationalitet

Ansøgningsfrister

Type studerende

Jobmuligheder

Takket være Valetta-traktaten om arkæologi har arbejdsmarkedet i Holland været stærkt. Disse muligheder er nu faldet, hvilket fører til et mere forskelligt arbejdsmarked inden for statslige og halvoffentlige organer, turisme, journalistik og private virksomheder. Arkæologi er traditionelt stærk i at opnå tilskud til forskningsprojekter, især ph.d.-projekter.

Job eksempler

 • Kommercielle arkæologiske firmaer.
 • Free-lance specialist.
 • Musea.
 • Statlig arkæologisk service.
 • Forskningsinstitutter.
 • Kulturinstitutter.
 • Ph.d.-forskning.

Forskning

BA og MA-programmerne er stærkt bundet til Groningen Institut for Arkæologi (GIA), som omfatter den arkæologiske forskning i Alt = "Groningen. GIA-forskning er fokuseret på:

 • Forhistorisk, protohistorisk og historisk arkæologi i Holland, Middelhavet og Arktikerne.
 • Bioarkaeologi: arkæobotanien og arkæologien.
 • Materialekulturstudier, herunder bevaring.
 • Landskabsarkologi, herunder GIS-baserede studier.

Hvorfor Groningen?

 • fleksibel struktur.
 • Alle kurser undervises på engelsk.
 • opmærksomhed på både teori og praksis.
 • store internationale forskningsprojekter i Italien, Grækenland, Egypten, Tyrkiet, Irak.
 • unikke arkæobotaniske og arkæologisk-logiske referencesamlinger.
 • GIS og Material Culture laboratorier.
 • tætte forbindelser med antik historie, klassikere og religiøse studier.
 • tætte forbindelser med Center for Isotoper Forskning og Biologi.
 • meget lave studieafgifter.
 • en elevvenlig by.

Studiestøtte

Hvert kandidatuddannelse har en studievejleder, som du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller har brug for råd om dit uddannelsesprogram og andre studierelaterede spørgsmål. Alt, du diskuterer, behandles fortroligt. Hvis du har et mere komplekst problem, for eksempel studieforsinkelse, præstationshæmning eller hvis du er syg i lang tid, skal du kontakte en studievejleder. Derudover kan du også følge forskellige kurser på Studieunderstøttelsens afsnit af Student Service Center (SSC), for eksempel om studiestress og afholdelse af præsentationer.

Program undervist i:
 • Engelsk

Se 110 flere kurser fra University of Groningen »

Senest opdateret Oktober 23, 2018
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Duration
12 måneder
Fuldtid
Price
2,083 EUR
Ikke-EU / EØS-gebyrer 12.500 €
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
End Date
Ansøgningsfrist
Start Date
End Date
Ansøgningsfrist
Location
Ansøgningsfrist
End Date
Ansøgningsfrist
End Date