Masterprogrammet Contemporary Art History fokuserer på den visuelle, procesbaserede og digitale kunst siden 1960'erne. Denne specialisering træner dig som kunsthistoriker, der er udstyret til at tackle dette komplekse, men fascinerende felt. Når du har afsluttet dette program, vil du have et solidt kendskab til dagens visuelle, procesbaserede og digitale kunst. Du vil også være udstyret med færdigheder til at forske, præsentere og skrive om nutidens kunst, så du kan forfølge en karriere i den kulturelle sektor (museer, festivaler, kunstgallerier, arkiver), som kunstkritiker eller freelance kulturel iværksætter.

Dagens kunst inkluderer installationskunst og stedspecifikke projekter, digital eller ny mediekunst (interaktive installationer, lokative medieværker, softwarekunst, netværkskunst, elektronisk kunst og videokunst), performative og aktivistiske projekter og kunstnerisk forskning.

Det, der forener disse kunstformer, er, at de direkte adresserer kompleksiteten i dagens samfund, inden for hvilken informationsteknologier og globalisering spiller en stadigt stigende rolle, hvilket fører til netværksformede former for kunstnerisk praksis, der overskrider de nationale og kulturelle grænser. Samtidig er kunstnere meget opmærksomme på arven, de bygger på, dekonstruerer, kommenterer eller tildeler kunsthistorie, hvilket fører til forskellige forsøg på at beskrive nutidig kunst med udtryk som postmoderne, postkonseptuel, postmedium, og for nylig endda post-internet og post-digitalt - og post-moderne.

Obligatoriske klasser
Du vil starte dit første semester ved selvkritisk at stille spørgsmålstegn ved din rolle som kunsthistoriker med en særlig interesse for nutidig kunst ved at følge en klasse om 'Metoder og teorier om kunsthistorie' i den første periode. Parallelt med dette følger du et forskningsseminar dedikeret til et specifikt emne inden for nutidskunst for straks at komme i gang med at udvikle din viden om området og forbedre dine forsknings- og skrivefærdigheder. Mens denne klasse fortsætter i den anden periode, giver den anden periode dig også mulighed for at gå i dybden af digital og procesbaseret kunst, mens du følger en klasse, der er specifikt dedikeret til ny mediekunst.

Mens hovedparten af ​​andet semester vil være dedikeret til at støtte dig i at skrive din MA-afhandling, vil du i periode fire følge en klasse på kunstkritik for at videreudvikle dine færdigheder skriftligt og kritisk vurdere samtidskunst. Du følger også vores kunst

Valgfag
Derudover kan du vælge en klasse fra en række valgfag, såsom klasserne 'Reading Concepts of Intermediality', 'Crossmedial Exhibitions' eller 'Media Aesthetics', der tilbydes inden for rammerne af CAMS-programmet. Du kan også vælge fra specialiseringerne 'Kunst, Markt, en Connaisseurschap' (på hollandsk) eller 'Designkulturer' eller en klasse om 'Samling og visning' samt yderligere valgfag fra filosofi eller litterære studier.

Program undervist i:
  • Engelsk

Se 80 flere kurser fra Vrije Universiteit Amsterdam »

Senest opdateret September 1, 2019
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Sep 2020
Duration
1 år
Fuldtid
Price
2,083 EUR
for EØS-EU-studerende.
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Sep 2020
End Date
Ansøgningsfrist

Sep 2020

Location
Ansøgningsfrist
End Date