Master i avanceret arkitektur

Generelt

Program beskrivelse

Introduktion

I Barcelona tilbyder IAAC et internationalt masterprogram i avanceret arkitektur (MAA). MAA er orienteret mod arkitekter, ingeniører og designere fra hele verden, ivrig efter at forestille sig fremtiden for vores byer og samfund og er forpligtet til at opbygge den i nuet.

Som den første mester i avanceret arkitektur i verden har IAACs MAA nu nået sin 19. udgave. I løbet af denne tid har IAAC modtaget og været hjemme for over 1000 studerende fra mere end 70 lande , hvilket gør det til et usædvanligt internationalt og multikulturelt sted .

I versionen af 9 måneder (MAA01) eller 18 måneder (MAA02) er kandidaten i avanceret arkitektur akkrediteret af Universidad Politécnica de Catalunya (UPC) med henholdsvis 75 ECTS og 130 ECTS . MAA er ledet af arkitekten og forskeren Areti Markopoulou.

Master i Advanced Architecture-programmet fremstår som en innovativ åben struktur med fokus på fire udvalgte forskningslinjer (X-Urban Design, Selvforsynende bygninger, Digital Matter, Advanced Interaction), som alle ledes af internationalt anerkendte eksperter. Disse studieområder samler elever og fakulteter fra forskellige discipliner og oprindelser mod oprettelsen af et netværk af excellence. IAAC-fællesskabet dedikerer sig til forskning og innovation for det 21. århundredes beboelighed.

MAA01 MAA02
Grad Master i avanceret arkitektur akkrediteret af School for Professional and Executive Development ved det polytekniske universitet i Catalonien - europæisk område for videregående uddannelser (EHEA) Master i avanceret arkitektur akkrediteret af School for Professional and Executive Development ved det polytekniske universitet i Catalonien - europæisk område for videregående uddannelser (EHEA)
Edition 20. udgave 11. udgave
credits 75 ECTS 130 ECTS
Varighed 9 måneder - Fra oktober 2020 til juni 2021 // Fuldtid 18 måneder - Fra oktober 2020 til juni 2022 // Fuldtid
Sprog engelsk engelsk
Studieafgift Ikke-EU: 18.750 €
EU: 15.000 €

Ikke-EU: 30.400 €
EU: 24.350 €

Adgang Arkitekturgrad, bachelor eller højere grad fra andre relaterede erhverv. Arkitekturgrad, bachelor eller højere grad fra andre relaterede erhverv.

Kontekst og dagsorden

For at sikre den højeste kvalitet af anvendt forskning foreslår Master of Advanced Architecture en tværfaglig og multiscalar tilgang . MAA betragter arkitektur som et tværgående felt, for hvilket det er absolut nødvendigt at integrere al forskning og applikationer med viden fra specialister fra en bred vifte af fagområder.

I den forstand opstiller den avancerede arkitekturdagsorden ansvaret for at konfrontere den globale urbaniseringsproces fra et multiscalaralt og operationelt perspektiv samt gennem udvikling af prototyper, der fremmer miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed.

I begyndelsen af det 20. århundrede blev begrebet 'bolig' defineret som en 'maskine til at leve', en henvisning til en ny måde at forstå opbygningen af beboelige rum, der karakteriserede maskinalderen.

I dag et århundrede senere står vi overfor udfordringen med at opbygge bæredygtige eller endog selvforsynende prototyper; levende organismer, der interagerer og udveksler ressourcer med deres omgivelser, og som fungerer som helt selvforsynende enheder, ligner hvordan træer går i et felt. På denne måde indebærer hver handling på territoriet manipulation af flere miljøkræfter, der er forbundet med mange strømme og netværk som energi, transport, logistik og information. Sammen skaber dette nyligt beboelige og lydhørende noder med potentialet til at bruge og producere ressourcer.

Territoriale og bymæssige strategier samt byggeaktiviteter opfordrer derfor til at være koordinerede processer, der udvider arkitektonisk viden til nye former for ledelse og planlægning. Multiscalar tænkning indebærer også en forståelse af forskydning af dynamik, energi og informationstransmission og kontinuerlig tilpasning.

Arkitektur står altid over for ansvaret med at reagere på nye behov, teknologier og stadigt skiftende programmer. Vi må spørge mere om arkitektur: vi som arkitekter skal kræves for at designe beboelige organismer, der er i stand til at udvikle funktioner og integrere processerne i den naturlige verden, der tidligere fandt sted på afstand i andre punkter på det omgivende område.

Modellerne, der er oprettet for forrige århundredes metropol, er ude af stand til at imødekomme nye udviklinger i forbindelse med nutidige bylivsstil, som er mere diskontinuerlige i rum og tid. Overbygningen af det globale landskab kræver, at vi samtidig udarbejder det fulde og det tomme, det naturlige og det kunstige og på en sådan måde, at den økonomiske drivkraft er forenelig med bæredygtig udvikling.

