MA i europæiske studier

Generelt

Program beskrivelse

MA i europæiske studier

MA-programmet i europæiske studier består af højtuddannede kandidatuddannelser på engelsk. Studerende vil tage klasser fra kerne-, nøgle-, special- og valgkategorier efter deres faglige specialisering og personlige interesse. Den maksimale varighed af studier er 4 semestre.

mål

Dette program er designet til at give eleverne avanceret og tværfaglig viden om moderne europæiske anliggender. Vores fokus er undersøgelsen af ​​Central- og Østeuropa og Den Europæiske Unions politiske, økonomiske og kulturelle karakter. De fleste af vores kandidater anvender deres ekspertise inden for karriere i enten ikke-statslige eller erhvervssektorer, mens andre fortsætter med deres studier på ph.d.-niveau.

12951_CES_057.jpg

Studie spor

På CES opfordrer vi eleverne til at udvikle deres egen selvstændige læseplan og studiebane, så de kan lære om og forskningstemaer, der bedst afspejler deres interesser og akademiske baggrund. Studerende følger en af ​​seks relaterede studie spor, og den MA grad, som de graduerer afspejler deres specialisering.

  • EU-undersøgelser
  • Centrale og Østeuropæiske Studier
  • Centrale og Østeuropæiske Studier: Research Track
  • Europeanisering og styring i CEE
  • Undersøgelser i holocaust og totalitære systemer
  • Central- og Østeuropa, Russiske og Eurasiske Studier (CEERES)

Gradskrav

Studerende er forpligtet til at optjene i alt 120 ECTS point (European Credit Transfer and Accumulation System) point bestående af:

  • De kurser, der er anført under hver specialisering, valgt som en del af den studerendes individuelt tilpassede læseplan
  • To semestre af fremmedsprogsuddannelse (polsk begæring til mellemniveau eller fransk, tysk og russisk på begynderniveau)
  • Workshops i metode, akademisk skrivning og tale samt MA seminaret
  • en MA-afhandling.

Graden er afsluttet, når den studerende består MA eksamen og speciale.

Specialisering af EU-studier

EU-studierne fokuserer på EU, dets institutioner og funktioner samt de nøgleproblemer, der står over for det i nutidige tider. Denne specialisering fremhæver EU's beslutningsprocesser, udenrigs- og sikkerhedspolitik, politiske og økonomiske forbindelser mellem EU og kandidatlandene, Rusland, USA, NATO og verden. Desuden er spørgsmål om retfærdighed og det demokratiske underskud i EU selv rejst, og disjunktioner mellem EU-lande analyseres. Vigtigst er, at eleverne udvikler et centralt europæisk perspektiv om den europæiske integrationsproces.

Specialisering i Central- og Østeuropa

Dette spor nedsætter eleverne i politik, historie, samfund og kultur i landene i Central- og Østeuropa. Det er rettet mod samfundsvidenskabelige forskere, der ønsker at undersøge identitets- og demokratibegreber fra et filosofisk og historisk perspektiv, såvel som interesserede i integrationsteori, køn, statsborgerskab, sociale mindretal, religion, kultur og sprog. Studerende tager fat på ovennævnte spørgsmål ved hjælp af en central- og østeuropæisk linse. Dette fokus giver CES-studerende et unikt akademisk kompetencegrundlag, som hjælper med at identificere regionens beliggende egenskaber og dets forhold til Den Europæiske Union.

Centrale og Østeuropæiske Studier: Research Track

MA i europæiske studier - Centrale og Østeuropæiske studier: Research Track er en innovativ specialisering, der svarer til behovet for fagfolk, der vil bruge den viden, der er erhvervet under deres studier på en frisk, opfindsom og ny måde.

Europeanisation og Governance i CEE Specialisering

Europeaniserings- og Governance-strømmen har til formål at give de studerende kendskab til processerne for europæiskisering og demokratisering i Central- og Østeuropa. Specialiseringen er designet til at skabe forståelse for integrationsmekanismer og EU-institutionernes struktur og funktioner. Særlig opmærksomhed vil fokusere på vedtagelsen og virkningerne af europæisk lov om den centrale og østeuropæiske politiske virkelighed og hverdagen. Spørgsmålet om mangfoldighed, betingelse, diffusion og det demokratiske underskud vil blive behandlet dybtgående.

Undersøgelser i holocaust og totalitære systemer

Specialiteterne i Holocaust og Totalitarian Systems er designet til studerende, der har til hensigt at forfølge en karriere inden for forskning om folkemord såvel som for studerende, der anser denne specialiserede viden om holocaust og totalitarisme til gavn for udviklingen af ​​et civilsamfund.

Dette studieprogram antager, at bevidsthedsopbygningen om udslettelsen af ​​jøder i Polen, især blandt de yngre generationer, er nødvendig, så Holocaustens begivenheder og betydning ikke bliver glemt; Polen har desuden brug for et forstærket demokrati, den slags, der kun er muligt i samfund, som er villige til at omfavne i deres historiske hukommelse og fortælling selv de mørkeste aspekter af deres historie.

Denne specialitet beskriver oprindelsen af ​​nationale og religiøse konflikter i nutidens verden, de mekanismer, der anvendes til at skabe en totalitær eller autoritær stats struktur og racisme og antisemitisme til stede i det moderne europæiske samfund. Der lægges særlig vægt på det polske perspektiv og erfaring med totalitarisme i det 20. århundrede, nazist og sovjet.

Central- og Østeuropa, Russiske og Eurasiske Studier (CEERES)

Specialisering vedtager et bredere regionalt perspektiv og fokuserer på Europas forbindelser (herunder Central- og Østeuropa) med området for det tidligere Sovjetunionen. Specialiseringen sigter især på at opnå elevernes viden om situationen i landene i regionen, studeret fra et politisk, historisk, økonomisk, socialt og kulturelt perspektiv. Dette unikke skræddersyede program uddanner eksperter, der vil være i stand til at have både kendskabet til EU, dets institutioner, handlinger og politikker og en dybtgående forståelse af regionen Central- og Østeuropa, Rusland og Eurasien.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The Centre for European Studies at the Jagiellonian University traces its history to the founding of the Inter-Faculty ‘Unit' (Zakład) for European Studies at the Jagiellonian University in 1993. In t ... Læs mere

The Centre for European Studies at the Jagiellonian University traces its history to the founding of the Inter-Faculty ‘Unit' (Zakład) for European Studies at the Jagiellonian University in 1993. In the 1990s, this research institute offered open lectures and classes in both Polish and English, but no stand-alone degree programmes. Minimer