MSc i Business Engineering - Operations Management

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Kursusindhold

En erhvervsingeniør har et indgående kendskab til disciplinen for virksomhedsledelse og teknologi, dvs. teknologiske produkter og processer. I denne henseende kan en erhvervsingeniør fungere som mægler mellem tekniske og erhvervsmæssige økonomiske holdninger til at foretage dataanalyse, modellering og beslutningstagning. Han / hun er uddannet til at udvikle og implementere forretningsløsninger fra en model til en forretningsproces. Han / hun er uddannet til at udvikle og implementere løsninger til forretningsproblemer. Han / hun modellerer den virkelige forretningssituation i en (abstrakt) præsentation, træffer relevante beslutninger baseret på modellen og oversætter disse beslutninger til forretningsprocesser.

Master of Science i Business Engineering er et program inden for business administration, der fokuserer på (data-driven) ledelsesvidenskab, forretningsprocesser og teknologi. Disse tre discipliner uddannes gennem det toårige kandidatuddannelse på forskellige måder gennem teoretiske foredrag, praktiske case-studier og forretningsspil samt gæstetalere og virksomhedsprojekter. Masteruddannelsen lærer disse discipliner både på en teoretisk og en praksisorienteret måde.

Det specifikke indhold i undersøgelsen, der forbinder forretningsanalyser og forretningsprocesser med teknologi, hjælper med at omdanne processer til forretningsmodeller og organisationsstrukturer til informationssystemer. Forretningstransaktioner inden for et enkelt selskab og mellem virksomheder i en forsyningskæde, der omfatter processer og logistikstrømme af produkter, tjenester og / eller information, undersøges grundigt ved dataanalyseteknikker, konceptuelle eller matematiske modelleringsteknikker og teknikker til beslutningstagning. Disse værktøjer understøtter effektiv organisering af ressourcer i virksomheder i retning af dets fælles mål og målsætninger.


Kursusstruktur

Forbindelsen mellem ledelsesvidenskab, forretningsprocesser og teknologi vender tilbage gennem masteruddannelsen. I dette perspektiv bruges opmærksomheden til ledelsen af ​​en organisation, dets ressourcer og dets forretningsprocesser ved hjælp af kurser som Strategisk Management, Human Resource Management, Business Process Management osv. Teknologikomponenten i kurset udvides yderligere af emner inden for teknologi til cirkulær økonomi og systemdynamik og sammenhængen mellem disse teknologikurser og forretningsforvaltning behandles yderligere i kurser inden for finansiering af højteknologiske iværksættervirksomheder, teknologisk iværksætteri, innovationsstyring og virksomhedsarkitektur. Forskellige ledelsesvidenskabelige principper diskuteres og vedligeholdes gennem disse kurser, herunder matematisk modellering, statistik og numeriske algoritmer for at forbedre en organisations evne til at indføre rationelle og meningsfulde ledelsesbeslutninger.

Disciplinen Operations Management er et ledelsesområde, der beskæftiger sig med at overvåge, designe og styre produktionsprocessen og omlægge forretningsdrift i produktionen af ​​varer eller tjenesteydelser. Det indebærer ansvaret for at sikre, at forretningsdrift er effektiv med hensyn til ressourceanvendelse og effektiv med hensyn til at opfylde kundernes krav. Det handler om at styre processen, der konverterer input (råmaterialer, arbejdskraft og energi) til output (varer og / eller tjenester). Vigtige forretningskoncepter vedrørende projektledelse, total kvalitetsstyring, produktion og supply chain management vil fremhæves fra forskellige vinkler og perspektiver.

Alle elever i kandidatuddannelsen har mulighed for at udføre en (international) praktikplads. Denne praktik kan tilføjes til studieordningen som valgfag.

Generelle kurser

 • Strategisk ledelse (6 point)
 • Teknologi til den cirkulære økonomi (5 point)
 • Human Resources Management (5 point)
 • Systemdynamik (5 point)
 • Business-to-Business Marketing (6 point)
 • Administration af serviceorganisationer (4 point)
 • Enterprise Architecture (4 point)
 • Innovation Management (3 point)
 • Business Process Management (4 point)
 • Finansiering af højteknologiske iværksættervirksomheder (4 point)
 • Teknologi iværksætteri (4 point) 31 point 19 point

