Til minedrift fra meget store repositorier af tekst skal du vide, hvad du leder efter og hvordan du finder det. Kandidatuddannelsen Text Mining AI træner alle med en bachelor- eller kandidatgrad, hvordan man bruger tekstmining ved at anvende kunstig intelligens (AI) teknikker. Du vil lære, hvad mulighederne og begrænsningerne er, og hvordan du reflekterer over resultaterne og de tværfaglige aspekter.

Hvad er Text Mining AI?

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor der er et behov for at finde information i en tekst ved hjælp af kunstig intelligens teknikker? Forskere og beslutningstagere har meget brug for de oplysninger, der skal være et sted i tekstmæssige store data. Nogle eksempler:

 • millioner af medicinske rapporter og videnskabelige artikler om specifikke symptomer skjuler masser af information og venter på at blive opdaget
 • hundredtusinder af dokumenter om økonomisk politik produceret af (ikke) statslige institutioner;
 • følelser, meninger og mentale tilstande af alle slags mennesker på alle mulige emner kan findes i overflod på internettet og i sociale medier;
 • historiske arkiver, biblioteker med århundreders bøger er nu tilgængelige digitalt og venter på at blive udforsket gennem nye teknikker.

Du har sikkert aldrig forstået, men de fleste store data er tekstlige, og mængden af tekstoplysninger, der er tilgængelige i digital form, vokser stadig hurtigt. Selv om sprog er meget tilgængeligt for mennesker, er det ikke til maskiner. Den massive mængde information er meget svært at udforske! Det er her, hvor tekstmining kommer ind.

Tekst mining forsøger at udtrække viden, information og struktureret data fra tekst og udtalelser ved hjælp af en samling software og Artificial Intelligence metoder. Selvom tekstudvindingen er baseret på lingvistik, datalogi og kunstig intelligens, er det ekstremt relevant for næsten alle fagområder.

Studieprogram

Som bachelor eller mester i dit fagområde ved du, hvilken slags information du kan søge efter. Med kandidatuddannelsen Tekst Mining AI bliver du en pioner i analysen af tekstmæssige store data med kunstig intelligens teknikker. Du bringer din fagkundskab, vi lærer dig værktøjer og teknikker.

Tværfagligt

Tekst mining er tværfaglig i en sand forstand. Der er nok værktøjer til rådighed på internettet, men det kræver indsigt, viden og erfaring at bruge denne teknologi korrekt til et bestemt formål og for at forstå resultatet. Eksperter inden for tekst minedrift skal have viden fra både lingvistik og tekniske aspekter. Desuden skal de forstå det fagområde, hvor de anvender disse teknikker.

Studieprogram

I den første periode vil du lære det grundlæggende i lingvistik og programmering i Python for tekstanalyse.

Den anden periode giver dig mere specialiseret viden og færdigheder: Vi vil vise dig, hvordan man ser på sprog som data, og du vil lære at bruge metoder og værktøjer til behandling af sprog i kurset NLP Foundations.

I periode tre og fire, vil du virkelig dykke ind i tekst minedrift. I Applied Text Mining vil vi give dig praktisk erfaring med at opbygge det, vi kalder en læser. I tekstmining i domæner vil du anvende din nyopkøbte viden på dit faglige område. På samme tid vil du følge et kursus i Maskinlæring, især for at arbejde med sprog.

Skriv din afhandling i de sidste to perioder, sandsynligvis baseret på en praktikplads.

Karriereudsigter

På verdensplan er der en ekstremt stor mængde digitalt tilgængelig tekst, men det er svært at finde det rigtige stykke information, der er relevant for en bestemt situation.

Der er et hurtigt voksende behov for specialister, som kan anvende tekst minedrift, gøre det til et produkt og udnytte resultaterne i branchen, statslige og ikke-statslige organisationer (ngo'er).

Dette kandidatuddannelse giver avancerede studerende en videnskabelig udfordring, samt en god mulighed for at anvende deres fagkompetencer i et hurtigt voksende fagområde inden for videnskab og industri.

Åben for alle!

Text Mining AI er åben for alle studerende med en bachelor eller kandidatgrad. Du behøver ikke at have en specifik baggrund i lingvistik eller programmering, du vil lære det grundlæggende i de første kurser. Har du en grad i lingvistik? Så vil du finde ud af, hvordan din viden kan anvendes i minedriftstekster. Hvis du har en beregningsmæssig baggrund, vil du lære at håndtere tekst på en effektiv måde.

Åben for studerende

 • BA studerende fra alle fakulteter:
  • Computer videnskab
  • Juridiske studerende
  • Økonomi
  • Lægevidenskab
  • Social
  • Bioinformatik
  • Humaniora: litteratur, historie, lingvistik
  • (Data) Journalistik
  • Business analytics
 • Master studerende sigter mod en anden kandidatuddannelse, eller sigter mod at følge to masteruddannelser samtidigt.

Hollandske studerende

Adgangskrav

Kandidatuddannelsen Lingvistik: Text Mining AI er åben for alle studerende med en bachelor eller kandidatgrad.

Ansøgning

Hollandske studerende og internationale kandidater med hollandsk grad kan ansøge via Studielink inden 1. juni til kandidatuddannelsen Tekst Mining AI under etiketten Taalwetenschappen.

Når du har ansøgt om master i Studielink, modtager du to e-mails med dine loginoplysninger for VUnet (VU studentportal). Udfyld venligst din ansøgning i VUnet. Glem ikke at udfylde din specialisering på VUnet: Text Mining AI .

Din ansøgning vil blive gennemgået af Admissionsudvalget for Det Humanistiske Fakultet. Du bliver informeret om, hvorvidt du er optaget via Studielink.

Program undervist i:
Engelsk

Se 80 flere kurser fra Vrije Universiteit Amsterdam »

Senest opdateret March 13, 2019
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Sep 1, 2019
Duration
1 semester
Fuldtid
Price
2,083 EUR
- EU / EEA-studerende 14.600 EUR - Ikke-EU / Ikke-EØS-studerende
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Sep 1, 2019
End Date
Ansøgningsfrist

Sep 1, 2019

Location
Ansøgningsfrist
End Date