MSc i økonomi og erhvervsadministration - Strategi, organisation og lederskab

Generelt

Program beskrivelse

Om programmet

 • Sprog: Engelsk
 • Studerende: Aarhus
 • Påbegyndelse: august / september (intet vinterindtag)

Introduktion

Det er en tid med overgange i erhvervslivet med stigende globalisering, intensiveret konkurrence og betydelige sociale og teknologiske ændringer.

For at handle og bidrage som leder og medarbejder i morgendagens nye erhvervsliv er færdigheder relateret til strategiske, organisatoriske og ledelsesmæssige processer nødvendige. Disse processer er i fokus i dette program, der giver de studerende relevant viden, indsigt og adfærdsevner. Virkelige processer er ofte internationale, hvilket afspejles i indholdet af de forskellige kurser i programmet.

Vi tilbyder et temabaseret, praksis- og procesorienteret og progressivt struktureret studieprogram understøttet af moderne og teknologisk opdaterede undervisningsmetoder. Uddannelsen er kendetegnet ved et højt niveau af studerendes engagement og ansvar for din egen læring.

Adgangskrav

Studerende, der har en Bachelor of Science-grad i økonomi og erhvervsadministration (HA) eller varianter heraf fra Aarhus University kan forfølge direkte adgang til MSc-programmerne i økonomi og erhvervsadministration, når de har afsluttet deres bacheloruddannelse.

Hvis du har en bachelorgrad i økonomi og erhvervsadministration, Bsc (HA) fra et af de danske universiteter, opfylder du det specifikke adgangskrav til kandidatuddannelserne i økonomi og erhvervsadministration (cand.merc.).

Hvis du har en kandidateksamen i erhvervsadministration (HD), kan du også forfølge adgang til kandidatuddannelserne i økonomi og erhvervsadministration. Det kræves dog, at du gennemfører supplerende kurser svarende til 20 ECTS.

Studerende, der har en grad fra et andet universitet

Hvis du har en grad fra et andet universitet, vurderes dine kvalifikationer, når du har ansøgt om optagelse. Du kan også få dine kvalifikationer forhåndsvurderet af Aarhus University , optagelse mellem 1. september og 31. oktober for at finde ud af, om du opfylder adgangskravene. Kontakt ma.admission @ AU .dk for yderligere information om forudgående evalueringer mellem 1. september og 31. oktober. Evalueringen vil prioritere det tilstrækkelige indhold af følgende fag og ECTS-point:

 • Kvantitative og kvalitative metoder: 15 ECTS
 • Ledelsesøkonomi og driftsledelse: 15 ECTS
 • Marketing: 7,5 ECTS
 • Økonomi og bogføring: 15 ECTS
 • Organisations- og ledelsesteori: 7,5 ECTS
 • Mikroøkonomi: 5 ECTS
 • Yderligere ECTS-point inden for ovennævnte områder: 15 ECTS
 • Samlet ECTS inden for økonomi og erhvervsadministration: 80 ECTS
Sprogkrav

Da engelsk er undervisningssproget i alle fag, skal alle ansøgere fremlægge bevis for deres engelsksprogede færdigheder.

Programstruktur

Uddannelsen består af to semestre i det første år, der dækker de obligatoriske kurser i programmets specialisering og to semestre i det sidste år, der er forbeholdt den studerendes egen specialisering.

I det første semester følger du de forudsatte kurser, der danner det metodologiske og akademiske grundlag for det videre studium.

I det andet semester følger du programmets specialiseringskurser.

I det tredje semester kan du vælge valgfag inden for dine interesser. Kurserne kan enten tages på Aarhus BSS i løbet af semesteret, på Summer University eller på et af vores mere end 300 partneruniversiteter i udlandet. Du kan også deltage i projektbaserede praktikpladser enten i Danmark eller i udlandet.

Den fjerde semestre r er afsat til den afsluttende afhandling. Du kan vælge emnet for specialet frit og så få en chance for at koncentrere dig og specialisere dig inden for et specifikt interesseområde. Specialet kan være skrevet i samarbejde med en anden studerende, eller det kan være resultatet af din individuelle indsats.

Studieliv

Læring i en international kontekst

På Aarhus BSS forsker vi på det højeste akademiske niveau.

Alle ansatte forskere er involveret i forskningsprojekter, der dækker en lang række forskellige emner og fokuserer på viden og færdigheder, der anses for at være nødvendige for professionelle forretningsaktiviteter på det globale marked. Alle fakulteter har både forsknings- og undervisningsansvar, hvilket betyder, at vores undervisning løbende er baseret på de seneste forskningsresultater.

