Master i bioteknologi og fødevarevidenskab
University of Chemistry and Technology, Prague
Nøgleinformation
Campus placering
Prague, Tjekkiet
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
CZK 77.500 / per year
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduktion
Denne kandidatuddannelse er primært designet til ansøgere fra udlandet. Studerende skal betale et undervisningsgebyr. Alle kurser afholdes på engelsk. Studieprogrammet er akkrediteret af det tjekkiske ministerium for undervisning, ungdom og sport og er i overensstemmelse med kravene i Bologna-processen - European Higher Education Area.
Programmet forbereder kandidater til at blive eksperter med viden på højt niveau inden for bioteknologi og bioteknik og fødevarevidenskab, med vægt på fødevarekvalitet og -sikkerhed. Den bredt udformede struktur af dette program - sammen med den forsætlige forbindelse mellem kemisk, biologisk og ingeniøruddannelse - åbner en bred vifte af karrieremuligheder for kandidater. Uddannelsen udvider og uddyber den almene viden opnået på bachelorniveau i biokemi, organisk og fysisk kemi, biologi, mikrobiologi, fødevareteknologi og -analyse og i det grundlæggende inden for bioteknologi og bioteknik. Studerende kan skærpe deres ekspertise ved korrekt at vælge valgfag.
Læreplan
1 studieår
Vintersemester
Obligatoriske fag
- AM319001 Molekylærbiologi
- AM320010 Enzymologi
- AM320017 Genteknologi
- AM321001 Fødevare- og biokemisk procesteknik
- AM323004 Reaktionsmekanismer i fødevarekemi
- AM323015 Speciel fødevareanalyse
- AM352008 Programseminar og projekt - Bioteknologi og Fødevarevidenskab
Sommersemester
Obligatoriske fag
- AM320027 Fødevaremikrobiologi
- AM323001 Kemisk fødevaresikkerhed
- AM324005 Principper for fødevarekonservering
- AM342001 Bioaktive naturlige forbindelser
- AM352001 Specialiseret praksis
- AM352009 Bioteknologi og fødevarevidenskab - Laboratorieprojekt I
Valgfag A
Minimum antal fag: 1
- AM323016 Analyse af bioaktive forbindelser
- AM323019 Kontrol af fødevarer råvarer og råvarer: Laboratorium
2 studieår
Vintersemester
Obligatoriske fag
- AM319004 Bioengineering I
- AM319018 Bioteknologi i fødevareindustrien
- AM319024 Risici i bioteknologi
- AM323010 Isolerings- og adskillelsesmetoder
- AM352010 Bioteknologi og fødevarevidenskab - Laboratorieprojekt II
Valgfag A
Minimum antal fag: 1
- AM319009 Brygningsteknologi
- AM319025 Tendenser inden for bioteknologi
Sommersemester
Obligatoriske fag
- AM963001 Diplomafhandling
Karrieremuligheder
De færdiguddannede kandidater forberedes til højt kvalificerede stillinger i bioteknologiske virksomheder, i fødevareproduktionsanlæg, i virksomheder, der beskæftiger sig med landbrugsvarer, og i sundheds- eller medicinalvirksomheder. De er kvalificerede til at bestride stillinger inden for design og kontrol af (bio-)processer og kvalitetsstyring i forsknings- og udviklingsafdelinger. På grund af uddannelsens alsidighed er kandidaterne forberedt på at tilpasse sig let til skiftende forhold og nye opgaver. Kandidaterne forberedes også til stillinger i administration og tilsynsorganer og til ph.d.-studier.