MA-program i konfliktforskning, ledelse og resolution

Generelt

Program beskrivelse

Det Schweiziske Center for Konfliktforskning, Ledelse og Opløsning ved The Hebrew University of Jerusalem tilbyder et prestigefyldt etårigt MA-program undervist på engelsk.

Programmet giver eleverne mulighed for at udforske områderne konflikt transformation, løsning, problemløsning og forhandlinger. Studerende er udsat for teorier og praksis for at styre og løse indenlandske og eksterne konflikter generelt og især i Israel. Metoder, teknikker og strategier, der kan hjælpe med at håndtere og løse konflikter, studeres fra forskellige disciplinære synspunkter, herunder statsvidenskab, internationale relationer, socialpsykologi, international ret, kommunikation, digital medier, sociologi og israelsk studier. Programmet omfatter teoretiske og metodologiske kurser og seminarer samt workshops, hvorigennem de studerende erhverver kompetencer til konflikthåndtering og -opløsning samt foredrag af førende akademikere og fagfolk på området. Gennem sin unikke indstilling og placering tilbyder programmet også praktisk erfaring, der støder på og følger sporene af konflikt og mangfoldighed gennem studie ture, praktisk 'on-site' træning og møder med nøglepersoner, herunder politikere, politiske ledere, aktivister og mere.

At studere konfliktløsning i Israel og på The Hebrew University of Jerusalem giver en unik mulighed for interesserede i området og et varieret miljø, der omfatter studerende fra forskellige nationaliteter og religioner. I det første år, hvor programmet har været i gang, har vi haft studerende fra forskellige akademiske baggrunde, der kom fra Brasilien, Canada, Kina, Den Dominikanske Republik, Spanien, Sydafrika, Øst Jerusalem og USA.

Studieprogram

Studerende skal færdiggøre 36 studiepoints i 2 semestre (et studieår).

practicum

Som led i det schweiziske Center for Konfliktforskning, Management og Resolution Masters Studies-programmet tilbyder vi vores studerende mulighed for at deltage i et praktikprogram. Formålet er at berige deltagernes viden om ledelse og løsning af konflikter, for at øge deres eksponering for arbejde i den sociale og offentlige sektor og især for at sætte dem i stand til at erhverve egnede færdigheder på disse områder.

Deltagelse i praktikprogrammet indebærer en udvælgelsesproces, og kun enestående studerende accepteres. Praktikprogrammet gennemføres i næsten et årti inden for rammerne af et større projekt ved Det Hebraiske Universitets fakultet for samfundsvidenskab. Det Schweiziske Center er banebrydende i anvendelsen af dette program til fremragende Masters studerende.

Dr. Maya De Vries overvågede vores studerende under praktikopholdet og skrev et resumé om oplevelsen:

I år var vi i stand til at integrere vores elever i fremragende praktikophold som The Knesset, Israels centrale statistiske kontor, Knesset tv-kanal, Det strategiske afdeling på kontoret for præsidenten for staten Israel, Jerusalem kommune og meget mere.

Som en del af praktikopholdet er eleverne forpligtet til at deltage i et fagligt kursus, der er opdelt i klassemøder og 'en-til-en'-møder. Udover deres praktiske arbejde forventes de studerende at aflevere et afsluttende papir, der vedrører deres praktik. I løbet af kurset blev eleverne udsat for forskellige forskningsmetoder med fokus på kvalitative metoder. På denne måde har eleverne arbejdet intensivt igennem året med at finde et forskningsspørgsmål, vælge en ordentlig metode og skabe forskningsoversigten.

I slutningen af det akademiske år fremlagde eleverne deres forskning skitseret i form af en plakat som en del af en formel gradueringsceremoni.

Senest opdateret Jun 2019

Om skolen

The Hebrew University of Jerusalem is the #1 University in Israel and 67th in the world overall. The Mathematics and Computer Science departments are particularly well known in the world and rank 16th ... Læs mere

The Hebrew University of Jerusalem is the #1 University in Israel and 67th in the world overall. The Mathematics and Computer Science departments are particularly well known in the world and rank 16th and 27th respectively. Minimer