Master i sø- og lufttransportstyring

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Vil du gerne forfølge en karriere inden for transportforskning eller ledelse? Så er dette program en stor værdi. Det giver de teoretiske og praktiske færdigheder til at sætte dig i stand til succes inden for den stadigt skiftende verden af transport og logistik. Dette program, et samarbejde med C-MAT , er specielt designet med et internationalt publikum i tankerne og rettet mod nyuddannede med en baggrund inden for økonomi eller ledelse med fokus på transportrelaterede spørgsmål.

Hvorfor

Antwerpen som en stor havneby er det perfekte sted at lære om søfarts- og lufttransportstyring. Dette program er en international oplevelse med udflugter og virksomhedsbesøg for at forberede dig på de udfordringer, som transportsektoren står over for i dag.

Dette program er et samarbejde mellem Antwerp Management School (AMS) og Center for Maritime and Air Transport (C-MAT) fra Det Erhvervs- og Økonomiske Fakultet ved University of Antwerp.

Transport- og logistikindustrien er under stigende pres for at levere bæredygtige løsninger på globale udfordringer såsom klimaforandringer. For at imødekomme denne efterspørgsel kan branchen nu stole på det fælles Center of Excellence for AMS og fakultetet for forretning og økonomi ved universitetet i Antwerpen. Mere end nogensinde før bliver Antwerpen således centrum for førsteklasses akademisk forskning og fremtidssikre kandidatuddannelser inden for forsyningskæden, transport og logistik.

AMS og C-MAT supplerer hinanden perfekt med hensyn til emner, tilgang og netværk.

Læringsmål

Efter at have deltaget i dette program:

 • Du har både en bred og grundig viden om og indsigt i nutidige spørgsmål og den indbyrdes afhængighed af den transportrelaterede forretning, baseret på forskningsresultater og international erfaring fra transportbranchen.
 • Du har specialiseret viden om og indsigt i transportkædernes kompleksitet, dens forskellige transportformer, grænseflader og aktører og deres respektive interaktion med logistikstyring.
 • Du har specialiseret viden om og indsigt i kompleksiteten i logistikstyring, især med hensyn til import-eksportstyring, oplagring og distribution af varer og tilhørende lovgivning og regulering.
 • Du vil være i stand til at formulere et forskningsspørgsmål, opstille en forskningsplan og kritisk evaluere forskningsresultater inden for transportledelse.
 • Du vil være i stand til at anvende den erhvervede videnskabelige viden og færdigheder til at udvikle effektive løsninger til virkelige forretningsproblemer.
 • Du vil være i stand til at anvende den tilegnede videnskabelige viden og færdigheder for at forberede forretningsøkonomiske politiske beslutninger om transport, implementere dem og følge op på dem i transportkæden.
 • Du vil være i stand til kritisk at reflektere over den sociale udvikling, såsom bæredygtighed, og deres indvirkning på transportbranchen fra et (inter) nationalt perspektiv.
 • Du vil være i stand til kritisk at analysere og syntetisere hans / hendes egen forskning og / eller løsninger til komplekse casestudier ved hjælp af videnskabeligt sunde metoder og vil være i stand til at præsentere dem på en klar og kortfattet måde.

Hvem søger vi?

 • Du er interesseret i at lære om alle funktioner i transportsektoren, herunder søtransport, nye innovationer og avanceret industriel økonomi osv.
 • Du er fordomsfri og ivrig efter at være i en virkelig international og multikulturel ramme.
 • Du har en kandidatgrad eller fem års bachelorgrad i et relevant fag med gode studieresultater eller en bachelorgrad på fire års studier i tilfælde af påviselig ækvivalens med en kandidatgrad (f.eks. På baggrund af programmets læseplan, vellykket deltagelse i relevante yderligere akademiske kurser / uddannelse og / eller relevant erhvervserfaring).

Grad

Efter en vellykket afslutning af denne master vil du modtage følgende grad: 'Master of Science in Maritime and Air Transport Management'.

Curriculum

I det første semester vil du deltage i de obligatoriske kurser (9 ECTS-point) og vælge mellem mulighederne Management Fundamentals og Research Fundamentals (33 ECTS-credits).

Management Fundamentals

Muligheden Management Fundamentals er designet til studerende, der ønsker at opgradere deres viden og evner inden for transportsektoren og økonomien. Det forbereder dig primært til en ledelseskarriere i sø- eller lufttransportsektoren.

Kernekurser:

 • Transport Forretningsøkonomi og politik
 • Teknologi og innovation
 • Globale lederskabsfærdigheder
 • Avanceret ledelsesøkonomi
 • Arbejdsmiljø
 • Kapitalbudgettering og finansiering
 • Projektmetodologi
 • Kandidatafhandling i transportledelse

Grundlæggende om forskning

Muligheden Research Fundamentals giver dig en mere metodologisk og kvantitativ træning. Du vil modtage fremragende forberedelse til en karriere inden for for eksempel konsulentvirksomhed, politik eller forskning inden for sø- eller lufttransportsektoren. Desuden kan denne mulighed lægge grunden til yderligere akademiske sysler såsom en ph.d.

Kernekurser:

 • Transport Forretningsøkonomi og politik
 • Globale lederskabsfærdigheder
 • Forskningsmetodik
 • Avanceret industriel økonomi
 • Velfærdsøkonomi
 • Transportmodellering
 • Kandidatafhandling i transportforskning

I andet semester foretager du et valg mellem en hovedfag inden for lufttransport eller søtransport. På denne måde kan du endnu mere skræddersy dit program til dine specifikke interesser og baggrund. Se på valgfagene for at se, hvilke kurser der er en del af hvert hovedfag.

