Master i antikken og middelalderens filosofi og klassisk filologi

Generelt

Program beskrivelse

Undersøgelsen af filosofiens historie er en historisk såvel som en filosofisk disciplin. Det er filosofisk, fordi det søger oprindelsen af ​​nutidige filosofiske debatter. Det er historisk, fordi det søger at forstå disse oprindelser på deres egne vilkår og i deres egen sammenhæng. Derfor skal dets praktikere ikke kun være filosofisk kompetente, men også dygtige i brugen af ​​historiske metoder.

Desuden skrev filosofer fra Platon og Aristoteles til den antikke og middelalderlige vestlige verden til Thomas Aquinas og William Ockham i enten græsk eller latin. Det betyder, at enhver, der ønsker at vide, hvad disse filosoffer virkelig sagde uden de forvrængninger, der uundgåeligt skyldes oversættelser, skal også have en forståelse for de klassiske sprog og dermed forbundne hjælpediscipliner som paleografi og tekstkritik.

Som det ses, kræver den akademiske undersøgelse af den antikke og middelalderlige filosofi et sæt færdigheder, der bliver stadig sjældnere selv på globalt plan. Antikkens og middelalderens filosofi og klassisk filologi, kandidatuddannelsen giver eleverne mulighed for at erhverve alle disse færdigheder. Programmet har udviklet sig som en offshoot af et stort tværfagligt forskningsprogram. Den tilbydes i tæt samarbejde med forskergruppen og dets internationale netværk af førende lærde og partnerinstitutioner.

Kursusindhold

  • Antikkens og middelalderens filosofi
  • Græsk og latin
  • Historisk og filologisk metodologi
  • Tekstbaserede kurser

Karriere efter eksamen

Programmet er hovedsageligt et forberedelse til Ph.D. undersøgelser.

Krav

Grad af Bachelor of Arts i et af følgende hovedområder: Theoretisk filosofi, græsk, latin, liberale kunst eller tilsvarende. Ansøgere skal bevise deres kendskab til engelsk: engelsk 6 / engelsk B fra svensk gymnasium eller tilsvarende niveau for en internationalt anerkendt test, for eksempel TOEFL, IELTS.

3 grunde til at studere dette program

  1. Den antikke og middelalderlige filosofi studeres parallelt
  2. Klassisk filologi er en del af studieordningen
  3. Kildetekster studeres på originalsproget

Anvendelse på programmet

Internationale studerende uden EU / EØS statsborgerskab

Hovedansøgningsperioden for internationale studerende er medio oktober til 15. januar for programmer, der starter i efteråret.
Ansøg på href = "universityadmissions.se

EU / EØS frie mover / ikke-partner studerende og svenske studerende
Hvis du ikke har brug for en opholdstilladelse, vil ansøgningen om efteråret være åben i midten af ​​marts til midten af ​​april.
Ansøg enten på www.universityadmissions.se eller på www.antagning.se

Studieafgifter

Studerende, der er statsborgere fra lande uden for EU / EØS, er generelt forpligtet til at betale studiegebyrer. Undervisningsgebyr gælder ikke for EU / EØS-borgere. For information om studieafgift, bedes du kontakte Department of Philosophy, Lingvistik og Theory of Science.

Mere information:

Kontakt: Martin Jacobsson martin.jacobsson@gu.se

Mere information om programmet, udvælgelses- og optagelsesprocessen findes på flov.gu.se/danmark/education/masters-second-cycle/ancient-and-medieval-philosophy-and-classicalphilology

Senest opdateret Okt 2018

Om skolen

The arts provide insight and understanding – Faculty of Humanities in Gothenburg. We devote ourselves to research and education with a focus on how we as humans relate to our own lives, to other peopl ... Læs mere

The arts provide insight and understanding – Faculty of Humanities in Gothenburg. We devote ourselves to research and education with a focus on how we as humans relate to our own lives, to other people, to the unfamiliar and to history. Minimer