Master i Curatorial Practice

Generelt

Program beskrivelse

Denne kursus er indeholdt i engelsksprog.

I dag kræver curating samtidskunst lige så mange færdigheder, som der er kunstneriske sammenhænge og sprog. Mens en solid kulturel baggrund er lige så vigtig som ledelses- og kommunikationsevner, er det endnu mere afgørende for et 21. århundrede. Curator er at opbygge et stabilt netværk af relationer for at gøre et kuratorisk projekt håndgribeligt og bredt udvideligt.

Af denne grund, takket være Venedigs prestige og unikke position, har deltagerne mulighed for at engagere sig kritisk og aktivt i aktuelle debatter i kuratorisk praksis og samtidskunst og at operere i den biennale kontekst, inkubator for ekspertise og innovation. Kurset leder eleverne til praktisk at lære en Curator's arbejde i alle dens former, også takket være et internationalt fakultet, der indeholder nogle af de mest fremtrædende fagfolk i kunstverdenen. På denne måde får deltagerne kendskab til de kuratoriske metoder, som institutioner som Peggy Guggenheim Collection, Fondation Pinault, Fondazione La Biennale di Venezia og Christie satser på.

Mål - Denne studiebane er designet til kandidatstuderende, der ønsker at specialisere sig i kuratorisk sektor, og påtage sig deres professionelle karriere i museer, gallerier, messer eller auktionshuse. Tidligere studier inden for kunst og ledelse er et plus, men ikke påkrævet.

Karrieremuligheder - I slutningen af ​​masteruddannelsen kan deltagerne forfølge karriere i museer og non-profit-gallerier samt i kommercielle gallerier, messer og auktionshuse. De overvejer også roller i nye områder som kritik, uddannelse, konsulentvirksomhed og kunstnerudvikling.

Metode og struktur - Kursets varighed er opdelt som følger: syv måneders forelæsninger, labaktiviteter og museums- og galleribesøg, integreret med selvstudium og projektudvikling og tre måneder dedikeret til udarbejdelse af et slutprojekt, der kan være foretaget alene eller i gruppe.

Dens struktur er opdelt i tre hoveddele:

Kulturområde - Første del giver eleverne en solid introduktion til moderne og samtidskunstens historie og en kritisk analyse af de seneste tendenser.

Færdigheder og ekspertise - Den anden del lærer specifik ekspertise og færdigheder, der er nødvendige for at udvikle en effektiv arbejdspraksis inden for udstillingsorganisation og ledelse. Kurset analyserer hvilke marketingaktiviteter der udføres for at øge målgruppen for forskellige mål og dets engagement.

Øvelse - Den tredje del er dedikeret til kuratorisk aktivitet og udstillingsdesign. Studerende arbejder i gruppe eller alene på specifikke kuratoriske ideer for at udvikle virkelige projektprospekter, der vil indgå i deres personlige portefølje sammen med deres afsluttende projekt.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Minimer