Master i software engineering for informationssystemer

Generelt

Program beskrivelse

Stil os et spørgsmål på WhatsApp

I dette program lærer du, hvordan man udnytter næste generations teknologier såsom Cloud Computing, Internet of Things og Analytics til at oprette, forbinde, optimere og konstruere innovative systemer, der flytter til den pragmatiske applikation og kommercialisering i hurtig og stor skala.

Den fysiske verden og den virtuelle verden (cyberspace) konvergerer til nye generationer af systemer som Cyber-Physical Systems . Sådanne systemer overvåger fysiske miljøer, kommunikerer og samarbejder med hinanden og med mennesker i realtid og træffer decentrale intelligente beslutninger. De er meget afhængige af komponenter, hvis funktionalitet styres af software.

Med revolutionen i Industri 4.0 begynder produktionsproduktion også mere og mere at afhænge af disse systemer. Samtidig har virksomheder og organisationer stadig brug for IT for at automatisere deres forretningsforløb og frigive mennesker fra byrden ved gentagne og kedelige operationer.

Business software giver sådan støtte, men kræver stor viden om det operationelle miljø, hvor den kører, som den er udviklet til at imødekomme behovene i en bestemt virksomhed. Design og opbygning af software til sådanne systemer er således en kunst, der også kræver færdigheder i kontekstanalyse og tilpasning.

Samlet set er der et stigende behov for en ny generation af systemer og softwareteknologier, der sikrer robust, sikker, sikker, uafbrudt og real-time drift - især i situationer, hvor menneskeliv eller forretning er udsat for risiko, hvis software fejler.

I denne Master lærer du, hvordan man forestiller sig, design, implementering, tilpasning og vedligeholdelse af disse systemer ved at anvende softwaretekniske principper til brancheøvelsen og udvikle og teste dine prototyper. Kurserne er designet til at give dig avanceret software engineering viden og praksis inden for software og systemudvikling suppleret med kompetencer inden for lean management og iværksætteri.

Praktikprogrammet vil føre dig gennem en unik oplevelse og forberede dig til specialet, som du også kan udføre i samarbejde med internationale forskningscentre som CSIRO Australien og virksomheder, der er tilknyttet programmet. Den læringserfaring, du får med denne Master, giver dig en solid base for din fremtid som software- og systemingeniør.

Ved første øjekast

 • Master class: LM-18
 • ECTS-point: 120
 • Kursets varighed: 2 år
 • Kurser vil blive undervist på engelsk
 • Ledige steder: 30 (kun for EU-borgere og tilsvarende)
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Undervisningsgebyrer: € 1.345,50 pr. År

Opbygning af kurset

Studerende kan vælge mellem en lokal læseplan, der udbydes fuldstændigt på unibz, og en international læseplan, der koordineres af fakulteterne for datalogi ved unibz, University of Oulu (Finland) og Universidad Politécnica de Madrid (Spanien) .

Udvekslingsprogrammer og praktikophold

I øjeblikket tilbyder vi udvekslingsprogrammer med mere end 20 partneruniversiteter over hele verden, og vi er en del af et stort netværk af samarbejde med arbejdsgivere i Italien og i udlandet, hvor du kan gennemføre en valgfri praktikplads med højst 300 timer.

Karrieremuligheder

Typiske jobprofiler er:

 • Software- og informationssystemingeniør: Analyse, design, implementering, tilpasning, eftersyn og vedligeholdelse af intelligente løsninger med høj pålidelighed og ydelse for informationssystemer ved fuldt ud at udnytte opfindelser og softwareteknologier til pragmatisk anvendelse og hurtig kommercialisering, i realtid og videre i stor skala. Sådanne informationssystemer inkluderer: IKT, erhvervsliv, industriel automotive, automatisering og kontrol, videnskabelig og databehandling, styring af komplekse infrastrukturer, cyber-fysiske systemer;
 • Forsker i industrielle og offentlige laboratorier: arbejder med roller og funktionaliteter fra opfattelse, analyse, formalisering, design og prototype udvikling af nye generationens software systemer og innovative ikt-teknologier med særlig vægt på kvaliteten af produkter, processer og software systemer af enhver grad af kompleksitet og størrelse i strategiske sektorer inden for industri og offentlig administration (fx universitet).

På AlmaLaureas websted kan du tjekke vores fremragende statistiske data om vores kandidaters tilfredshed og deres beskæftigelsesegnethed.

Ansøgning

For at få adgang til kurset skal du bevise, at du allerede har et B2-kompetenceniveau på det engelske sprog. Hvis du ikke har en officiel sprogcertificering, kan du tage en sprogeksamen på vores universitet.

Udvælgelseskriterier

Typologi a)

 • Italiensk bachelorgrad ("diploma di laurea") i datalogi (Scienze e tecnologie informatiche, Classe L-31), Informationsteknologi (Ingegneria dell'informazione, Classe L-08),
 • ækvivalent italiensk grad opnået i henhold til de tidligere gældende regler
 • andre grader inden for datalogi tildelt i udlandet og anerkendt som passende
 • B2-niveau på engelsk.

Typologi b)

 • Italiensk bachelorgrad (”diploma di laurea”) i fysik (Scienze e tecnologie fisiche, Classe L-30), matematik (Scienze matematiche, Classe L-36), statistik (Statistica, Classe L-41) eller industriel ingeniørarbejde (Ingegneria industriale , Classe L-9) med generelle og disciplinære færdigheder inden for datalogi,
 • ækvivalent italiensk grad opnået i henhold til de tidligere gældende regler med generelle og disciplinære færdigheder inden for datalogi
 • andre grader inden for fysik, matematik eller statistik tildelt i udlandet med generelle og disciplinære færdigheder inden for datalogi og anerkendt som passende
 • B2-niveau på engelsk.

Hvis du dimitterer efter ansøgningsfristen, kan du muligvis ansøge, hvis du har opnået mindst 130 ECTS-point.

Stil os et spørgsmål på WhatsApp

Senest opdateret Apr. 2020

Om skolen

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Læs mere

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Minimer