Det er nødvendigt at generere kompleks viden, der er knyttet til en multi-lags læsning af virkeligheder, der traditionelt er blevet betragtet som særskilte, såsom energi manipulation, natur, bymobilitet, boliger, produktionssystemer og fabrikation, udvikling af software, informationsnetværk , osv. Dette åbner mulighed for at generere nye prototyper, der er i stand til at engagere sig i komplekse og skiftende miljøer.

Endelig skal hver ny by- eller arkitektonisk produktion opdatere sin væsentlighed og genfortolke konstruktionsteknikker fra tidligere århundreder, som er meget direkte baseret på omdannelsen af lokalt tilgængelige materialer. Det er nu tid for samspillet mellem discipliner og teknologier at engagere sig i en vision, der omfatter forskellige forskningsområder.

Forskningslinjer

MAA er i sit perspektiv på tværfaglighed og transkalaritet organiseret i en åben akademisk struktur, der kombinerer obligatoriske og valgfrie kurser omkring forskellige hovedforskningslinjer:

Forskningslinjer for MAA01 og MAA02 (første år)

 • RS1: X-URBAN DESIGN, instrueret af Willy Müller
 • RS2: SELF-SUFFICIENTE BYGGE, regisseret af Enric Ruiz Geli og Mireia Luzárraga
 • RS3: DIGITAL MATTER, instrueret af Areti Markopoulou
 • RS4: ADVANCED INTERACTION, instrueret af Luis Fraguada

Speciale Studios for MAA02 (andet år)

 • TS1: C-BIO.MA, instrueret af Marcos Cruz
 • TS2: CLIMATIC MATTER, instrueret af Jordi Pagés og Lluis Viu
 • TS3: BYEN I HYPEROBJECTS AGE, regisseret af Peter Trummer

Akademisk struktur

Master i avanceret arkitektur er artikuleret i tre forskellige programmer: MAA01, MAA01 OTF og MAA02. I løbet af det første år arbejder de studerende, der er tilmeldt programmerne, i en fælles uddannelsesplatform med en fælles organisation og akademisk struktur. Efter afslutningen af MAA01 vil studerende, der er tilmeldt MAA01 OTF eller MAA02, følge to forskellige organisationer og akademiske strukturer.

MAA01

Med 7 dages adgang til IAAC Studio-arbejdsrummet og dets fabrikationslaboratorium for prototyper har de studerende mulighed for at være en del af en meget international gruppe, herunder fakultetsmedlemmer, forskere og undervisere, hvor de opfordres til at udvikle kollektive beslutningsprocesser og materialisere deres projektideer. Målet med instituttet er at danne kandidater, der efter afslutningen af programmet vil være i stand til at udvikle deres erhvervede færdigheder i en række fagmiljøer, og deltage i projekter, der spænder fra storstilet bæredygtig planlægning og byggeri til det industrialiserede fabrikation af arkitektoniske komponenter. Master i avanceret arkitektur er organiseret i tre termer og består af følgende elementer:

 • Indledende Studios
 • Forskningsstudier
 • Udviklingsstudier
 • Obligatoriske seminarer
 • Studio Support Workshop
 • Valgfrie seminarer
 • workshops
 • Foredragsserie

MAA02

Kombinerer det første år Master med andet studieår for at udvikle et speciale projekt. I løbet af dette andet år skal eleverne beskæftige sig med et projekt, der tager højde for muligheden for at udvikle det med internationale fakulteter og virksomheder, højt specialiserede inden for forskellige områder.

Det andet akademiske år for master i avanceret arkitektur omfatter følgende elementer:

 • Forskning
 • Seminarer Workshop
 • Foredragsserie
 • Værksted

Programmet er organiseret i tre faser, hver tager 3 måneder og slutter med en endelig præsentation.

MAA01 OTF

Kombinerer MAA01 med et postgraduate program kaldet Open Thesis Fabrication (OTF), som er et intensivt anvendt forskningsprogram, der kombinerer akademi og industri og fokuserer på at udvikle innovative løsninger inden for en lang række områder.

Elevprofil

Kandidater til Master i Advanced Architecture er arkitekter, ingeniører og designere fra hele verden nysgerrige om hvordan verden ændrer sig og er forpligtet til at drive denne ændring.

Derfor er programmet orienteret mod kandidater, der ønsker at begå og udvikle deres designforskningsevner i sammenhæng med nye former for praksis inden for arkitektur og urbanisme, lige fra store miljøer til tektoniske detaljer og materielle egenskaber.

Når master er færdig, vil IAAC-studerende deltage i IAAC Alumni Community. Dette er i dag et aktivt og dynamisk netværk af visionære fagfolk fordelt over hele verden, fremme principper og anvendelser af avanceret arkitektur, udforske nye akademiske og forskningsinitiativer, ledende prisvindende praksis eller arbejde for internationalt anerkendte firmaer og institutioner.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and buildin ... Læs mere

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and building it in the present. Minimer