Master Social Work som Menneskerettighedsjob

Generelt

Program beskrivelse

MA - Socialt arbejde som Menneskerettighedsjob

Alice Salomon Hochschule - Universitetet for Anvendt Videnskab - i Berlin , Tyskland , tilbyder kandidatuddannelsen Master of Arts i Socialt Arbejde som Menneskerettighedsprofession (MA-SWHR). Programmet realiseres i samarbejde med:

  • Brandenburg University of Technology Cottbus-Senftenberg
  • Coburg University of Applied Sciences and Arts.
  • Malmø Universitet, Institut for Socialt Arbejde.
  • Göteborgs Universitet, Institut for Socialt Arbejde.
  • University of Ljubljana, Institut for Social Retfærdighed og Inklusion.
  • University of Strathclyde, School of Applied Social Sciences.

Hvorfor et program i "Socialt arbejde som et Menneskerettighedsjob"?

I erkendelse af betydningen af den globale og tværnationale dimension af socialt arbejde, der i stigende grad diskuteres med normative henvisninger til menneskerettigheder, giver MA-SWHR kvalifikationen til at klare problemer og problemer i forbindelse med det tredobbelte mandat for socialt arbejde - på lokalt, nationalt og internationalt niveau.

Kandidater vil få en solid forståelse for, hvordan man implementerer ideen om menneskerettigheder i teori og praksis af socialt arbejde - som omfatter et forskningsperspektiv såvel som udvikling og realisering af praksisprojekter.

Hvilken grad er "MA i socialt arbejde som et Menneskerettighedsjob"?

Det er en fire semestrale Masters of Arts (MA) ved forskning gennem speciale og består af i alt 120 point, der er tildelt i henhold til det europæiske kreditoverførselssystem (ECTS). ASH er en statsgennemtrængt universitetsuddannelse, og MA-SWHR er i færd med akkreditering. På grund af programmets internationale perspektiv er det realiseret i samarbejde med andre europæiske universiteter.

Hvad er fagområderne?

MA-SWHR er et tværfagligt forskningsbaseret studieprogram, der kombinerer internationale menneskerettighedsinstrumenter og standarder med udvalgte samfundsvidenskaber og overførsel af konceptuel viden til professionel praksis. Programmets hovedfokus er studiet af teorier og empirisk viden, der er grundlæggende for en professionel selvopfattelse baseret på det tredobbelte mandat for socialt arbejde: verdenssamfundet og social udvikling, sociale problemer og menneskerettighedskrænkelse, international ret i et socialt arbejdsperspektiv; kritisk samfundsvidenskabelig forskning. Et sekundært fokus er på udvikling af menneskerettighedsbaserede interventionsmetoder til forskellige områder af socialt arbejde. Særlige elementer i læseplanen vil omfatte sundheds- og menneskerettighedsenheder; migration en racisme fattigdom og social udstødelse køn, mangfoldighed og menneskerettigheder børns rettigheder menneskerettighedsuddannelse styring af forandring.

Hvordan er programmet designet?

Dette internationale program undervises på engelsk. Det bringer elever sammen fra forskellige baggrunde og kulturer for at lette en tværkulturel læringserfaring. Den er designet til at udstyre de studerende med den viden og de færdigheder, der er nødvendige for at anerkende spørgsmål, der er relevante for menneskerettighederne i sociale politikker, teori, problemområder og sfærer af socialt arbejde og fremme en professionel praksis baseret på menneskerettigheder.

Hvordan er programmet struktureret?

MA-SWHR tilbydes en gang om året, der starter hvert sommerferie. Det er et studieprogram baseret på undervisning og seminarer i klasseværelset, som også omfatter perioder med selvafhængig læring og e-faciliteret studietid samt skriftlige opgaver. Det kræver en fuldtidsforpligtelse fra studerende. Standard studietid er 24 måneder, der skal gennemføres over fire semestre.

I løbet af de første tre semestre skal eleverne deltage i klasser og seminarer samt dedikere sig til færdiggørelsen af projektudarbejdelse og essay writing.

Det afsluttende semester er dedikeret til forskning og skrivning af MA-afhandlingen (25 uger).

Hvor kan kandidater finde job?

Orienteringen af MA-SWHR er tilpasset arbejdsmarkedets krav. Kandidater arbejder i sociale ydelser, frilans, i internationale statslige, ikke-statslige og private organisationer, især i nøgleroller for at opnå social forandring.

Hvad gør Alice Salomon fremragende?

Alice Salomon University of Applied Sciences (ASH) er Tysklands ældste og største akademiske uddannelsesinstitution i socialt arbejde. Det anerkendes som et af Tysklands mest forskningsintensive universiteter inden for anvendt videnskab på det sociale område og er forpligtet til internationalt samarbejde. Alice Salomon University er beliggende i Berlin, en kulturelt livlig, kosmopolitisk by.

Hvor meget koster det?

Alice Salomon University of Applied Sciences har forpligtet sig til at tilbyde sine elever højkvalitets kurser til en rimelig pris. Undervisningsgebyret for fuldtidsstudenter er 7920 €. For de tre første semestre er det fjerde og sidste semester dedikeret til speciale og koster 500 €. Der er et administrativt gebyr på 300 €, der dækker optagelse og registrering. Yderligere gebyrer afhænger af de tjenester, du ønsker. For eksempel koster billetten til Berlins offentlige transportsystem (gyldig i 6 måneder) i øjeblikket 179,40 € for MA-SWHR-studerende. Leveomkostningerne - herunder leje, mad, tøj, vaskeri, personlig hygiejne, rejser, obligatorisk sygesikring, telefon, fritidsaktiviteter og andre udgifter - generelt gennemsnit mellem 500 € og 700 € pr. Måned.

Er der stipendier eller stipendier til rådighed?

Når du først er blevet registreret som studerende hos de lokale myndigheder, refunderer ASH 50 €. Derudover er der mange organisationer, hvor du kan søge om finansiering.

Hvad er adgangskravene?

Du skal have en bachelorgrad i en relevant disciplin, fx socialt arbejde, samfundsvidenskab, juridik, humaniora eller kulturvidenskab og mindst et års faglig eller frivillig erhvervserfaring på et beslægtet område. Desuden forventes det at demonstrere tilstrækkelig træning inden for forskning færdigheder samt færdigheder på engelsk.

Da kun et begrænset antal studerende kan optages til MA-SWHR programmet, vil vi opfordre dig til at ansøge om tidligt. Ansøgere accepteres på rullende grundlag. Ansøgere fra lande med visumkrav for Tyskland bør overveje, at visumprocedurer kan tage tre måneder eller længere.

Senest opdateret Dec 2018

Om skolen

Our university has a unique profile that results, in part, from its intriguing history and long tradition. This is a place where diversity and gender mainstreaming, health promotion and a pro-family e ... Læs mere

Our university has a unique profile that results, in part, from its intriguing history and long tradition. This is a place where diversity and gender mainstreaming, health promotion and a pro-family environment receive high priority, as do cultural activities and international exchange. The university is also firmly anchored in national and international networks in the areas of academia, research and the professional world.On the following pages we will introduce you to the features that give the Alice Salomon University of Applied Sciences its distinctive character. Minimer