MA i arkæologi

Generelt

Program beskrivelse

University of Groningen" src="//cdn03.masterstudies.com/element_db/46/46503_rsz_ma-archeology.png" alt="University of Groningen" />

Vil du følge et fremragende, nyt, internationalt, helt engelsktalende Master kursus?

Du kan vælge mellem mesterens spor i klassisk og middelhavsarkæologi og mesterens spor i forhistorien og protohistorien i det nordvestlige Europa. Begge Master's spor omfatter forskellige specialer: en specialisering med sporets navn, en specialisering inden for bioarkæologi og maritim arkæologi, mens en tredje specialisering, arktisk arkæologi kan følges under sporet forhistorie og protohistorie i nordvestøsteuropa. Alle spor og specialiseringer vil lære dig at håndtere arkæologiske problemer på en videnskabelig måde.

I det første semester vil du blive introduceret til den arkæologiske praksis og dens tværfaglige karakter. Du vil diskutere arkeologiens rolle i det moderne samfund og udforske forholdet mellem arkæologi og politik. Du vil styrke din viden om arkæologiske teorier, der bruges til at indsamle og fortolke data. Derudover vil du udføre forskning på et udgravningsprojekt. Hvis du vælger sporet Klassisk og middelhavsarkeologi, arbejder du på et projekt i Grækenland, Italien, Tyrkiet eller Egypten. Hvis din præference går til Forhistorie og Protohistorie i det nordvestlige Europa, vil du udføre din forskning på et sted i denne region eller i Arktis.

I andet semester skal du lave en praktikplads. Endelig vil du afslutte din uddannelse med en afhandling.

Programmuligheder

Klassisk og middelhavsarkæologi (spor)

Hvorfor blev nogle mennesker begravet med gaver, når andre ikke var? I dette spor vil du lære at finde svaret på denne og andre puslespil i klassisk og middelhavsarkæologi.

Dette spor i klassisk og middelhavsarkeologi, som en del af kandidatuddannelsen i arkæologi, vil lære dig at tackle arkæologiske problemer på en videnskabelig måde.

I det første semester vil du blive introduceret til den arkæologiske praksis og dens tværfaglige karakter. Du vil styrke din viden om arkæologiske teorier, der bruges til at indsamle og fortolke data. Du vil også lave en litteraturundersøgelse om et emne, der er en del af forskningen fra en af dine professorer. Derudover vil du undersøge et udgravningsprojekt i Grækenland eller Italien.

I andet semester udfører du forskning som forberedelse til din afhandling. Det er muligt at gøre dette til en praktikplads. Endelig vil du afslutte din uddannelse med en afhandling.

Forhistorie og Protohistory (spor)

Hvordan kan du udlede af frø eller knogler, hvorfor folk bosatte sig i et bestemt område? I dette spor vil du lære at finde svaret på dette og andre puslespil i arkæologi i det nordvestlige Europa.

Dette spor er en del af kandidatuddannelsen i arkæologi og vil lære dig at håndtere arkæologiske problemer på en videnskabelig måde.

I det første semester vil du blive introduceret til den arkæologiske praksis og dens tværfaglige karakter. Du vil styrke din viden om arkæologiske teorier, der bruges til at indsamle og fortolke data. På kurserne i Vådlandsarkeologi vil du undersøge valg af placering for alle slags menneskelige aktiviteter. Derudover vil du undersøge et udgravningsprojekt på et sted i det nordvestlige Europa.

I andet semester udfører du forskning som forberedelse til din afhandling. Det er muligt at gøre dette til en praktikplads. Endelig vil du afslutte din uddannelse med en afhandling.

Master's Honours Program (Honours Program)

Masteruddannelsen Programmet blev udviklet specielt til studerende, der ønsker at få mere af deres studier.

Det er et program på 15 ECTS, der efterfølges udover standard masteruddannelsen. Det er et etårigt tværfagligt program, der er designet til at introducere eleverne til forskellige aspekter af lederskab.

Programoversigt

University of Groningen

Studere i udlandet

 • Studerende i udlandet anbefales.
 • I gennemsnit 16 uger.
 • Maks. 30 EC.

Adgangskrav

Specifikke krav Mere information
sprogprøve Minimum sprogkrav på TOEFL iBT 90 (med et minimum på 21 på alle punkter), eller IELTS 6.5 (med mindst 6 på alle emner). ERK niveau B2 (fortrinsvis C1).

Studieafgifter

Nationalitet År Betaling Programform
EU / EØS 2019-2020 € 2083 fuld tid
uden for EU / EØS 2019-2020 € 12500 fuld tid

Ansøgningsfrister

Type studerende Deadline Start kursus
EU / EØS-studerende 1. maj 2020 1. september 2020
ikke-EU / EØS-studerende 1. maj 2020 1. september 2020

Jobmuligheder

Takket være Valetta-traktaten om arkæologi har arbejdsmarkedet i Holland været stærkt. Disse muligheder er nu faldet, hvilket førte til et mere forskelligartet jobmarked inden for regeringer og semi-offentlige agenturer, turisme, journalistik og private virksomheder. Arkæologi er traditionelt stærk med at få tilskud til forskningsprojekter, især ph.d. projekter.

Job eksempler

 • Kommercielle arkæologiske firmaer.
 • Free-lance specialist.
 • Musea.
 • Statlig arkæologisk service.
 • Forskningsinstitutter.
 • Kulturinstitutter.
 • Ph.D. forskning.

Forskning

BA og MA-programmerne er stærkt bundet til Groningen Institut for Arkæologi (GIA), som omfatter den arkæologiske forskning i Alt = "Groningen. GIA-forskning er fokuseret på:

 • Prehistorisk, protohistorisk og historisk arkæologi i Holland, Middelhavet og Arktikerne.
 • Bioarkaeologi: arkæobotanien og arkæologien.
 • Materialekulturstudier, herunder bevaring.
 • Landskabsarkologi, herunder GIS-baserede studier.

Hvorfor Groningen?

 • fleksibel struktur.
 • Alle kurser undervises på engelsk.
 • opmærksomhed på både teori og praksis.
 • store internationale forskningsprojekter i Italien, Grækenland, Egypten, Tyrkiet, Irak.
 • unikke arkæobotaniske og arkæologisk-logiske referencesamlinger.
 • GIS og Material Culture laboratorier.
 • nære forbindelser med Ancient History, Classics og Religious Studies.
 • tætte forbindelser med Center for Isotoper Forskning og Biologi.
 • meget lave studieafgifter.
 • en elevvenlig by.

Studiestøtte

Hver kandidatuddannelse har en studievejleder, som du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller har brug for rådgivning om dit studium og andre studierelaterede spørgsmål. Alt, hvad du diskuterer, vil blive behandlet fortroligt. Hvis du har et mere komplekst problem, f.eks. Studieforsinkelse, et præstationsnedsættelse, eller hvis du er syg i lang tid, skal du kontakte en studievejleder. Derudover kan du også følge forskellige kurser i studiestøttesektionen i Student Service Center (SSC), for eksempel om studiestress og afholde præsentationer.

Senest opdateret Okt 2019

Om skolen

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Læs mere

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Minimer
Groningen , Leeuwarden + 1 Mere Mindre