Om

Moderne kunsthistorie er en specialisering med fokus på visuel, procesbaseret og digital kunst siden 1960'erne. Længere end at være begrænset til de klassiske kunstformer af maleri, skulptur og grafik, omfatter dagens kunst installationskunst og webstedsspecifikke projekter, digital eller ny mediekunst (interaktive installationer, lokative medieværker, software kunst, netværkskunst, elektronisk kunst og video kunst), performative og aktivistiske projekter og kunstnerisk forskning.

Hvad forener disse kunstformer er, at de direkte tager fat på kompleksiteten i nutidens samfund, inden for hvilken informationsteknologi og globalisering spiller en stadigt voksende rolle, hvilket fører til netværksformer af kunstnerisk praksis, der går ud over nationale og kulturelle grænser. Samtidig er kunstnere meget opmærksomme på den arv, de bygger på, dekonstruerer, kommenterer eller bruger kunsthistorie, hvilket fører til forskellige forsøg på at beskrive samtidskunst med udtryk som postmodern, postkonceptuel, post-medium, og mere for nylig selv efter internet og post-digital - og post-moderne ...

Moderne kunsthistorie træner dig som kunsthistoriker, der er rustet til at håndtere udfordringerne ved at tackle dette komplekse, men fascinerende felt. Efter at have fulgt dette program, vil du have et solidt kendskab til dagens visuelle, procesbaserede og digitale kunst og være udstyret med midler til forskning, præsentation og skriv om sidstnævnte, så du kan forfølge en karriere i det kulturelle sektor (museer, festivaler, kunstgallerier, arkiver), som kunstkritiker eller freelance kulturelt iværksætter.

Studieprogram

Obligatoriske klasser

Du vil starte din første semester ved selvkritisk at sætte spørgsmålstegn ved din rolle som kunsthistoriker med en særlig interesse for samtidskunst ved at følge en klasse om 'Metoder og teorier for kunsthistorie' i den første periode. Parallelt hermed følger du et forskningsseminar dedikeret til et bestemt emne inden for samtidskunst for øjeblikkeligt at komme i gang med at udvikle din viden om området og forbedre dine forsknings- og skrivefærdigheder. Mens denne klasse fortsætter i den anden periode, vil den anden periode også give dig mulighed for at dykke i dybden af ​​digital og procesbaseret kunst, mens du følger en klasse specielt dedikeret til ny mediekunst.

Mens hovedparten af ​​andet semester vil være dedikeret til at støtte dig i at skrive din MA-afhandling, vil du i periode fire følge en klasse på kunstkritik for at videreudvikle dine færdigheder skriftligt og kritisk vurdere samtidskunst. Du følger også vores kunst

Valgfag

Desuden kan du vælge en klasse fra en række valgfag, såsom klasserne 'Reading Concepts of Intermediality', 'Crossmedial Exhibitions' eller 'The Art of Comparison', der tilbydes inden for rammerne af CAMS-programmet. Du kan også vælge fra specialiseringerne Kunst, Markt, en Connaisseurschap eller Designkulturer eller en klasse på 'Indsamling og visning' samt yderligere valgfag fra filosofi eller litterære studier.

Hvorfor studere ved VU?

  • Undersøg nuets kunst

Ved udvælgelsen af ​​denne specialisering lægger du opmærksomheden på det, der er på spil nu - til kunstværker, der tager udfordringerne i det globaliserede informationssamfund. Det gør du fra et fast grundlag i en etableret disciplin, der har meget at byde på, men også til stadighed at tilpasse sig for at holde øje med nutidens kunst.

  • Unikt i Holland og ideelt placeret i Amsterdam

Moderne kunsthistorie er enestående i Holland, hvor man tillader studerende at forske i digital og procesbaseret kunst i den bredere kontekst af samtidskunsthistorie. Holland og især Amsterdam har været en pioner i at støtte den samtidige kunstneriske praksis og især den nye mediekunst. Du kan drage fordel af de omfattende arkiver og digitale samlinger på stedet, som f.eks. Samlingen af ​​det nederlandske institut for mediekunst (ved LIMA) eller videokunstsamlinger af Stedelijk Museum Amsterdam og De Appel Arts Center. Du kan deltage i festivaler som Sonic Acts, FIBER eller IMPAKT og de forskellige offentlige programmer, der tilbydes hele året af hollandske samtidskunst institutioner til at opleve performative og digitale praksis førstehånds og hyppige udstillinger af ny mediekunst over hele Holland. Det samme gælder for samtidskunst generelt, med Amsterdam som et centralt hub for kunst og kultur.

  • Fortjeneste fra topkvalitetsforskere som dine lærere

Medarbejderuddannelsen inden for MA-programmet er førsteklasses forskere med en stærk national og international profil, især inden for samtidskunst. De trækker på en solid baggrund i kunsthistorien, men har udvidet deres engagement i nabolande som media teori, præstationsstudier og kritisk teori.

  • Desuden definerer du fokus på dit valg ved valg af valgfag

Ved at vælge valgfag fra andre specialer inden for og udover MA Arts

  • Bliv medlem af et pulserende studentemiljø og drage fordel af tilbudene fra vores Graduate School og Research Institutes

Ikke kun via den obligatoriske kunst

Din fremtidige karriere

Forbered dig på en karriere i kulturområdet, kunstfestivaler, udstillinger og gallerier, kunstjournalistik eller kreative industrier. Moderne kunsthistorie udstyrer dig med færdigheder og kritisk indsigt for at kunne kommentere, dømme, præsentere og skrive om kunst i informationsalderen på en uafhængig og kritisk måde. Programmet forbereder dig således på en position, hvor der kræves betydelig viden og forskningsmæssige færdigheder inden for moderne og digital kunst, såsom organisering af udstillinger, arrangementer eller festivaler, skrivning om kunst til aviser, magasiner eller onlinemedier, der arbejder i offentlige programmering eller pædagogiske afdelinger af museer, byråd, festivalorganisationer, offentlige eller private arkiver, eller forfølge forskning på frilansbasis eller inden for akademiet.

Program undervist i:
Engelsk

Se 80 flere kurser fra Vrije Universiteit Amsterdam »

Senest opdateret November 8, 2018
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Sep 1, 2019
Duration
1 år
Fuldtid
Price
2,083 EUR
for EØS-EU-studerende.
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Sep 1, 2019
End Date
Ansøgningsfrist

Sep 1, 2019

Location
Ansøgningsfrist
End Date