Det tværfaglige MA-program Historie: Medicin og sundhed Humaniora kombinerer historien om sundhed og medicin med en bred vifte af kunst og humaniora tilgange. Klasser udforsker de forskellige måder, hvorpå kroppe og sind er blevet undersøgt og forstået, og hvordan disse forskellige måder at kende formen hverdagsliv, medicinsk praksis og folkesundhedspolitik. Deltagerne lærer at kontekstualisere medicinske ideer i tid og kultur og at analysere et bredt udvalg af kilder, herunder historiske artefakter, tegneserier og film, medicinske tekster og sundhedsjournalistik. På baggrund af metoder fra tværs af disciplinerne vil eleverne udvide deres undersøgelsesværktøjer ud over det skrevne ord for også at overveje lyde, lugte og udseende og følelser af fortiden og dets lektioner og legacyer i nutiden.

 • Master: Historie
 • Specialisering: Medicin og sundhed Humaniora

STUDIEPROGRAM

Sporet er et tværfagligt program undervist på engelsk, der udbydes i fællesskab af Fakulteterne for Humaniora fra Vrije Universiteit Amsterdam og Vrije Universiteit Amsterdam Universitet samt af fakulteterne for medicin fra universiteterne Maastricht, Amsterdam og Rotterdam. Programmet kører årligt fra februar til juni. Sessioner ledes af forskere fra universiteter rundt om i landet, og eleverne kommer fra en bred vifte af discipliner - historikere eller læger i uddannelse eller tidligere patienter og omsorgspersoner. Dette giver mulighed for at sammenligne og kontrastere verdensbilleder og kritisk reflektere over spørgsmål af stor betydning fra fødsel til død.

Klasser udforsker de forskellige måder, hvorpå kroppe og sind er blevet undersøgt og forstået, og hvordan disse forskellige måder at kende formen hverdagsliv, medicinsk praksis og folkesundhedspolitik. Deltagerne lærer at kontekstualisere medicinske ideer i tid og kultur og at analysere et bredt udvalg af kilder, herunder historiske artefakter, tegneserier og film, medicinske tekster og sundhedsjournalistik.

Programmet er undervist af personale fra kulturhistorisk leder (prof. Dr. Inger Leemans) og formand for medicinsk historie (prof. Dr. Manon parry).

Et program, der træner dig til at blive professionel

Dette program er en specialisering inden for kandidatuddannelsen i historie, som træner eleverne til at blive professionelle historikere med specialiseret viden og overførbare færdigheder som skrive, præsentation og analytiske færdigheder. Studerende, der personligt er mentoriseret af et medlem af det akademiske personale gennem deres studier, tager flere kerne kurser og vælger specialiserede tutorials eller vælger en praktikplads.

En kombination af kernekurser og specialiseringer

Kandidatuddannelsen i historien på Vrije Universiteit har en unik karakter som følge af kombinationen af en bred fælles læseplan og specialiseringer. Alle studerende følger et indledende kernefag, to forskningsemner og emnerne 'Historie og teori' og 'Nøgle arbejder i nutidig historisk tanke'. Emnerne på den brede masteruddannelse giver et grundlag, som du kan specialisere. Introduktionskurset og kurset 'Historie og teori', givet i samme periode, sikrer et fælles grundlag, hvorfra der kan udvikles, uanset din disciplinære baggrund. 'Nøgleværker i nutidig historisk tanke' hjælper dig med at udvikle din specialisering. I forskningskurserne undersøger du et specifikt historisk problem i dybden og udvikler dine forskningsfærdigheder. Det er også muligt at lave en praktikplads.

De, der specialiserer, ud over de generelle emner, tager forskelforedrag og specialiserede tutorials. Også her kan du lave en praktikplads i stedet for et kursus. Du vælger emnet i din kandidats speciale fra feltet i din specialisering. Du bliver bekendt med nye metoder i e-humaniora og bliver regelmæssigt i kontakt med historikernes arbejdspraksis. Valg af emne til din kandidats speciale er gratis.

KARRIEREUDSIGTER

Mester af kunst

En kandidatliste i historien gør dig til en attraktiv beskæftigelsesudsigt, fordi du har bred viden og har udviklet en analytisk måde at læse og skrive på. Blandt andre områder kan du arbejde for offentlige institutioner, virksomheder eller internationale institutioner. Mange historikere går ikke ind i erhvervslivet, men går ind i politik eller journalistik. Desuden kan du efter en yderligere specialiseret år af kandidatuddannelser finde en stilling i undervisning eller forskning.

Akademisk

Med en kandidat titel i Historie kan du starte på Ph.D. forskning på et universitet eller forskningsinstitut. Hvis du sigter mod en akademisk karriere, kan du også overveje at følge det toårige forsknings mastergradskursus i historien. Denne kandidatuddannelse træner dig specifikt som en (universitets) forsker.

Hvorfor VU Amsterdam

Amsterdam

At studere i Amsterdam er en unik oplevelse. Byens indstilling og den multikulturelle tankegang for Amsterdams befolkning kombineret med tilstedeværelsen af et blomstrende kulturliv giver din uddannelse en særlig dimension.

