Master i miljøvidenskab

Generelt

Program beskrivelse

134529_pexels-photo-1002703.jpeg

Master of Science-program i miljøvidenskab

Det etårige kandidatuddannelse i miljøvidenskab sigter mod at udvikle din kompetence i at arbejde med miljøspørgsmål. Du vil studere miljøspørgsmål fra et videnskabeligt perspektiv - analyse af årsager, forhold og mulige løsninger på miljøproblemer. Bæredygtig udvikling er et kerne tema inden for programmet, som vil hjælpe dig med at forberede dig på din fremtidige karriere, hvad enten du sigter mod at arbejde hos et regeringsorgan eller i den private sektor.

Invester i en uddannelse!

Vores uddannelser starter som sædvanligt i efteråret. Du kan stadig ansøge!

Kandidatuddannelsen i miljøvidenskab adresserer aktuelle samfundsproblemer, der er forbundet med globale miljø- og sundhedsspørgsmål. Overgangen til et mere bæredygtigt samfund er en stor udfordring, som kræver fælles indsats fra universiteter, samfund og den private sektor. Udfordringen er kompleks og kræver en tværfaglig tilgang.

Programmet begynder med et kursus med fokus på de komplekse spørgsmål, der er forbundet med arealanvendelse, hvor forskellige interesser såsom forvaltning af naturressourcer, jordkrav og økologisk kompensation diskuteres. For at opnå realitetsrelaterede betingelser bruger vi såkaldt udfordringsbaseret pædagogik, hvor studerende udvikler innovative løsninger til komplekse bæredygtighedsudfordringer i projektform i samarbejde med den offentlige og industrielle sektor.

Specialiser eller udvid dine evner

Efter det første kursus vælger du derefter mellem forskellige kurser inden for miljøvidenskab, biologi og geovidenskab, såsom ferskvandsforvaltning og analyser af miljøændringer. Undervisningen i vores kurser består af forelæsninger, seminarer, gruppeøvelser, laboratorieøvelser og feltøvelser. Du har også muligheden for at læse op til 15 point på videregående uddannelser, hvor du udvider din uddannelse med kurser inden for andre fagområder.

Du kan også vælge at tage en praktikplads, som kan finde sted enten i den offentlige eller private sektor. Du afslutter programmet med et gradsprojekt, der normalt udføres i samarbejde med myndighed eller virksomhed.

Tænk globalt, løse problemer lokalt

En vigtig del af programmet er at arbejde med forskellige former for miljøproblemløsning. Vigtige udgangspunkter inkluderer risikoanalyse og analyse af konsekvenserne af miljøændringer. Dette inkluderer arbejde med tilpasninger til klimaændringer og overgangen til en bæredygtig fremtid. Det afsluttende gradsprojekt giver yderligere muligheder for uddybet problemløsning i enhver del af miljøet.

Læs mere om programmet

Masterprogram i miljøvidenskab fra Umeå universitet på Vimeo.

Programoversigt

Efterårssæson

 • En overgang mod et bæredygtigt samfund, 15,0 hk.
 • Valgfrie kurser.

Forårssæson

 • Valgfrit kursus.
 • Kandidateksamen i miljøvidenskab, 15 studiepoeng

Eksempler på kvalificerede kurser:

 • Ferskvandsforvaltning (5BI222) 15 point
 • Analyser af miljøændringer (5MH091) 15 point
 • Praktik i miljøsundhed (5MH064) 15 point

Karrieremuligheder

Mange af vores studerende arbejder med nationale eller globale miljø- og folkesundhedsspørgsmål, ofte med elementer i planlægning, koordinering, undersøgelse eller tilsyn. Uddannelsen giver dig gode muligheder for at konkurrere om job i for eksempel den offentlige sektor eller som konsulent i den industrielle sektor.

Eksempler på erhverv:

 • Miljøkoordinator
 • Bæredygtighedscoach
 • Miljøstrateg
 • Arbejdsmiljøingeniør
 • Miljøkonsulent
 • Miljøchef
 • Miljøstyringschef
Senest opdateret Apr. 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Minimer