Master i efterforskning og bæredygtighed af råvarer

Generelt

Program beskrivelse

Find ud af de foranstaltninger, der er udtænkt af University of Bologna at begynde næste studieår på den bedst mulige måde.

Akademisk år 2020/21 - I det første semester kører fjernundervisningsaktiviteter parallelt med undervisningsaktiviteter i klasseværelset

I løbet af de første seks måneder af 2020/21 vil University of Bologna tilbyde blandede undervisningsaktiviteter, der afholdes i klasseværelserne, men også eksternt tilgængelige. I løbet af de sidste måneder har universitetet arbejdet for at sikre, at alle klasseaktiviteter kan genoptages for det størst mulige antal studerende, mens de overholder sikkerhedsbestemmelser og protokoller.

Universitetet fokuserer på to aspekter: på den ene side arbejder det på, hvordan man tilpasser klasseværelserne ved hjælp af ny teknologisk infrastruktur; på den anden side implementerer det de transformationer, der er nødvendige for at hjælpe lærere i processen med konstant forbedring af undervisningsmetoder.

Internationale studerende: hvordan man forbereder sig til tilmelding -> tjek her alle de oplysninger, du har brug for.

Uddannelsesprogrammet Raw Materials Exploration and Sustainability (RaMES) giver teoretisk og praktisk viden om den primære og sekundære værdikæde inden for råvarer inden for en bredere cirkulær økonomiramme, i kombination med en stærk iværksætterorientering. Programmet - unikt i Italien - er udviklet sammen med det norske universitet for videnskab og teknologi og den geologiske undersøgelse i Finland for at sikre integration af erhverv, uddannelse og forskning i overensstemmelse med de høje uddannelsesstandarder fra Det Europæiske Institut for Innovation & Teknologi.

5 grunde til at tilmelde dig studiet

  1. Lær de mest innovative undersøgelsesteknikker til karakterisering af komplekse geologiske problemer
  2. Udvikle nye kompetencer inden for naturlig risikostyring og de nye efterforskningsmetoder
  3. Forbedre din forståelse af samspillet mellem geologi og råvarebranchen inden for en bredere cirkulær økonomiramme
  4. Forøg dine færdigheder med at løse problemer gennem feltarbejdsaktiviteter og erfaring med industriens anvendelse
  5. Udvikle en iværksættertankegang, så du kan oversætte innovationer til gennemførlige forretningsløsninger

Et innovativt EU-finansieret program

Fra oktober 2019 vil University of Bologna levere et nyt, EU-finansieret MSc-kursus ved navn Raw Materials Exploration and Sustainability (RaMES), som bringer banebrydende ekspertise om råvarer og cirkulære økonomiprincipper sammen. Formålet med RaMES er at uddanne en ny generation af iværksætterorienterede geologer og ingeniører, der har dyb ekspertise i de fysisk-kemiske egenskaber ved råvarer, deres geologiske udforskning og er især følsomme over for bedste praksis inden for bæredygtig udnyttelse.

RaMES vil udnytte kompetencer og know-how fra tre afdelinger ved University of Bologna , to afdelinger ved det norske videnskabelige universitet (Trondheim), den geologiske undersøgelse i Finland, det tekniske universitet i Madrid og en række italienske og udenlandske institutioner og virksomheder, der er aktive inden for forskellige aspekter af råmaterialets værdikæde.

RaMES er godkendt og finansieret af European Institute of Innovation & Technology (EIT), et uafhængigt EU-organ, der har som mål at styrke samarbejdet mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forskningsorganisationer. EIT støtter oprettelsen af langsigtede partnerskaber, der involverer universiteter, forskningsorganisationer og førende virksomheder i hele Europa. Disse partnerskaber kaldes Knowledge Innovation Communities (KICs) og har ambitionen om at generere innovative produkter og tjenester, uddanne en ny generation af iværksættere og fremme starten af nye virksomheder. Et af sådanne VIF'er er KIC-råmaterialerne, der blev oprettet i 2014 med det formål at fremme bæredygtig efterforskning, udvinding, forarbejdning, genanvendelse og substitution af råvarer. Inden for dette VIF er RaMES blevet finansieret og opererer.

Indhold og udsigter

Dette to år, 120 ECTS MSc-grad er designet som en blanding mellem et ressourcegeologi-læseplan og et sæt afgørende emner til at mestre udforskning og anvendelse af råvarer som en bæredygtig proces, der inkluderer materialevidenskab, industriel økologi og erhvervsøkonomi. Programmet fokuserer således på de fulde konsekvenser af råmaterialets værdikæde fra et geologisk perspektiv for at fremme en ny klasse af bæredygtigheds- og forretningsrelaterede specialister. Programmet kombinerer forelæsninger med laboratorieaktiviteter, workshops, webstedsbesøg og konstante input fra praksisverdenen gennem interaktion med virksomheder, institutioner og fagfolk.

Vores overordnede mål er at skabe en rig læringsoplevelse, der problemfrit integrerer hårde og bløde færdigheder såvel som teoretisk og praktisk viden ved at tilbyde studerende praktiske muligheder for at engagere sig i praktikere og arbejde iværksætter med reelle råstofudfordringer.

Disse kompetencer er sammenhængende med de nylige EU-initiativer vedrørende cirkulær økonomi (f.eks. Handlingsplan for cirkulær økonomi fra Europa-Kommissionen) og giver betydelige faglige muligheder på EU's jobmarked. Denne kandidatgrad tilbyder også jobmuligheder i råvarebranchen og i forskningsorganisationer, der er aktive på globalt plan.

International mobilitet

De studerende, der er indskrevet i RaMES, vil have mulighed for at ansøge om et semester med Erasmus-mobilitet i Norge (Trondheim) ved det Norske Universitet for Videnskab og Teknologi og til et to-ugers feltkursus i Finland, der leveres af Geological Survey of Finland og fokuserer på efterforskningsmetoder for mineralaflejringer.

Adgangskrav

Der er specifikke tilmeldingsprocedurer for hvert uddannelse.

Du kan finde detaljerede oplysninger om støtteberettigelse, ansøgningsprocessen, studieafgift og frister på href = "https://www.master-rames.eu/apply-today/

Studieafgift og tilskud

Alle studerende betaler baseret på deres familieindkomst, uanset det uddannelsesprogram, de tilmelder sig. Tjek vores websted for at vide, hvilke er de krævede dokumenter til ansøgning om studietilskud, undtagelser og incitamenter:

href = "https://www.master-rames.eu/tuition-fees-and-grants/

Senest opdateret Aug 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly ... Læs mere

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly broad international perspective. Minimer
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires + 5 Mere Mindre