Master i samfunds- og regionalplanlægning

Generelt

Program beskrivelse

Området for planlægningspraksis (der omfatter by-, samfunds- og regionalplanlægning og tilhørende underspecialiseringer) er længe blevet anerkendt som et fagligt felt i Canada som andre steder i verden. Grundlagt af Dr. HP Oberlander i 1951, er Skolen for Samfunds- og Regionalplanlægning (SCARP) en af de ældste planlægningsskoler i Canada.

Dens vision er "Bæredygtighed gennem demokratisering af planlægning", og SCARP's mission er at nå frem til overgangen til bæredygtighed gennem ekspertise i integreret politik og planlægningsforskning, faglig uddannelse og samfundstjeneste. "

Formålet med SCARPs nye Master of Community and Regional Planning (MCRP) -program er at fremme skolens vision og mission ved at give eleverne gennem avanceret indhold og innovativ pædagogik den væsentlige teori, færdigheder, metoder og kritiske tænkning og analytiske værktøjer, de har brug for til at løse de komplekse sociale og miljømæssige problemer i en hurtigt urbaniserende verden. Det er intensivt og professionelt orienteret, og eleverne opstår som afrundede, kritiske og kreative agenter for forandring.

Hurtige fakta

  • Grad: Master of Community og regional planlægning
  • Emne: Specialitet
  • Leveringsmetode: På campus
  • Registreringsindstillinger: Heltid
  • Specialisering: Planlægning
  • Programkomponenter: Kursusarbejde Hovedprojekt / Essay påkrævet
  • Fakultet: Det Tekniske Fakultet
  • Skole: Faglig og regional planlægning

MCRP er en professionel grad i planlægning. Det er et innovativt og fleksibelt program, der foregriber og reagerer på hurtigt skiftende bymæssige, regionale og globale miljøer.

MCRP-læseplanen begynder med en stærk kernesekvens på 18 point, der er skræddersyet til professionens udviklingskrav. Studerende vil desuden foretage koncentreret studie gennem en række kurser, der er tilpasset deres interesser og professionelle ambitioner. I deres andet år skal de studerende tage et studieforløb, der integrerer teorier og metoder, der er dækket gennem hele læseplanen, i et enkelt holdbaseret projekt med en reel eller simuleret klient eller fællesskabskoncern.

Kumulative programkrav giver eleverne en ægte verdenserfaring og forbereder dem til at komme ind i en bred vifte af planlægningsjob. Programmet indeholder også en praktikophold / arbejdserfaring og et mentorprogram. Hovedpunktet til MCRP-programmet er et professionelt projekt; der er ingen afhandling mulighed.

Koncentrationer

MCRP'en omfatter også to koncentrationer med separate koncentrationskreditter: Den oprindelige planlægningskoncentration og Urban Design Concentration .

Master of Arts i planlægning / Master of Science i planlægning (MAP / MScP)

MAP / MScP er et speciale-baseret studieprogram, der er differentieret fra SCARPs akkrediterede, professionelt orienterede MCRP og har til formål at give læringsmuligheder til praktiserende fagfolk, der ønsker at styrke deres forskningsfærdigheder; dem med bachelorplanlægning grader fra akkrediterede programmer; og studerende (med eller uden en kandidatgrad) interesseret i i sidste ende at gøre ph.d.-forskning, til at gennemføre studie på kandidatniveau, der fører til en ikke-akkrediteret, forskningsbaseret kandidatgrad.

Karrieremuligheder

Ifølge vores seneste alumni-undersøgelse (2012) udgjorde 86% af SCARP-kandidater, der søgte beskæftigelse, at arbejde i et fagligt planlægnings- eller planlægningsarbejde inden for et år efter eksamen. Afslutningsundersøgelser af kandidater fra de sidste 3 år (Efterår 2011 - Spring 2014) viser, at 41% af eleverne allerede havde accepteret et planlægningsrelateret jobtilbud på tidspunktet for eksamen. 60% af de ansatte respondenter valgte "offentlig sektor" som deres tjenestested. 16 procent valgte "privat sektor", 13% valgte "selvstændige" og 7% valgte "non-profit". Disse tal afspejler både det historiske fokus på beskæftigelsen i planlægningsbranchen i kommunale og andre offentlige agenturer, og nye udviklingstendenser for professionel beskæftigelse inden for private og non-profit sektorer. MCRP-uddannelsen forbereder kandidater til professionel praksis ved at give den slags fremadrettet uddannelse, at kandidater skal blive fremtidens ledere og innovatører i planlægningsbranchen.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Læs mere

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Minimer