MSc Videnskab og Religion

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Dette dedikerede kandidatprogram i videnskab og religion er beregnet til studerende, der ønsker at deltage i det avancerede tværfaglige studie af videnskab og religion, inklusive dem, der ønsker at forberede sig til ph.d.-arbejde.

Dette er et af verdens meget få videnskabs- og religionsprogrammer.

Meget af den nylige debat omkring "ny ateisme" har fundet sted inden for et dårligt informeret syn på videnskabens historie og filosofi og dens forhold til religion. Dette program har til formål at informere og engagere sig i debatten og se på den fra videnskabelige, filosofiske, historiske, etiske og teologiske perspektiver.

Videnskabshistorien studeres fra oldtiden gennem den moderne videnskabelige revolution sammen med filosofiske tendenser i vores forståelse af virkeligheden. De vigtigste områder for dialog mellem videnskab og religion undersøges dybtgående, herunder kosmologi, evolution, guddommelig handling og mirakler, bevidsthed og den menneskelige person.

Programstruktur

Dette program køres over et år på fuld tid (eller to år på deltid). Du vil blive undervist hovedsageligt i små klasselokaler / seminargrupper. Du får en træning i forskningsmetoder, der tilbyder en praktisk tilgang til færdigheder på kritisk undersøgelse og skrivning på kandidatniveau og modtager individuelt vejledning til din afhandling på 15.000 ord.

Obligatoriske kurser

Obligatoriske kurser omfatter videnskabs- og religionshistorie i den kristne tradition; Kosmos, Celle og Skaber: Aktuelle Debatter i Videnskab og Religion; og to kurser i forskningsmetoder.

Valgkurser

Du vælger tre muligheder, som kan tages fra kurser inden for videnskab og religion, såsom:

  • Økonomi, økologi og etik
  • Nøgletændere i videnskab og religion
  • Tidsfilosofi
  • Videnskabsfilosofi: Moderne Debatter
  • Videnskab og religion i litteratur
  • Videnskab og Skrift

De tilbudte tilbud ændres fra år til år, så kontakt programdirektøren for at få råd om, hvad der vil være tilgængeligt. Efter aftale med din programdirektør kan du også vælge muligheder fra andre undervisede kandidatuddannelser, sprogkurser og avancerede bacheloruddannelser.

Karrieremuligheder

Dette program er designet til at give et stærkt fundament for ph.d.-forskning på området eller for beskæftigelse på en række områder, der kræver kritisk analyse og empatisk forståelse.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583.

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583. Minimer