Unikt program

Sporet er et unikt tværfagligt humaniora-program inden for medicin og sundhed undervist på engelsk, der udbydes i fællesskab af Fakulteterne for Humaniora i Vrije Universiteit Amsterdam og Vrije Universiteit Amsterdam Universitet samt af fakulteterne for medicin i Maastricht Universitet, Amsterdam og Rotterdam. Sessioner ledes af forskere fra universiteter rundt om i landet, såvel som dem, der er involveret i medicinsk historie på andre steder, herunder online og i museer. Studerende kommer fra en bred vifte af discipliner - historikere eller læger i uddannelse eller tidligere patienter og omsorgspersoner. Dette giver mulighed for at sammenligne og kontrastere verdensbilleder og kritisk reflektere over spørgsmål af stor betydning fra fødsel til død.

INTERNATIONALE STUDENTER

ADGANGSKRAV

Adgang er baseret på en streng udvælgelsesprocedure. Fakultetets Admissionsudvalg træffer afgørelse om din optagelse efter at have evalueret din komplette online ansøgning.

For at få adgang til en af vores kandidatuddannelser skal du mindst have en bachelorgrad fra et akkrediteret forskningsuniversitet, herunder mindst tre fulde akademiske studier på mindst 180 ECTS eller tilsvarende.

Specifikke adgangskrav til kandidatuddannelsen Historie:

Mesterens historie er designet til studerende med en akademisk bachelor i historie. Du kan også blive accepteret, hvis du har en akademisk bachelor i andre fagområder inden for humaniora (herunder teologi eller filosofi) eller antropologi eller sociologi med væsentlig historisk interesse, der fremgår af en større eller specialisering svarende til mindst 30 ECTS.

For internationale studerende skal niveauet af studeret akademisk teori baseres på kursusbeskrivelse, litteraturliste og prøveeksempel på akademisk skrivning på grund af manglende sondring mellem anvendte og akademiske universiteter i udlandet.

Du skal altid præsentere officielle testresultater, der viser din færdighed på engelsk. Kun studerende, der har gennemført en fuld gymnasium / International Baccalaureate i engelsk eller bachelorgrad i Canada, USA, UK, Irland, New Zealand eller Australien, kan undtages. Du kan allerede søge online uden at have testresultaterne. Hvis du ikke har testet endnu, anbefaler vi dig at planlægge en testdato så hurtigt som muligt. Nedenfor finder du de mindste engelske testresultater for de engelske undervisede programmer på Det Humanistiske Fakultet:

 • TOEFL score (score 600 papir baseret på mindst 55 i hver af deltestene plus 4,0 i TWE, score 250 computerbaserede eller score 100 internetbaseret med mindst 20-23 i hver af deltestene).
 • IELTS score på 7,0 overall band score (med ingen af de separate sektionsscorer faldende under et minimum score på 6,5).
 • Cambridge engelsk: Cambridge Faglig eksamen A, B, C eller Cambridge Avanceret eksamen A, B, C.

ANSØGNING

Hvis du har læst adgangskriterierne nedenfor og føler, at du er berettiget til optagelse, skal du tage følgende skridt for at indsende din ansøgning. Bemærk, at den oprindelige ansøgningsprocedure er fuldt online, og at scanninger af dine relevante dokumenter er påkrævet.

Trin 1: Opfyld adgangskriterierne

Trin 2: Klargør dokumenter og ansøg online

Forbered venligst følgende dokumenter. Du kan finde en forklaring af hvert dokument på ansøgningssiden. Alle dokumenter skal udleveres på engelsk.

 • Kopi af dit gyldige pas eller id (ID kun for EU-borgere)
 • Curriculum vitae
 • Motivations brev
 • To anbefalingstegn
 • Udskrift af optegnelser
 • Speciale (eller en anden prøve af akademisk skrivning, mindst 5 sider plus en liste over brugt litteratur)
 • En beskrivelse af de relevante kurser du har taget under din tidligere videregående uddannelse
 • En liste over alle de vigtigste litteraturer, der blev brugt under din tidligere videregående uddannelse

Efter at have udarbejdet de nødvendige dokumenter, skal du følge online ansøgningsproceduren. Når du har gennemført ansøgningen, kontakter vores internationale studentrådgivere dig via email.

Trin 3: Afventer beslutning om optagelse

Adgangskortet vil gennemgå din ansøgning, så snart den er færdig. Normalt tager det cirka fire uger, men det kan tage længere tid i travle perioder, så sørg for at anvende så hurtigt som muligt. Hvis du får optagelse, vil du modtage et brev med betinget optagelse pr. Email. Du kan begynde at planlægge dit fly til Amsterdam!

Trin 4: Afslut din registrering og flyt til Amsterdam!

Sørg for at færdiggøre din registrering som studerende inden starten af programmet. Når alle betingelser er opfyldt, vil du være klar til at starte dit program på VU Amsterdam !

OVERVISNINGSHISTORIUM: MEDICINSK OG SUNDHEDSYNDIGHEDER

 • INSTRUKTIONSPROGRAM: Engelsk, hollandsk
 • VARIGHED: 1 år
 • APPLICATION DEADLINE: 1. juni
 • START DATO: 1. september
 • STUDIE TYPE: Heltid
 • INTERESSERINGSOMRÅDE: Kunst, kultur og historie
Program undervist i:
 • Engelsk

Se 80 flere kurser fra Vrije Universiteit Amsterdam »

Senest opdateret Januar 3, 2019
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Duration
1 år
Fuldtid
Price
14,600 EUR
IKKE-EU / EER-STUDENT; EU / EER-STUDENT: € 2.083; ANDRE GANGTALIFIER: 13.600 €
Deadline
Efter placeringer
Efter dato