Aarhus BSS er meget internationalt orienteret. Det brede omfang af vores forskningsaktiviteter og uddannelsesprogrammer gør det muligt for os at tiltrække forskere, lærere og studerende fra hele verden, og dette skaber et internationalt miljø for forskning og læring, hvor akademiske synspunkter udveksles, erfaringer samles og venskaber dannes .

Aarhus University er et førende universitet i Danmark inden for opbygning af muligheder for udveksling af studerende. Universitetet opfordrer alle studerende til at bruge tid på at studere i udlandet. Hvert år rejser mere end 700 studerende fra Aarhus BSS til udlandet for at deltage i udvekslingsprogrammer over hele verden på vores mere end 300 partneruniversiteter. Omkring det samme antal studerende fra hele verden kommer for at deltage i udvekslingsprogrammet i Aarhus, og dette bidrager til en virkelig international læringsatmosfære.

Følg Studentelivet på Aarhus University

- Oplevet, fotograferet og filmet af eleverne selv.

Med tusinder af billeder giver #yourniversity indsigt i hverdagen som studerende på AU ; parterne, udskud, eksamener og alle andre måder, du bruger din tid på universitetet på.

Karriere

Jobprofil

Dette program giver dig primært de nødvendige kompetencer til at indtage såkaldte udviklingspositioner. Dette er funktioner, som typisk kræver evnen til at integrere teknologiske, organisatoriske og menneskelige udviklingsprocesser. Således er kandidatuddannelsen i strategi, organisation og ledelse rettet mod at kvalificere dig til en lang række funktioner i private virksomheder såvel som i ngo'er og offentlige organisationer.

I de senere år har kandidater, der specialiserer sig i strategi, organisation og lederskab, i vid udstrækning været ansat som konsulenter i managementkonsulentfirmaer, som systemkonsulenter inden for it-sektoren, som udviklingskonsulenter og praktikanter i store virksomheder, som personalekonsulenter eller som udøvende assistenter. Nogle har også valgt at fortsætte deres studier som ph.d. lærde.

Programmet MSc i strategi, organisation og lederskab giver dig primært en række grundlæggende teoretiske og analytiske kvalifikationer. Dermed erhverver du grundlæggende viden såvel som et bredt udvalg af metoder og værktøjer, som gør det muligt for dig at bidrage til at løse specifikke organisatoriske og ledelsesmæssige problemer.

Profil af kompetencer

Studerende, der følger programmet i strategi, organisation og lederskab, erhverver kompetencer, der er relevante for at køre private eller offentlige organisationer fra et ledelsesmæssigt synspunkt.

Mere specifikt vil den studerende være i stand til at:

 • Mestre samfundsvidenskabelige metoder og værktøjer til at analysere, vurdere og lette ledelse og organisering af processer i komplekse, skiftende og ofte uforudsigelige kontekster.
 • At vurdere og arbejde med menneskelige aspekter af effektivitet, ydeevne, udvikling og engagement i arbejdsstyrken.
 • At indsamle information, syntetisere og integrere forskellige strategiske perspektiver og praksis fra forskellige specialer.

Kompetencesættet stammer fra en undervisningsfilosofi, der understreger teoretisk og metodologisk træning i kombination med casemetoden. Denne undervisningsfilosofi har en afledt effekt ved at føre til en række kommunikationskompetencer, da studerende i alle fire semestre regelmæssigt vil præsentere og diskutere resultaterne af deres indsats i rapporter såvel som mundtlige præsentationer. Eftersom programmet inkluderer gruppearbejde såvel som individuelt arbejde, får den studerende samarbejds- og selvledelseskompetencer . Endelig, da undervisningen finder sted i et internationalt miljø med studerende fra adskillige lande, vil den studerende opnå en række kulturelle kompetencer .

Fra studier til det første job

”Prøv at finde det bedst mulige studerendes job, som du kan under dine studier. Det vil være meget nyttigt, når du er færdig med at studere - enten har du et normalt job bagefter eller en post i dit CV, der tæller. Når du først er uddannet, bliver uddannelse ikke så vigtig - din oplevelse er det, der tæller mest og får øje på den fremtidige arbejdsgiver. ”(MSc i strategi, organisation og lederskab)

”Brug dit netværk. Fortæl alle, hvad du leder efter, da der næsten altid er en person, der kender nogen. ”(MSc i strategi, organisation og lederskab)

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Aarhus University is an academically diverse and strongly research-oriented institution that creates and shares knowledge. The university was founded in 1928 and today it has several world class resea ... Læs mere

Aarhus University is an academically diverse and strongly research-oriented institution that creates and shares knowledge. The university was founded in 1928 and today it has several world class research fields. Minimer
Århus , Herning , København , Emdrup , Beijing + 4 Mere Mindre