Master i parallelle og distribuerede computersystemer

Generelt

Program beskrivelse

Eksperimentel datalogi - Nye løsninger til globalt distribuerede systemer

Vores Top Master-program i parallelle og distribuerede computersystemer blev grundlagt af prof. Andrew S. Tanenbaum og er designet til at udfordre studerende med de sværeste problemer inden for moderne systemorienteret datalogi. Hvis du vil nå toppen af området eksperimentel datalogi, er PDCS dit program. Programmet sigter mod meget talentfulde studerende og er selektiv. Efter at have afsluttet denne master, går mange studerende videre for at forfølge karrierer hos førende virksomheder som Google eller Microsoft, ph.d.-programmer i top forskningskoler eller tilslutte sig R

I de sidste år har computearkitekturer udviklet sig for at imødegå udfordringerne i voksende vigtige områder (f.eks. Big Data, Cloud Computing, Security

Denne master fokuserer på empirisk datalogi, med mange softwarelaboratoriekurser designet til at undervise i metodologier til at løse udfordrende forskningsproblemer.
Ofte er de studerende nødt til at designe, implementere og evaluere egenskaberne ved komplekse systemer. De studerende arbejder typisk i små teams for at lære samarbejdende forskningsevner, som er normen i branchen. Kurser inkluderer parallel programmering, distribuerede systemer, webdatabehandlingssystemer, avancerede operativsystemer og computer- og netværkssikkerhed. Konkret drejer alle vores (forskningsorienterede) kurser sig om følgende forskningsområder og emner.

Studieprogram

Læreplanen kræver, at studerende tager obligatoriske emner til en værdi af 32 ECTS og valgfrie fag til en værdi af 27 ECTS. Vægten skiftes gradvist fra klasselæsninger til uafhængig og forskningsorienteret undersøgelse med praktisk arbejde, seminarer og identificering af åbne forskningsspørgsmål.

Obligatoriske fag inkluderer:

 • Distributed Systems
 • Parallel programmering
 • Computer


I Distribuerede systemer lærer du om udviklingen af mellemvaresystemer til store computernetværk. Parallel programmering lærer dig, hvordan du reducerer udførelsestiden ved at skrive programmer, der kører parallelt på et stort antal processorer. Computer

Det afsluttende semester er dedikeret til kandidatafhandlingen, der normalt involverer forskning sammen med et medlem af det akademiske personale.

Hele programmet undervises på engelsk, og dine medstuderende kommer fra hele verden. Efter vellykket afslutning af programmet tildeles du titlen Master of Science (MSc).

Master's Parallel and Distribuerede computersystemer er et to-årigt program, der skaber en effektiv balance mellem klasselokale og anvendt arbejde. Cirka en tredjedel af de første tre semestre er afsat til praktiske projekter.

Karriereudsigter

PDCS er en forskeruddannelse, hvilket betyder, at de fleste af vores studerende forbereder sig på en karriere inden for akademisk eller industriel forskning. Mange af vores kandidater fortsætter deres studier ved at få en ph.d.-forskningsstilling på et topuniversitet. Andre tilslutter sig industrielle forskningslaboratorier. PDCS-programmet er også en fremragende forberedelse for studerende, der overvejer en anden karrierevej. For eksempel vil nogle studerende muligvis være med i højteknologiske virksomheder, hvor deres specifikke færdigheder er nødvendige for gennemførelsen af innovative projekter. Andre vil blive snappet af virksomheder, der leder efter den ideelle kombination af ingeniørfærdigheder og kreative problemløsningsevner. Nogle kandidater har en iværksætterdrift og starter deres egne virksomheder.

Kandidater i efterspørgsel
Ph.d.-kandidater af høj kvalitet er meget mangelfulde på stort set alle universitetets computervidenskabelige afdelinger i Holland og andre steder. Studerende, der gennemfører dette kandidatuddannelse i PDCS, er ideelt egnet til at forfølge en ph.d. i computersystemer ved mange universiteter over hele verden. Kvalificerede kandidater på dette område er også efterspurgte inden for industrien.

Hvorfor VU Amsterdam ?

 • PDCS lægger vægt på eksperimentel datalogi snarere end teori
 • PDCS involverer design, implementering, test og analyse af kompleks systemsoftware
 • Læreplanen indeholder mange softwarelaboratoriekurser, der sigter mod at uddanne dig til at udføre videnskabelige softwareeksperimenter, der løser udfordrende forskningsproblemer
 • For nogle projekter samarbejder du i små teams for at uddanne dig i samarbejdsforskning
 • Programmet sigter mod at forberede dig specifikt på forskningsarbejde på kommercielle eller regeringslaboratorier eller til en ph.d.-undersøgelse på et universitet
 • PDCS er unik i Holland og en af de få af sin art i verden. Det er hovedsageligt organiseret af Computer Systems Group ved VU Amsterdam , der har et fremragende internationalt omdømme inden for både forskning og uddannelse
En fremragende gruppe

Computer Systems Group og PDCS-programmet blev nedsat af professor Andrew S. Tanenbaum, en vinder af ACM Karl V. Karlstrom Outstanding Educator Award, ACM / SIGCSE Award for enestående bidrag til datalogiuddannelse og IEEE-prisen. Computer Systems Group ved VU Amsterdam har et enestående internationalt ry inden for både forskning og uddannelse. Vores medarbejdere er videnskabsfolk i verdensklasse inden for operativsystemer og computernetværk, i distribuerede systemer og gitterberegning samt i sikkerheds- og pålidelighedsaspekterne ved alle disse systemer. Lærebøgerne, de har skrevet, bruges på universiteter over hele verden.

