MSc i fødevarekvalitet og sikkerhed
University of Bayreuth
Nøgleinformation
Campus placering
Bayreuth, Tyskland
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
På campus
Varighed
4 semestre
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
Kontakt skolen
Ansøgningsfrist
15 Jun 2023
Tidligste startdato
Oct 2023
Introduktion
Har du spørgsmål til vores uddannelser eller campus i Kulmbach? Tal med os i vores live informationssessioner eller lyt til vores introduktionspræsentationer på vores hjemmeside Taste it !
Fødevarer er fundamentalt anderledes end andre varer: Den består af (dele af) organismer, der var i live eller stadig er. Ud over den højere kompleksitet af dets sammensætning og variationen i dets udgangsmaterialer, resulterer dette i en større risiko for variabilitet under produktion, transport og opbevaring. Hvordan forsyner vi så mange mennesker som muligt på de mest bæredygtige måder med sund mad af høj kvalitet? Du vil beskæftige dig med dette og lignende spørgsmål på kandidatuddannelsen "Fødevarekvalitet & Sikkerhed".
Forskningsområdet for fødevarekvalitet og -sikkerhed er under hastig forandring. Verdens befolkning vokser, og globaliseringen ændrer livsstil og kostvaner. Innovationer inden for biokemiske analyser, moderne sensorteknologi, intelligent databehandling og avlsmetoder åbner i øjeblikket spændende nye muligheder. Samtidig vokser efterspørgslen efter bæredygtighed i produktion og distribution af fødevarer, og problemer i komplekse produktions- og forsyningskæder, som f.eks. resulterer i "fødevareskandaler", afslører høje niveauer af følsomhed og usikkerhed blandt forbrugerne.
Indlæggelser
Læreplan
De kernekompetencer, der undervises i i programmet, vil sætte vores kandidatstuderende i stand til at forstå og løse problemer inden for fødevarekvalitet og -sikkerhed ud fra et integrerende, tværfagligt perspektiv. Med henblik herpå er kurset tværfagligt udformet, idet det kombinerer et biovidenskabeligt fokus (f.eks. biologi af afgrøder og husdyr, fødevaremikrobiologi, human ernæring, analysemetoder og fødevarebiokemi) med en nogenlunde lige stor andel af juridiske og økonomiske studier. Modulerne i masteruddannelsen omfatter fødevarebiologi og biokemi, humanbiologi, fødevarekemi, datalogi/bioinformatik/statistik, fødevarelovgivning, lovgivning om handel med fødevarer, lovgivning om sikkerhed og risikostyring, kvalitetsstyring, forvaltning af fødevareforsyningskæden og videnskabelig kommunikation.
Galleri
Karrieremuligheder
Spørgsmål om fødevarekvalitet og -sikkerhed er et forskningsområde, der udvikler sig hurtigt, og som derfor vil kræve en høj grad af fleksibilitet og tilpasningsevne af fremtidige eksperter. Som kandidat fra masteruddannelsen "Food Quality & Safety" er du kvalificeret til en karriere inden for forskning og til ledende stillinger i fødevareindustrien, hos myndigheder, i medierne og andre områder inden for politik, administration og erhvervsliv.
Doktorgrad på universitetet University of Bayreuth
University of Bayreuth Graduate School vejleder ph.d.-studerende inden for alle fag, som tager en ph.d.-grad i et struktureret program eller på et af universitetets syv fakulteter. Vi letter videnskabelig udveksling allerede i den tidligste fase af den uafhængige forskning og supplerer den tværfaglige uddannelse af ph.d.-studerende med yderligere undervisnings- og uddannelsesmuligheder. Vores mål er at skabe de perfekte forsknings- og læringsbetingelser for dem.