Master i matematik

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Kandidatuddannelsen i matematik lærer de studerende avanceret og dybdegående viden og færdigheder inden for området (anvendt) matematik og statistik. Studerende lærer af anerkendte videnskabsmænd og erfarne praktikere fra matematikområdet i små, håndterbare grupper. Specialiseringer er mulige inden for følgende fokusområder:

 • Anvendt analyse
 • Anvendt statistik
 • Diskret matematik

Den dybde specialisering er baseret på et tidligere fælles matematisk fundament på tværs af alle tre områder.

Studerende kan erhverve en yderligere applikationsorienteret kvalifikation ved at tage udvidelsesfagene Informatik og Information og Kommunikationsteknologi.

Denne uddannelse giver studerende de dybdegående kvalifikationer, der er nødvendige for at blive indsat i finans- og forsikringssektoren, i højteknologiske virksomheder, i konsulentgrenen, inden for det medicinske og farmaceutiske område, og også inden for forskning og efteruddannelse.

Main entrance University of Klagenfurt

© aau / Daniel Waschnig

særlige forhold

Praktisk træning og fremragende undervisning repræsenterer kernen i kandidatuddannelsen i matematik. Studerende kan studere interaktivt og få adgang til kurser uden frustrerende ventetider. Internationalt anerkendte forskere deler deres banebrydende viden med deres studerende. Der er en udtalt praktisk relevans takket være udvidelsesfagene Informatik og informations- og kommunikationsteknologi.

Campus i Klagenfurt tilbyder fremragende tilsynsordninger og små seminargrupper. Studerende kan komme i kontakt med deres undervisere personligt, og det er hurtigt og nemt at finde venner og etablere forbindelser her!

Studiemål

Efter afsluttet studium vil kandidater fra kandidatuddannelsen være i stand til at abstrahere problemer, der opstår i praksis, efterfølgende formulere matematiske modeller, adressere dette ved hjælp af de teknikker, de har lært, og diskutere de resulterende løsninger i en tværfaglig kontekst.

De kan analysere, simulere, evaluere og implementere i overensstemmelse hermed ved hjælp af moderne symboliske såvel som numeriske værktøjer. På det akademiske felt formidler uddannelsen en tilstrækkelig grad af fortrolighed med moderne matematiske metoder, så aktuelle aktuelle spørgsmål kan behandles korrekt.

Forudsætninger

Bacheloruddannelse i matematik eller et uddannelsesprogram med tilsvarende akademisk værdi ved en anden post-sekundær uddannelsesinstitution.

Karrierer og erhvervsprofiler

Den ekspertise, der er erhvervet i løbet af uddannelsen, gør det muligt for kandidater at arbejde autonomt i et bredt fagligt felt.

De er kvalificerede til arbejde inden for følgende områder:

 • Udvikling i tekniske virksomheder
 • Softwareudvikling
 • DET
 • Erhvervsmatematik og risikostyring i bank- og forsikringssektoren
 • Datasikkerhed
 • Professionelle aktiviteter i uddannelsesinstitutioner
 • Miljøteknologi
 • Biomatematik i den kliniske og farmaceutiske sfære
 • Civilingeniør

Lake and mountains at Worthersee Karnten Austria. View from Pyramidenkogel tower on lake and Klagenfurt the area.

Campus og studerendes liv

Der er mere ved studerendes liv end forelæsninger og eksamener. University of Klagenfurt er beliggende i det vestlige Klagenfurt tæt på Wörthersee-søen. Universitetet er et af de få campusuniversiteter i Østrig og har fremragende transportforbindelser med Klagenfurt centrum. Der er også et stort antal restauranter og boliger i området omkring campus. Siden 2007 har campus også været hjemsted for Østrigs mest moderne University Sports Institute (USI), der har et areal på 1156 m² til rådighed til sportsaktiviteter. USI tilbyder en bred vifte af sportsgrene på campus såvel som en række sportslejre over hele Europa.

Hvilken anden campus giver dig chancen for at:

 • vandre og stå på ski i bjergene inden for 30 minutter?
 • svømme i det italienske hav inden for to timer?
 • være på Venedigbiennalen inden for to og en halv time?
 • slentre gennem den gamle bydel i Rovinj, Kroatien, på tre timer?
Senest opdateret May 2020

Om skolen

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established ... Læs mere

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established in 1974. The Faculty comprises nine departments at present. Minimer