MSc i anvendt kemi - Formuleringskemi - DANSK eller FRANSK

Generelt

Program beskrivelse

ITECH Lyon : European School of Formulation Chemistry

Et unikt ingeniørprogram på engelsk

ITECH og CEPE (Det Europæiske Råd for Maling, trykfarver og kunstfarveindustrier) tilbyder det nye europæiske masterprogram for maling og trykfarve (Engineering grad).

Den Formulation Chemistry major, der udbydes af ITECH Lyon dækker mange aspekter af polymervidenskab for at producere komplekse kombinationer anvendt inden for malinger, blæk, klæbemidler, kosmetik og mange andre formulerede produkter. Sammen med grundlæggende kemi og fysik, praktisk viden og forretnings- og ledelsesevner gør det hele en høj grad af efterspørgsel efter malingsindustrien, der viser lovende karrieremuligheder for unge ingeniører.

3 års undervises Master of Engineering program (100% engelsk)

  • 1,5-årigt grundkursus dækker generelle kemi og polymervidenskab, herunder en 2 til en 3-måneders sommer praktik.
  • 1,5 år "Dual Courses": specialisering i formuleringskemi (specifikke råmaterialer, colloider, fysisk-kemiske, formuleringsteknikker osv.) Formulering, applikationer, kvalitet, kontrol. Herunder 9 måneder i alt i et selskab.
  • Human, økonomiske og sociale videnskaber undervises i løbet af de 3 år. Minimum 11 måneder praktisk arbejde i et selskab.


Formuleringskemi tillader at gøre komplekse polymerkombinationer for at skabe klæbemidler, trykfarver, maling eller kosmetik.

  • Klæbemidler, der altid er usynlige, men til stede, begrænser sig ikke kun til offentligheden: de er uundværlige på mange forskellige områder som indretning, medicinsk protese, broer, flykonstruktioner, husholdningsapparater mv.
  • Blæk er overalt: i trykning selvfølgelig, men også i emballage, elektroniske apparater mv.
  • Malinger skal kombinere mange forskellige kvaliteter: uigennemtrængelige og dekorative til vægge, ikke-giftige til mad og møbler, komplekse til luftfart osv.
  • Kosmetik, der har eksisteret siden tid og mindesmærke, bringer sammen ekstremt strenge sanitære begrænsninger, som kræver en grundig viden om kemi og polymerer for alle, der beskæftiger sig med domænet.

pic_14_wheelpic_16_paintArbejdsmuligheder for ingeniører i formuleringskemi er meget store:

  • Uphill: i kemiske produktfirmaer.
  • Opfattelse og fabrikation.
  • Downhill: industrier, der bruger produkterne.

Ny europæisk skole - formuleringskemi hoved på engelsk: maling

ITECH tilbyder nu fra 2014 til franske og udenlandske studerende at følge formuleringskemien, der er vigtig på engelsk. Dette program fokuserer meget på malingsindustrien, som støtter det og giver eleverne mulighed for at udføre praktikophold i de virksomheder, der deltager, for at de kan opdage en dynamisk industri med mange karrieremuligheder.

Adgang til studerende uden for Frankrig

1. års optagelse: Kandidatuddannelser i kemi (bachelorgrad eller tilsvarende, 180 ECTS) Et tilfredsstillende niveau på engelsk: B2 CERF-interview med ITECH

2. års optagelse: 1 års efteruddannelse afsluttet (M1 eller tilsvarende, 240 ECTS)

Studieafgifter

Undervisningsafgifter for den europæiske afdeling er 7 000 € / år.

Stipendier er tilgængelige for en række studerende. Disse dækning af studieafgifter og et sponsorfirma i malingsindustrien tager den studerende på for de 3 praktikophold.

Praktisk træning

ITECH er vedholdende i at forsyne studerende med en stærk faglig erfaring. Ud over en tværfaglig undervisning tilføjer instituttet et minimum af 10 måneders obligatoriske praktikophold i virksomheder for de regelmæssige statusstuderende.

