MSc i Søfartsøkonomi

Generelt

Program beskrivelse

Programmet afspejler MELs holistiske og integrerede tilgang til at håndtere den komplekse sammenkobling af globale maritime forsyningskæder. Ud over MEL-kurser lægger programmet vægt på metodologi og analytisk færdighedsudvikling. Også MEL-afhandlingen spiller en stor rolle i læseplanen.

De vigtigste grunde til at studere MEL

Læringsmål

MSc i maritim økonomi og logistik (MEL) sigter mod at hurtigt spore lovende unge fagfolk til morgendagens ledere inden for erhverv og regering. Programmet forbereder eksperter med moderne økonomiske og styringsværktøjer til effektiv beslutningstagning og forsyner dem på samme tid med metoder, koncepter og teorier for at sætte dem i stand til at forstå og analysere på en holistisk og tværfaglig måde kompleksiteterne ved den globale søforsyning kæder. På denne måde forventes MEL-kandidater at være i stand til at handle og træffe beslutninger med ledelsesmæssig stil og beslutsomhed under komplekse og usikre forhold i et globalt økonomisk og socialt miljø.

Hvorfor studere i Rotterdam

 • Rotterdam er blandt verdens største havne
 • Globalt maritim knudepunkt
 • Sikkert miljø for internationale studerende
 • Tilbyder mange muligheder for at studere både bachelor og kandidatuddannelse fuldstændigt på engelsk
 • Høj livskvalitet
 • Beliggende i hjertet af Europa med let adgang til de omkringliggende lande
 • Har en stor oversøisk studerende
 • Rotterdam har en enorm historie
 • Har mange aktiviteter, festivaler og begivenheder.
 • Nemme offentlige transportsystemer, eller du kan bruge en cykel til at cykle overalt.

Universitetsrangering

 • CWUR Ranking: 2019
  Position nr. 4 i Holland
  Position # 106 global
 • CWTS / Leiden Rangering: 2017
  Position nr. 4 i Holland
  Position nr. 122 global
 • Times Higher Education World University Ranking: 2019
  Position nr. 5 i Holland
  Position 70 globalt
 • QS Top Universiteter verdensrangering: 2019
  Position nr. 9 i Holland
  Position nr. 183 global
 • Shanghai Ranking (ARWU): 2019
  Position nr. 4 i Holland (Business Administration)

Programstruktur

MEL-programmet starter med en introduktion til MEL, til Erasmus University Rotterdam, til Rotterdam og Holland. I denne uge bruger vi også tid på de praktiske spørgsmål om at studere ved MEL og de ressourcer, der er tilgængelige for MEL studerende.

Efter introduktionen starter den første blok, der består af tre klynger af tre kurser og en række arrangementer. Hvert kursus har en fast længde på tre uger og tegner sig for 1,5 ECTS (hele MEL-programmet består af 60 ECTS i alt. 1 ECTS svarer til 28 studie timer).

Den anden blok består af fire klynger af tre kurser og en række arrangementer. I den tredje blok er ét kursus i hver klynge erstattet af et valgfag, som den studerende kan vælge ud af en liste over valgfrie kurser.

Den sidste blok af programmet er dedikeret til speciale og eksamen. Afhandlingen er en stor del af MEL-læseplanen. Formålet er at sætte de studerende i stand til at anvende den viden, der er opnået i kurset, gennem metodologisk analyse af et anvendt maritime problem. Materialer fra MEL-afhandlinger er blevet offentliggjort, de præsenteres på internationale konferencer, og flere af dem har også ført til eventuelle ph.d.-studier.

Vurdering

Denne reviderede programstruktur muliggør en endnu bedre gennemførelse af MEL-politikken for løbende vurdering. Vurderingsmetoden varierer fra en skriftlig eksamen til opgaver og semesterpapir i hele og i slutningen af hver blok. Relativt korte moduler giver hurtigere tilbagemelding til eleverne. Dette letter indførelsen af studerende med forskellig baggrund til uddannelsessystemet på Erasmus University Rotterdam.

Optagelse og ansøgning

Skulle du ønske at søge, kan du gøre det ved at sende os følgende dokumenter ved at bruge online ansøgningsskemaet nedenfor.

Der kræves fire komponenter til online-applikationen til MEL-masteren. Disse komponenter er:

 1. Udfyldt i MEL ansøgningsskema MS-ordformat

 2. En relevant bachelor eller (undtagelsesvis) tilsvarende erhvervserfaring

 3. Demonstreret færdighed på engelsk

 4. To anbefalingsbreve MS-word format skabelon

Alle komponenter er yderligere præciseret her .

MEL Alumni Career information

For at finde ud af mere om MELs kandidater og deres karriereforløb kan du tjekke deres LinkedIn-profiler her (klik på deres fotografi for at åbne deres LinkedIn-side).

MSc i maritim økonomi og logistik er designet til at give dig enestående kvalifikationer og give dig en bred vifte af både fagspecifikke og overførbare færdigheder, så du kan opleve store muligheder for ønskede positioner og (re) øge din karriere i Maritime og logistikbranchen.

De typer stillinger, som MEL Alumni besidder, varierer meget fra Logistics Manager til Consultant til Port Engineer. Find et beskedent valg nedenfor.

Business analytiker (Junior) Managerial Accountant
Befragtningsdirektør Maritim økonom
Derivater Trader Skibsarkitekt

Yderligere Information

Yderligere information om programmet findes i vores MEL brochure.

Kontakt information

Erasmus Universitet Rotterdam
Center for Søfartsøkonomi og Logistik
Værelse T12-47
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
Holland
Telefon: 31 (0) 10 408 1443
Email: info@maritimeeconomics.com

Hjemmeside: href = "https://maritimeeconomics.com/

Senest opdateret Nov 2019

Om skolen

Rotterdam is the world’s 8th biggest port and, by far, the undisputed European champion, as a global maritime hub, but also as a large scale industrial complex. By general recognition, the Netherlands ... Læs mere

Rotterdam is the world’s 8th biggest port and, by far, the undisputed European champion, as a global maritime hub, but also as a large scale industrial complex. By general recognition, the Netherlands, the gateway to Europe, is at the forefront of innovation in transport and logistics. Minimer