Adgangskrav

PDCS-programmet er åbent for både hollandske og internationale studerende og tiltrækker fremragende studerende inden for datalogi. Optagelse er baseret på en streng udvælgelsesprocedure. Fakultets Admission Board beslutter din optagelse efter at have vurderet din komplette online-ansøgning.

For at få adgang til PDCS-kandidatuddannelsen skal du mindst have en bachelorgrad fra et akkrediteret forskningsuniversitet, herunder mindst tre fulde års akademiske studier på mindst 180 ECTS eller tilsvarende. Den akademiske skrivefærdighed demonstreres ved at indsende en afhandling. Vi kræver ikke en GRE eller GMAT test score. En bachelorgrad, der er opnået ved et anvendt universitet eller en erhvervsuddannelse (HBO på hollandsk), giver i de fleste tilfælde ikke direkte adgang til programmet (kun usædvanligt højtstående studerende har en chance for optagelse).

Specifikke krav til PDCS-masterprogrammet
Alle studerende gennemgår en udvælgelsesprocedure for at få adgang. Konkurrencen er hård, da programmet er åbent for udenlandske studerende og er bredt annonceret i udlandet. Du konkurrerer om et begrænset antal steder med studerende fra Europa, USA, Indien, Kina og andre steder. Standarderne vil faktisk være meget høje. Dette er en specialiseret kandidatuddannelse, der hovedsageligt består af klasser, praktikopgaver og projekter inden for computersystemer. En baggrund inden for datalogi og påviselig viden om computersystemer er påkrævet. Studerende, der foretrækker at tage en bred kandidatuddannelse, tilrådes at vælge et standardprogram som f.eks. Datalogi. I overensstemmelse med programmets internationale orientering er ansøgningsproceduren baseret på systemet i lande som Storbritannien, USA og Canada. Studerende med en grad fra en hollandsk institution behøver ikke at levere yderligere optagelsesdokumenter, da uddannelsesniveauet og status på hollandske universiteter er velkendt.


Generelle krav til sprogkundskaber
VU Amsterdam kræver, at internationale ansøgere aflægger en engelsk prøve og afleverer deres score som en del af ansøgningen. Undtagelser er for studerende, der har afsluttet deres uddannelse i Canada, USA, UK, Irland, New Zealand eller Australien, eller som har opnået et internationalt eksamensbevis eller europæisk Baccalaureate-eksamensbevis.

Adgang til en kandidatuddannelse: Bachelor-før-master-reglen
Bachelor-før-master-reglen anvendes til alle VU-programmer. Det betyder, at du kun kan starte et kandidatuddannelse den 1. september, hvis du har opnået din bachelorgrad. Uafsluttede bacheloremner er ikke tilladt, hvis du vil starte et kandidatuddannelse.
Hvad betyder det nu for studerende? - Du bliver muligvis nødt til at justere din studieplan. For eksempel, hvis du planlægger et semester i udlandet i det første semester, og du gerne vil starte det følgende kandidatprogram i september, skal du være opmærksom på, at alle dele af bacheloruddannelsen skal afsluttes - ikke kun de obligatoriske dele af program. Andre (korte) afbrydelser af dit studieprogram kan også påvirke din evne til at gå videre til et kandidatuddannelse. Hvis bacheloruddannelsen ikke er fuldført, kan du ikke starte kandidatuddannelsen før starten af det næste studieår. Tag dette i betragtning, når du planlægger din studiesti! Kontakt vores fakultets studierådgivere, når du har spørgsmål.

Ansøgning

Hvis du har læst adgangskriterierne og føler, at du er berettiget til optagelse, skal du tage følgende trin for at indsende din ansøgning. Bemærk, at den indledende ansøgningsprocedure er fuldt online og at der kræves scanninger af dine relevante dokumenter.

Trin 1: Opfyld adgangskriterierne

Trin 2: Forbered dokumenter og anvend online
Hollandske studerende eller studerende med hollandske universitetsgrader, følg venligst: Online-ansøgning for studerende med hollandske universitetsgrad. Studerende med en international grad, følg venligst: Online-ansøgning for studerende med en international universitetsgrad.


Trin 3: Afventer beslutning om optagelse
Adgangskortet vil gennemgå din ansøgning, så snart den er færdig. Normalt tager dette cirka fire uger, men det kan tage længere tid i travle perioder, så sørg for at anvende så hurtigt som muligt. Hvis du får optagelse, vil du modtage et brev med betinget optagelse via e-mail. Du kan begynde at planlægge din flytning til Amsterdam! |


Trin 4: Færdiggør din registrering og flyt til Amsterdam!
Sørg for at afslutte din registrering som studerende inden programmets start. Betingelserne inkluderer at sende en bekræftet kopi af dit eksamensbevis og indsende resultaterne af din engelsksprog. Arranger også betaling af studieafgift eller bemyndig VU til at trække gebyrerne tilbage (du skal have en europæisk bankkonto for denne mulighed). Når alle betingelser er opfyldt, modtager du en bekræftelse af din registrering, og du er klar til at starte dit program på VU Amsterdam !

Oversigt Parallelle og distribuerede computersystemer.

 • Undervisningssprog: Engelsk
 • Varighed: 2 år
 • Ansøgningsfrist: 1. juni for hollandske og EU-studerende. 1. april for ikke-EU-studerende. N om hollandske EU / EØS-studerende med en international grad, som ikke har brug for boligtjenester gennem VU Amsterdam kan stadig ansøge indtil 1. juni.
 • Startdato: 1. september
 • Studietype: Heltid
 • Interesseområde: Computer Science, Matematik og Business
Senest opdateret Okt 2019

Om skolen

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Læs mere

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Minimer