Slutningen af ​​1. år: International erfaring - minimum 6 uger

Denne internationale erfaring udarbejdes på forhånd med hensyn til en interkulturel tilgang, og forventningerne til rapportens indhold er fuldt definerede. Dette er en individuel gennemgang af hver elevs oplevelse og fungere som grundlag for refleksion under de interkulturelle lektioner følgende term.

Slutningen af ​​2. år: Ingeniørplacering - minimum 8 uger

Praktisk anvendelse med privilegeret praktikantstatus giver eleverne mulighed for at komme fra ansigt til ansigt med virkeligheden af ​​virksomhedernes liv og blive bekendt med virksomhedernes materielle, økonomiske og menneskelige krav.

Slut på 3. år: Slutårsprojekt - maksimalt 6 måneder

Dette er et projekt, der generelt er overladt til unge ingeniører. Studerende demonstrerer, at de er i stand til at handle selvstændigt og håndtere komplekse emner i situationer, som til tider kan være komplekse. Projektet omfatter mindst 5 måneders placering med et firma eller laboratorium, enten i Frankrig eller i udlandet.

Regionen

pic_7_lyon

Lyon ligger i den sydøstlige del af Frankrig, på sammenløbet mellem Rhône og Saône-floderne. Det ligger ved en geografisk grænse, nord for den naturlige korridor i Rhône-dalen (som strækker sig fra Lyon til Marseille).

Med Lyon-Saint Exupéry internationale lufthavn og tre TGV højhastighedstog, er Lyon forbundet med alle større europæiske byer og verden!

Lyon er kun 2 timer fra TGV til Paris og 1hr40 til Marseille og Middelhavet.
Hvis det er bjerge du foretrækker, er Alperne kun 90 minutter væk med bil, Massif Central kun 30 minutter væk.

Historisk set er Lyon en industriel by og huser derfor mange petrokemiske industrier langs Saône og Rhône-floderne i den såkaldte "kemikorridor". Lyon er også byen med det næststørste antal studerende i Frankrig, med tre universiteter og mange ingeniørskoler.

Med hensyn til befolkningen er det den 3. største by i Frankrig med over 470.000 indbyggere og den næststørste bydel efter Paris (2 millioner indbyggere).

lyon_pic

Hvis du har en bachelor i kemi eller tilsvarende, kan du ansøge om dette nye program med mulighed for at få dine studieafgifter og praktikophold dækket af et sponsoreret firma i malingsindustrien.

Den gruppe studerende, der starter i 2015/2016 skoleår, har fuld stipendie dækning for de 3 år på ITECH.

Malerfirmaer og foreninger, der sponsorerer studieafgifter og praktikophold i deres faciliteter i år for studerende er:

Akzo Nobel (HQ i Europa: Nederlandene) akz Allios (Frankrig) allios BASF (Tyskland) basf Beckers (Frankrig) beckers Blanchon (Frankrig) blanchon Helios (Østrig) Helios PPG (HQ i Europa: Schweiz) ppg

Eksempler på Formulation Chemistry Master's projekter i Maling - 2014

Pierre Alusson Alusson_pic

"Formuleret en monolags hydrofortynderbar monokomponentmaling til beskyttelse af underrammer, bogier og jernbaneaksler" - Mader

Laurie Calatayud Laurie_pic

"Udviklede og tilpassede vandige faser indvendige maling for at imødekomme nuværende krav og fremtidige regler (emissioner, miljømærker, bæredygtig udvikling mv.)." - Materis Paint Research

Audrey Dutkiewicz Audrey_logo

"Udarbejdet en blækstråleformulering til dekoration på plastindretninger af køretøjer. Hjalp projektlederen med at finde de rigtige partnere i at udvikle og sammensætte den rigtige proces. "- Visteon Interior Systems

Perrine Engel Perrine_logo

"Udarbejdet kromfri passivation af tinplates. Undersøgte egenskaberne for kromfri passivation i forhold til tilstrækkeligt krombehandlet substrat anvendt i konservesindustrien. "- PPG Deutschland Business Support GMBH

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods ... Læs mere

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods. ITECH-Lyon is a private school created by professionals and supported by professional associations and organisations. International is at the core of ITECH-Lyon that develops its presence and exchanges all over the world (from USA to China as well as Europe). Minimer