Større søtransport Større lufttransport
 • Havneøkonomi og forretning
 • Maritim økonomi og forretning
 • Maritime forsyningskæder
 • Lufttransportøkonomi og forretning
 • Lufthavnsadministration
 • Prisstrategier for lufttransport

Globale lederskabsfærdigheder

På AMS går du ud på en personlig udviklingsrejse, hvorigennem du vil vokse som person og fremtidig leder. Med Global Leadership Skills-banen udfordrer vi og coacher dig til at blive mere opmærksom på, hvem du er, hvordan du samarbejder med andre, og hvilken slags karriere du vil forfølge.

I løbet af denne rejse vil vi fokusere på disse tre niveauer af læring ved at arbejde med en blanding af øvelser, selvanalyseinstrumenter, øjeblikke til refleksion, individuel opfølgning, kollektive sessioner og peer coaching. Vi tilbyder dig relevante rammer, der hjælper dig med at forstå, hvem du er, og hvordan du forholder dig til andre. Vi vil hjælpe dig med at forstå dine styrker og behov og definere dine områder til vækst. Vi vil udfordre dig i at udvikle en personlig lederskabskrav, der medfører et globalt og bæredygtigt perspektiv.

Global Leadership Skills-udvikling er mere end et 'rart at have', det er en grundlæggende forudsætning for karrieresucces, og rekrutterere vil vurdere dette, når du ansøger om et job. Dagens arbejdsgivere leder efter et imponerende sæt bløde færdigheder, når de vælger unge kandidater. Disse inkluderer selvbevidsthed, evnen til at arbejde sammen med andre, ledelsesevner, evnen til at tilpasse sig nye situationer og udvikle nye færdigheder, åbenhed over for og respekt for forskellige perspektiver, multikulturel bevidsthed og langsigtet og systemtænkning til bare nævne nogle få. Dette kursus har til formål at hjælpe dig med at udvikle disse færdigheder og finde et match mellem hvem du er og hvad beskæftigelsesverdenen har brug for; mellem dine karriereambitioner og hvad arbejdsgivere leder efter.

AMS bootcamp

Når du har tilmeldt dig dette program, kan du tilmelde dig vores AMS bootcamp, som arrangeres ugen før starten af dit program. Du kan forvente kurser i akademisk skrivning, professionel engelsk, forretningsforskningsmetoder og økonomistyring. Denne sommerskole er ikke obligatorisk, men anbefales stærkt. Ikke kun tilbyder vi dig kurser med akademisk strenghed, men vi tilbyder dig også en tur til en af Belgiens ældste byer Brugge, og det er selvfølgelig en ideel mulighed for at lære dine medstuderende at kende.

Adgang

Akademisk baggrund

Dette program er organiseret i samarbejde med C-MAT. Du kan ansøge via C-MAT.

De grundlæggende adgangskrav til programmet er en universitetsgrad (omfattende et 4-årigt minimum fuldtidsprogram) i et relevant emne og et grundigt kendskab til engelsk.

Optagelse vil blive givet af optagelsesrådet under hensyntagen til studerendes ansøgningsfil, akademiske baggrund, motivation, sprogfærdigheder og, hvis det er relevant, erhvervserfaring. Et af de grundlæggende adgangskrav til programmet er en universitetsgrad:

 • Ansøgere skal have en kandidatgrad eller fem års bachelorgrad i et relevant emne med gode studieresultater.
 • Ansøgere med en bachelorgrad på fire års studier kan optages i tilfælde af påviselig ækvivalens med en kandidatgrad (f.eks. På baggrund af programmets læseplan, vellykket deltagelse i relevante yderligere akademiske kurser / uddannelse og / eller relevant erhvervserfaring).
 • Ansøgere med kun en bachelorgrad på tre års studier får ikke adgang til de avancerede kandidatuddannelser. Flere bachelorgrader på tre år svarer ikke til en kandidatgrad.
 • Ansøgere, der har opnået deres universitetsgrad under det europæiske Bologna-system (se http://www.ehea.info/members.aspx) skal have en grad, der kan sammenlignes med niveau 7 i den europæiske kvalifikationsramme.
 • Relevant erhvervserfaring (helst 2 år mindst) kan være en yderligere valgfordel.
Engelsk færdighed

Da programmet undervises på engelsk, skal alle ansøgere være i stand til at læse, følge forelæsninger og udtrykke deres tanker på flydende skrevet og talt engelsk. For studerende, hvis førstesprog ikke er engelsk, kræves følgende kvalifikationer:

 • EN TOEFL (test af engelsk som fremmedsprog). En score på 550 minimum for den papirbaserede test (PBT) er påkrævet eller 213 for den computerbaserede test (CBT) eller 80 for TOEFL internetbaseret (iBT) score;
 • British Council IELTS (International English Language Testing Service med en minimumscore på 6,5);
 • Tilfredsstillende standard i det verbale afsnit af Princeton Test ( GMAT , Adgangstest til Graduate Management).
 • Ækvivalente tests fra akkrediterede sprogtestorganisationer med et resultat, der beviser din færdighed i det engelske sprog;
 • En første grad fra et europæisk universitet / college eller oversøisk institution, der giver tilstrækkelig dokumentation for færdighederne i det engelske sprog;
 • Andre beviser, der beviser din færdighed i det engelske sprog, og som tilfredsstiller optagelsesrådet.

Ansøgere, der anser deres kendskab til engelsk for utilstrækkelige, rådes derfor kraftigt til at tage engelsksprogede kurser, enten i deres hjemland inden de forlader eller under deres ophold i Antwerpen. Gennem hvert studieår organiserer universitetet i Antwerpen intensive engelsksprogede kurser for udlændinge.

Senest opdateret Sep 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Læs mere

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Minimer