Master i Energi Informatik

Generelt

2 tilgængelige placeringer

Program beskrivelse

Master i Energi Informatik

Energi er den underliggende hjertebanken af ​​den globale økonomi - en kritisk faktor i produktionen af ​​næsten alle varer og tjenesteydelser i den moderne verden. Det er klart, i betragtning af den afgørende rolle af energi, de drivende imperativer i enhver økonomi er sikre forsyningssikkerheden, at fastholde konkurrenceevnen og føre tilsyn med overgangen til en kulstoffattig fremtid.

DLU

Centrale krav i denne forbindelse er den strategiske ledelse af udbuddet og forbedre sin overordnede produktion og distribution. Indvirkning på disse udfordrende mål vil være en række faktorer, herunder fremskridt i vedvarende energi, e-mobilitet og grønne teknologier, for blot at nævne et par stykker. Håndtering dette skiftende miljø er ikke nogen nem opgave. Det vil kræve intelligente it-løsninger og derfor veluddannede it-eksperter i stand til at designe og / eller drive fremtidige intelligente net, intelligente by infrastrukturer og forbedrede energiforsyningssystemer.

Energi Informatik (ENI) er anvendelsen af ​​informationsteknologi til dette meget krævende område.

Information

 • Grad: civilingeniør (MSc)
 • Varighed: 4 semestre (120 ECTS)
 • Årligt indtag: 20
 • Mode undersøgelsen: fuld tid
 • Adgangskrav:
  • Afsluttet kandidatuddannelse eller bacheloruddannelse med it streng værd minimum 60 ECTS-point, eller en lignende kvalifikation.
  • Solidt kendskab til engelsk.
 • Sprog undervisning: Engelsk
 • Gebyrer: Ingen studieafgifter

Fokus undersøgelser

Denne kandidatuddannelse Energi Informatik (ENI) yder teknisk, erhvervslivet og juridisk ekspertise til udvikling af fremtidens energisystemer, især inden for områderne:

 • International Energy makets og Energi Law
 • Processer og Process Modelling
 • International Project Management
 • systemudvikling
 • Energiproduktion, distribution og oplagring (vedvarende energi, energilagring, ladestationer, bygninger, belysning, mv)
 • Field Components (meter, load kontrol, gateways ...)
 • Software Systems (SCADA, Meter Data Management (MDM), hovedenden Systems (HES), Device Data Management (DDM), Energi Data Management (EDM), geografiske informationssystemer (GIS) etc.)
 • Cloud Computing, big data
 • IT SIKKERHED
 • Kommunikationsteknologi (Radio Frequency / Powerline)
 • Hjem og Building Automation
 • Eltrafik

Yderligere tværfaglige valgfrie kurser og seminarer er også tilgængelige; de varierer fra semester til semester.

Curriculum

Studieordningen af ​​kandidatuddannelsen Energy Informatik (ENI) er struktureret på en måde, der giver mulighed for at give et samlet overblik over næsten alle de relevante aspekter i smart energiområdet. Desuden giver det mulighed for individuel specialisering ved at identificere specifikke emner eleven er interesseret i.

Tekniske kompetencer som smart grid felt komponenter og hjem og bygningsautomation samt tværfaglige kompetencer som proces modellering og international energimarkeder og energi love leveres af den meget fremadrettede kandidatuddannelsen.

I addtition studerende på kandidatuddannelsen Energy Informatik kan også deltage i kurser, der tilbydes af andre kandidatuddannelser. De interesseområder skal vælges i forbindelse med projektet og forskningsemner er defineret sammen med den faglige rådgiver, der er blevet tildelt til den studerende.

ae

Praksisorienteret Degree Programme

Som University of Applied Sciences, samarbejder vi tæt med den lokale industri og virksomheder i regionen, samt med forskellige internationale virksomheder. Disse tilslutninger giver dig mulighed for at udvikle meget efterspurgt kompetencer, som du vil få praktisk, hands-on erfaring som i sidste ende øger dit niveau af beskæftigelsesegnethed. Yderligere tværfaglige og anvendte forskningsprojekter vil give dig mulighed for at styrke relationer med den lokale industri og internationale virksomheder i hele studiet.

Karriereprofil

Energi- og klimapakken og energieffektivitetsdirektiverne, der blev offentliggjort af Europa-Kommissionen i henholdsvis 2007 og 2012, tyder klart på, at de vigtigste redskaber til opbygning af en gradvis lavere kulstoføkonomi er energieffektivitet, investeringer i vedvarende energi og ny teknologi samt bedre sammenkobling mellem energimarkederne. Disse strategiske mål vil alle kræver en stor pulje af IT-ekspertise.

Dybdegående teknisk viden i Energi Informatik udstyrer vores studerende med de proaktive kvaliteter, der ligger til grund for ledelse / lederstillinger, og kan føre til højtflyvende karriere.

Energi Informatik kandidater vil ikke kun arbejde på energileverandører og netoperatører, men også i tilknyttede sektorer. Selv energiintensive industrier såsom bilindustrien og metal forarbejdning selskaber kan drage nytte af deres ekspertise. Andre områder omfatter udformning, planlægning og gennemførelse af it-systemer til intelligente net, intelligente byer, e-mobilitet og industrianlæg. Du vil arbejde i et meget dynamisk felt med gode karrieremuligheder.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the r ... Læs mere

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the requirements of regional scientific and research needs. Minimer
Wels , Steyr , Hagenberg , Linz + 3 Mere Mindre