Master i Moderne Teater, Dans og Dramaturgi

Generelt

Program beskrivelse

FOKUS TIL UDVIDELSE AF YDELSE OG INTERDISCIPLINÆR DRAMATURGI

 • Ønsker du at vide mere om moderne teater, dans eller performance?
 • Er du interesseret i tværfaglig dramaturgi?
 • Er du åben for ideen om, at genstande og maskiner kan være lige så interessante kunstnere eller dansepartnere som fysiske skuespillere eller dansere?

I dette kandidatprogram fokuserer vi på nye og tværfaglige former for teater, den slags arbejde, hvor man er tilbøjelig til at spørge: er dette teater eller en musekoncert? Skal vi kalde det performance eller kunst? Dans eller mime? Vi er interesseret i måder, hvorpå teater og dans reagerer på aktuelle samfundsmæssige fænomener (såsom debatter omkring kønsdiversitet, samfunds- og økologiske udfordringer, dans og neurovidenskab, eller hvordan medier påvirker opfattelsen), hvordan dette svar fører til nye kunstneriske former og strategier, og nye former for fortælling.

Vi studerer de nye strategier inden for teaterfremstilling og koreografi, vi dykker ind i dramaturgien for disse strategier, og vi lærer dig, hvordan du kritisk reflekterer og skriver om denne udvikling.

ET DIVERSET OG INTERNATIONALT FÆLLESSKAB

Dette program bifalder både internationale studerende såvel som studerende med en hollandsk bachelorgrad i kunst- og kulturstudier, men også kunstfagfolk, der ønsker at berige deres praksis gennem akademisk forskning. Vores kandidatstuderendes akademiske DNA består fortrinsvis af refleksivitet, nysgerrighed, åbenhed, engagement, initiativ og tilknytning til skrivning.

INDIVIDUELL SPECIALISERING

Det første semester bringer dig opdateret med de nyeste trends og emner, det andet semester er til individuel specialisering. Det unikke træk ved programmet i Utrecht er fokus på nutidig, hybrid praksis og muligheden for at fokusere på dans og dansedirurgi. Læs mere om læseplanen .

PRAKTISK ORIENTATION

Fuldt undervist på engelsk, denne kandidatuddannelse tager en akademisk tilgang til moderne præstation. Vi samarbejder tæt med området teater og dans i Holland og Flandern. Du vil blive bekendt med avanceret teori, men vi er også orienteret mod udøvelse af teater og dans. Dette eksemplificeres ved fokus på dramaturgi, en praktikplads i andet semester og de mange muligheder for at mødes med praktikere. Læs mere om karriereudvikling .

FORSKNINGSOVERSIGT

Vores forskningsfokusområder omfatter:

 • dans, udformning og korporativ læsning
 • teori og praksis af dramaturgi
 • ydeevne og offentligt rum, (urban) scenografi
 • intermedialitet og nye former for historiefortælling
 • forhold mellem scenekunst og visuel kultur

EFTER EKSAMEN

 • Du vil være bekendt med de seneste udviklinger inden for teater, dans og dramaturgi og med tilknyttede nutidige kritiske og teoretiske tilgange.
 • Du har fået erfaring med dramaturgi, tegning fra teoretiske tekster om akademiske perspektiver og den faktiske praksis af teater og dans dramaturgi.
 • Du vil vide, hvordan tendenser i den faktiske praksis vedrører den seneste udvikling i kunstkritik, kuratisering og programmering.
 • Du er i stand til at udføre uafhængig forskning og rapportere om forskningsresultater i henhold til internationale akademiske standarder.
 • Du vil have en professionel holdning, når du kommunikerer med praktikere, og vil vide, hvordan man sætter akademiske færdigheder og viden til at arbejde i et professionelt felt.

Da arbejdsfeltet er mangefacetteret og omfatter både større og mindre virksomheder såvel som offentlige og private initiativer, kombinerer mange alumner forskellige job - for eksempel dramaturge og forfatter eller programmør og kunstnerisk rådgiver. Læs mere om mulige karrieremuligheder .

ADGANG

Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy er et selektivt masterprogram. Vil du vide, om du er berettiget til denne Master? Kontroller adgangskravene .

Karriereudsigter

Kandidater fra Moderne Teater, Dans og Dramaturgi Masteruddannelsen er bekendt med de seneste udviklinger i teori og praksis af nutidsteater og dans. De er i stand til at kontekstualisere disse udviklinger, reflektere kritisk på dem og gøre denne refleksion produktiv til forskellige teoretiske, praktiske, uddannelsesmæssige og kritiske ender. Alumnikere i programmet har gået på arbejde som:

 • teater eller dans dramaturg
 • teater eller dansekritiker
 • dramaturgi instruktør
 • forsker
 • offentlige embedsmænd til kulturelle anliggender
 • medarbejdere på uddannelsescentre for kunst
 • direktør for kulturelle programmer på radio-, tv- eller internetplatforme
 • kuratorer, arrangører og programmører af teater- eller dansfestivaler
 • PR eller uddannelsesmedarbejder med teater- eller dansvirksomheder eller scenekunsthuse

Mange af vores internationale studerende anvender deres erhvervede viden og færdigheder til at blive dramaturg, forfatter, kunstnerisk rådgiver eller arrangør af præstationsbegivenheder i deres hjemland eller at starte platforme til udveksling af kunstnerisk viden. Da arbejdsområdet er multifacetteret og omfatter både større og mindre virksomheder samt offentlige og private initiativer, kombinerer mange alumner forskellige job - for eksempel dramaturg og forfatter eller programmør og kunstnerisk rådgiver.

Vi bruger fællesskabsbaseret læring til at uddanne studerende som kritiske tænkere, kunstneriske rådgivere eller kulturelle mediatorer inden for moderne teater, dans og dramaturgi, der anvender deres evner til at undersøge og reflektere over de dynamiske måder, hvor teatralske og koreografiske praksis reagerer på en samfund i overgang.

Senest opdateret Jan 2020

Om skolen

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Læs mere

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Minimer