MSc i fødevarekvalitet og sikkerhed

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Mad er grundlæggende forskellig fra andre varer: Den består af (dele af) organismer, der var i live eller stadig er. Ud over den højere kompleksitet af dens sammensætning og variationen i dets udgangsmaterialer resulterer dette i en større risiko for variation under produktion, transport og opbevaring. Hvordan forsyner vi så mange mennesker som muligt på den mest bæredygtige måde med sund mad i høj kvalitet? Du vil håndtere dette og lignende spørgsmål i masterprogrammet "Fødevarekvalitet og sikkerhed".

Forskningsområdet for fødevarekvalitet og sikkerhed ændrer sig hurtigt. Verdens befolkning vokser, og globaliseringen ændrer livsstil og diæter. Innovationer inden for biokemisk analyse, moderne sensorteknologi, intelligent databehandling og avlsmetoder åbner i øjeblikket spændende nye muligheder. Samtidig vokser efterspørgslen efter bæredygtighed i produktion og distribution af fødevarer, og problemer i komplekse produktions- og forsyningskæder, der fx resulterer i "madskandaler", afslører stor følsomhed og usikkerhed blandt forbrugerne.

Profil af kandidatuddannelsen

Kernekompetencerne, der er undervist i programmet, giver vores kandidatstuderende mulighed for at forstå og løse problemer inden for fødevarekvalitet og sikkerhed ud fra et integrerende tværfagligt perspektiv. Til dette formål er kurset tværfagligt i design, der kombinerer et livsvidenskabeligt fokus (f.eks. Biologi af afgrøder og husdyr, fødevaremikrobiologi, human ernæring, analysemetoder, fødevarebiokemi) med en tilnærmelsesvis lige stor andel af juridiske og økonomiske studier. Modulerne i kandidatuddannelsen omfatter fødevarebiologi og biokemi, menneskelig biologi, fødevarekemi, datalogi / bioinformatik / statistik, fødevarelov, fødevarelovgivning, sikkerheds- og risikostyringslov, kvalitetsstyring, madforsyningskædeledelse og videnskabskommunikation .

Ansættelsesområder

Spørgsmål om fødevarekvalitet og sikkerhed er et forskningsområde, der udvikler sig i hurtigt tempo, og vil derfor kræve en høj grad af fleksibilitet og tilpasningsevne fra fremtidige eksperter. Som kandidat i kandidatuddannelsen "Fødevarekvalitet & sikkerhed" er du kvalificeret til en karriere inden for forskning såvel som til førende positioner inden for fødevareindustrien, hos myndigheder, i medierne og andre områder inden for politik, administration og erhvervsliv. .

Bayreuth Spirit på Kulmbach Campus

Universitetets fakultet for biovidenskab ligger i den nærliggende by Kulmbach. Det er ikke kun hjemsted for adskillige internationalt opererende fødevarevirksomheder, men også Max Rubner-instituttet, den bayerske kontrolmyndighed for fødevaresikkerhed og veterinærmedicin, Statens tekniske kollegium for fødevareteknologi, kompetencecentret for ernæring og Kulmbach kliniske center . Alle disse organer er involveret i forskellige forskningsprojekter og i fakultetets undervisningsaktiviteter.

Adgangskrav

  • Adgangskravet er en bachelorgrad (eller tilsvarende) i naturvidenskab eller biovidenskab med en endelig tysk karakter på "2,5" eller bedre.
  • Avancerede engelsksprogede færdigheder (mindst C1-niveau, baseret på den fælles europæiske referenceramme for sprog) og påvist tyske sprogfærdigheder (A1).
  • Over den gennemsnitlige tværfaglige interesse, som kort skal fremgå af dit ansøgningsbrev.

Adgangsprocedure

Din kvalifikation evalueres i en kompetenceevalueringsproces. Beslutningen om optagelse af studerende træffes af et udvalg på grundlag af de modtagne ansøgninger (to-trins egnethedsprøve). Adgangskravene er anført sammen med de generelle anvendelsesoplysninger på hjemmesiden til Fakultet VII på University of Bayreuth .

Senest opdateret Apr. 2020

Om skolen

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Læs mere

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Minimer