Kurser relateret til hovedfaget

 • Avanceret produktionsstyring (6 point)
 • Projektledelse (6 point)
 • Kvalitetsstyring (6 point)
 • Robust og datadrevet optimering og simulering (4 point)
 • Supply Chain Management (6 point)
 • Beslutningsproces for erhvervslivet (6 point)
22 point 12 point

Valgfrie kurser

6 point 6 point

Master afhandling

Vælg et emne 24 point i alt 59 point 61 point


Karrieremuligheder

Med en grad i Business Engineering, kan du følge forskellige karriereveje. Med deres stærke fundament i erhvervsøkonomi forstår deres brede viden om nye teknologier og deres stærke fokus på kvantitativ analyse inden for produktion, service, logistik, marketing og økonomi bedre forretningsmænd bedre end nogen anden, hvordan man kan forbedre effektiviteten i de forskellige dele af en virksomhedens logistikkæde.

Deres job beskæftiger sig med at styre produktionsprocesser og -tjenester med analytiske og kvantitative opgaver for at forbedre dens samlede effektivitet. Som brobygger mellem økonomer og ingeniører kan de optimere beslutningsprocessen på forskellige niveauer i virksomheden, lige fra operationelle beslutninger på arbejdsgulvet til strategiske beslutninger på virksomhedens øverste niveau. Som en økonomisk agent er de fortrolige med virksomhedens processer for at kunne udføre kostprisberegninger, men som ingeniør har de også et meget bredere overblik over virksomhedens logistikprocesser og deres potentiale for forbedringer. Med deres væsentlige viden om de nyeste teknologier og deres stærke baggrund inden for forretningsanalyse er forretningsmedarbejdere afhængige af de nyeste ikt-koncepter for at optimere forretningsprocesserne. Denne væsentlige færdighed er indlejret i næsten alle kurs i Business Engineering læseplan og vil være nøglen til dagens moderne internationale forretningsstrategi. Nogle eksempler på jobs, hvor Business Engineering kandidater starter: produktionschef, logistik direktør, produktionsplanlægning ekspert, business konsulent, business analytiker, proces ingeniør, forskning

Studerende, der ikke er sikre på, hvor de skal vokse deres karriere, kan deltage i VEK Karriere Dag. Denne karrieredag ​​er den største jobmesse i Belgien, som organiseres af og for økonomiske studerende. Det præsenterer en lang række virksomheder fra mange brancher. På denne dag får du chancen for at stille alle dine spørgsmål til rekruttererne fra de deltagende virksomheder.


Adgang

Diplom krav

Kandidater skal have en akademisk bachelorgrad.

Business Engineering programmet består af 5 læringsbaner: 1. økonomi og erhvervsøkonomi bane, 2. kvantitative bane, 3. metodologiske bane, 4. teknisk og teknologisk bane og 5. baneoperationer og informationsstyring. Kandidaternes faglige baggrund skal indeholde følgende komponenter inden for hver læringsbane:

 1. Økonomi og erhvervsøkonomi banebrydende fx mikroøkonomi, makroøkonomi, regnskab, marketing, økonomi;
 2. Kvantitativ bane f.eks. Matematik, calculus, algebra;
 3. Metodisk bane f.eks. Statistik, økonometri, forskningsmetodologi;
 4. Teknisk og teknologisk bane, f.eks. Elektro- og elektronikteknik, materialevidenskab, maskin- og anlægsteknik;
 5. Baneoperationer og informationsstyring, f.eks. Produktionsteknologi, forretningsinformationssystemer.
Sprogkrav

Engelsk på niveau B2 er påkrævet ved tilmelding.

GMAT / GRE

En GMAT og / eller GRE score skal inkluderes i din ansøgningsfil. Kandidater, der sender en ansøgningsfil uden GMAT eller GRE-score, har betydeligt mindre chance for at blive optaget.

Hvordan man ansøger

For at kunne ansøge skal du starte online ansøgningsproceduren.

Når du har gennemført onlineapplikationen, skal du indsende en ansøgningspakke (papirpakke) inden deadline.

Ansøgningsfrist
 • EØS-borgere: inden 1. juni 2020
 • Ikke-EØS-borgere: inden 1. marts 2020
Studieafgifter
 • EØS-borgere: 938,80 EUR
 • Ikke-EØS-borgere: € 5624,80
Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The current faculty of Economics and Business Administration was established on 1 October 1998. Economic education at Ghent University, however, has a much longer history.

The current faculty of Economics and Business Administration was established on 1 October 1998. Economic education at Ghent University, however, has a much longer history. Minimer