MSc i matematik og fødevareteknologi

Generelt

Program beskrivelse

Om programmet

En certificeret fødevarevidenskab og teknologisk ingeniør er dygtig inden for produktion, teknologi, planlægning af drift, styring af økonomiske processer, produktudvikling, kvalitetssikring, budskrivning og er i stand til at udføre ledelsesopgaver under hensyntagen til teknisk og økonomiske aspekter. Fødevareingeniører er involveret i udvikling af innovative anvendelser inden for landbrugsteknologi, bioteknologi og forarbejdning af råvarer til fremstilling af sunde fødevarer. Mellem 2. og 3. semester er der en erhvervsuddannelse (4 uger) på multinationalt, lokalt firma eller laboratorium for mad.

Grundlæggende emner:

  • Fysisk kemi,
  • Statistik,
  • Transportfenomener,
  • Kvalitetsstyring,
  • Grundlæggende om ernæringsvidenskab;

Specialiserede emner:

  • Fødevaresikkerhed;
  • Bioteknologi i fødevareindustrien;
  • Miljøhåndtering,
  • Marketing;
  • Målingsteknik og automatisering,
  • Fødevare teknologier,
  • Emballage i fødevareindustrien,
  • Produktudvikling og innovation,
  • Fødevarelovgivning,
  • Planlægning af fødevareplanter,
  • Nye og alternative fødevareforarbejdningsteknologier;

Valgfag:

  • Novel Food Preservation Technics,
  • Sanseanalyse,
  • Teknologien for fermenterede fødevarer mv.

Studerende vil erhverve videnskabelig og teknisk viden til at udvikle sunde og nærende fødevarer ved at anvende innovative teknologier samt færdigheder til at fremme og markedsføre dem. Fødevareingeniører vil være udstyret med de nødvendige analytiske færdigheder til at arbejde på fødevaresikkerhed og fødevareanalytiske projekter. Studerende, der graduerer fra fakultetet, vælger normalt deres transportører inden for fødevare- og drikkevareindustrien hos produktionsselskaber; hos forskningsinstitutter, bioteknologiske laboratorier eller internationale rådgivende virksomheder.

Hvem skal anvende?

Programmet er planlagt til studerende, der har til hensigt at forfølge en cand.merc. I matematik og teknologi engineering på engelsk ved at gennemføre dette toårige lange kursus.

Ansøgningskrav:

  • Indsendt online ansøgningsskema;
  • Bachelor of Science certifikat (BSc i Fødevarer, Bioteknologi, Biologi, Kemi, Landbrug, Agronomi, Miljøteknik, Kemiteknik, Mikrobiologi, Analytisk, Organisk Kemi eller Fysisk)
  • en demonstreret færdighed på engelsk (B2 niveau eller tilsvarende) og
  • et Skype-interview (mundtlig adgangskontrol).
Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The University of Szeged (SZTE) with a history dating back to 1581, is located in the sunniest city of Hungary attracting thousands of young people due to its lively, urban lifestyle and colorful fest ... Læs mere

The University of Szeged (SZTE) with a history dating back to 1581, is located in the sunniest city of Hungary attracting thousands of young people due to its lively, urban lifestyle and colorful festivals. Considering international rankings SZTE usually appears around the outstanding 550th position globally, and in 2017 it was ranked the best Hungarian university (QS). Minimer