MSc i fødevareteknologi og ernæring
Lund University
Nøgleinformation
Campus placering
Lund, Sverige
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
Kontakt skolen
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Kontakt skolen
Stipendier
Udforsk stipendiemuligheder for at hjælpe med at finansiere dine studier
Introduktion
Programoversigt
Dette program henvender sig til studerende, der ønsker at lære mere om mad, og som ønsker at arbejde med innovative fremtidige fødevarer, for eksempel som en del af løsningen på store sundhedsproblemer som underernæring og fedme. Programmet dækker design og produktion af fødevarer med sundhedsmæssige fordele. Du lærer om emner som fødevarekemi, fødevareforarbejdning, overflade- og kolloidkemi, mikrobiologi, ernæring og fødevareanalyse. Det er også muligt for studerende at vælge kurser med fokus på miljø og bæredygtighed.
Programmet er tæt tilpasset markedets behov, og der er stor vægt på ingeniørvidenskab. I løbet af dit studie møder du ikke kun verdensledende forskere inden for instituttet, men også gæsteforelæsere fra forskellige fødevarevirksomheder, der arbejder med for eksempel produktudvikling og markedsføring. Vores forbindelser til lokal industri er stærke, og vores fokus på innovation er højt; mange af vores forskere har konverteret forskningsresultater til succesrige iværksættervirksomheder, såsom Oatly, Optifreeze, Probi og Solve.
Kurserne byder på både teoretisk og praktisk læring, og vi sikrer, at vores studerende forstår både 'hvorfor' og 'hvordan' af de fag, de studerer. Mange projekter er meget produktfokuserede og inkluderer ofte besøg hos lokale virksomheder samt brancherådgivere, som hjælper med at guide eleverne gennem deres projekter. For at kunne klare uddannelsen anbefaler vi, at de studerende har kendskab til enhedsdrift, termodynamik og laboratoriefærdigheder fra bacheloruddannelsen.
Efter at have gennemført dette program, vil du:
- Har opnået et højt niveau af brede færdigheder inden for fødevareteknologi og ernæring for at imødekomme de globale udfordringer med fødevaresikkerhed.
- Har forbedret dine kommunikationsevner gennem diskussioner, debatter og ved at øve skriftlige og mundtlige præsentationer af projekter.
- Kunne foreslå forarbejdningsbetingelser for industriel fremstilling af fødevarer af høj kvalitet med hensyn til ernæringsmæssige og sensoriske egenskaber og med hensyn til råvarer, bekvemmelighed, energi og bæredygtighed.
Læreplan
Programstruktur
Obligatoriske kurser:
- Fødevarekemi og ernæring (7,5 credits)
- Fødevaremikrobiologi (7,5 credits)
- Fødevareteknik (7,5 credits)
- Fødevareteknologi til formulering (7,5 credits)
- Forholdet mellem fødevareindustri, samfund og forbrugere (7,5 credits)
- Projekt i udvikling af fødevareprodukter (15 credits)
Alternative obligatoriske kurser, "Specialisering":
- Mindst en af følgende:
- Enzymteknologi (7,5 credits)
- Probiotika (7,5 credits)
- Overfladekemi og kolloidkemi (7,5 credits)
Alternative obligatoriske kurser, "Bæredygtighed":
- Mindst en af følgende:
- Miljøspørgsmål (7,5 credits)
- Industriel miljøforvaltning (7,5 credits)
- Kvalitet og produktsikkerhed (7,5 credits)
Valgfrie kurser:
- Kromatografisk analyse (7,5 credits)
- Miljøbioteknologi (7,5 credits)
- Grøn kemi og bioteknologi (7,5 credits)
- Enhedsoperationer i biotek- og fødevareindustrien (7,5 credits)
- Svensk for begyndere (7,5 credits)
- Varmeoverførsel (7,5 credits)
- Forsøgsplanlægning (7,5 credits)
- Emballagelogistik (7,5 credits)
- Bioanalytisk kemi (7,5 credits)
- Downstream-processing i bioteknologi (7,5 credits)
- Avanceret kursus inden for et hvilket som helst område (15 credits)
Kurser i alt: 90 credits, masterprojekt (30 credits)
Programresultat
Efter at have gennemført dette program, vil du:
- Har opnået et højt niveau af brede færdigheder inden for fødevareteknologi og ernæring for at imødekomme de globale udfordringer inden for fødevaresikkerhed.
- Har forbedret dine kommunikationsevner gennem diskussioner, debatter og ved at øve dig på skriftlige og mundtlige præsentationer af projekter.
- Kunne foreslå behandlingsbetingelser til industriel fremstilling af fødevarer af høj kvalitet med hensyn til ernæringsmæssige og sensoriske egenskaber og med hensyn til råvarer, bekvemmelighed, energi og bæredygtighed.
Karrieremuligheder
Karrieremuligheder
Dit fremtidige job kan være hvor som helst i verden; i en lille eller stor multinational virksomhed, et forskningsinstitut, et universitet eller en offentlig myndighed. Omkring halvdelen af vores kandidater har fået job i virksomheder som Arla Foods, Tetra Pak, Optifreeze, Albina Snacks, Glucanova og AAK. Omkring 25 % har fortsat deres studier på ph.d.-niveau, og resten har fundet et job i den offentlige sektor eller på et forskningsinstitut.