MSc i anvendt kemi - tekstiler - DANSK eller FRANSK

Generelt

Program beskrivelse

ITECH tekstilproduktion ingeniører dækker de mange upstream brancher involveret i fremstilling af tekstilmaterialer, samt de forskellige applikationssektorer: medicinsk, byggeri og anlægsvirksomhed, sportsudstyr, bilindustrien, luftfart, inventar og tøj.

Han følger udviklingen af ​​produkterne, fra ledelse til produktionsorganisation. Kurser over 3 år foregår på 2 forskellige steder ITECH: på hovedcampus i Lyon og i Roanne (1 time fra Lyon), hvor Textile Department er placeret.

Ny tekstilteknik på engelsk

Efter succesen med formuleringskemien stor i 2014 åbner den europæiske afdeling sin undervisning i engelsk kurser til plast- og tekstilafdelingerne for skoleåret 2016/2017. Studerende vil kunne følge en kerneplan for 3 semestre ved ITECH Lyon fokus på Polymer Science and Physical-Chemistry for at forberede dem til 2 semestre specialisering inden for tekstilteknik på ITECH Roanne (1h15). Textile Engineering-kurset giver eleverne mulighed for at få værdifuld viden i teoretisk og praktisk arbejde med hensyn til alle aspekter af tekstilindustrien:

  • Arbejde med råmaterialer (bomuld, silke, syntetiske polymerer osv.).
  • Spinning og twisting teknologi.
  • Vævnings- og strikemaskiner og konfekture.
  • Computer-added Design: beklædning, polstring og tekniske tekstiler.
  • Afslutning og analyse (farveimetri, trykning, farvning osv.)

matfirematerials

Adgang til studerende uden for Frankrig

1. års optagelse: Kandidatuddannelser i kemi (bachelorgrad eller tilsvarende, 180 ECTS) Et tilfredsstillende niveau på engelsk: B2 CERF niveau interview med ITECH

Hvordan man ansøger?

Besøg og registrer dig på inscription.itech.fr (for EU-studerende) Eller søg via Campus France site (CEF-procedurer).

For lande, der ikke har CEF-procedurer med Frankrig, skal du gøre en ansøgning om foreløbig optagelse (DAP) til den franske ambassades kulturelle tjeneste i dit bopælsland.

Studieafgifter

Undervisningsgebyrer er 7000 € / år.

Praktisk træning

ITECH er vedholdende i at forsyne studerende med en stærk faglig erfaring. Ud over en tværfaglig undervisning tilføjer instituttet et minimum af 10 måneders obligatoriske praktikophold i virksomheder for de regelmæssige statusstuderende.

Slutningen af ​​1. år: International erfaring - minimum 6 uger

Denne internationale erfaring udarbejdes på forhånd med hensyn til en interkulturel tilgang, og forventningerne til rapportens indhold er fuldt definerede. Dette er en individuel gennemgang af hver elevs oplevelse og fungere som grundlag for refleksion under de interkulturelle lektioner følgende term.

Slutningen af ​​2. år: Ingeniørplacering - minimum 8 uger

Praktisk anvendelse med privilegeret praktikantstatus giver eleverne mulighed for at komme fra ansigt til ansigt med virkeligheden af ​​virksomhedernes liv og blive bekendt med virksomhedernes materielle, økonomiske og menneskelige krav.

Slut på 3. år: Slutårsprojekt - maksimalt 6 måneder

Dette er et projekt, der generelt er overladt til unge ingeniører. Studerende demonstrerer, at de er i stand til at handle selvstændigt og håndtere komplekse emner i situationer, som til tider kan være komplekse. Projektet omfatter mindst 5 måneders placering med et firma eller laboratorium, enten i Frankrig eller i udlandet.

Regionen: Rhône-Alpes

Lyon ligger i den sydøstlige del af Frankrig, på sammenløbet mellem Rhône og Saône-floderne. Det ligger ved en geografisk grænse, nord for den naturlige korridor i Rhône-dalen (som strækker sig fra Lyon til Marseille). Med Lyon-Saint Exupéry internationale lufthavn og tre TGV højhastighedstog, er Lyon forbundet med alle større europæiske byer og verden! Lyon er kun 2 timer, ved TGV, til Paris og 1 time til Marseille og Middelhavet. Hvis det er bjerge du foretrækker, er Alperne kun 90 minutter væk med bil, Massif Central kun 30 minutter væk.

map

Roanne er et beliggende i Loire-provinsen, 1h15 fra Lyon, i hjertet af den bjergrige Massif Central-regionen. En lille stille by, det er hjemsted for en stor tekstilindustri og henvender sig til elevlivet (ca. 1600 studerende / år).

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods ... Læs mere

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods. ITECH-Lyon is a private school created by professionals and supported by professional associations and organisations. International is at the core of ITECH-Lyon that develops its presence and exchanges all over the world (from USA to China as well as Europe). Minimer