Master of Arts (MA) i ledelse og rådgivning

Generelt

Program beskrivelse

Ekspertise og administrative ledelsesevner er grundlaget for et vellykket og tilfredsstillende arbejde som manager eller konsulent. Alligevel er det ikke nok, fordi de mest byrdefulde problemer ofte ikke ligger i det professionelle, økonomiske eller tekniske, men på det interpersonelle område. Den måde, hvorpå vi reagerer på andre, har altid årsager i vores egen personlighed og livshistorie. Dette fører ofte til åbne eller skjulte konflikter i organisationer, der fører til uopfyldte muligheder, nedsat engagement, stigning i sygedage eller projektfejl.

Social-psykologisk viden og kompetencer er derfor af afgørende betydning for godt lederskab og rådgivning såvel som for den videre udvikling af organisationer. Ved at bidrage til et tillidsklima fremmer de personlig udvikling og forbereder grunden til organisatorisk vækst.

Dette deltidsuddannelse er rettet mod ledere og konsulenter. Det sigter mod at give dig socio-psykologisk forsvarlig viden til bæredygtigt lederskab og rådgivning. Med henblik herpå vil du tage et psykodynamisk orienteret tværfagligt perspektiv, når du studerer, som bygger på psykoanalyse og kombinerer det med tilgange i humanistisk og systemisk psykologi såvel som økonomi og samfundsvidenskab for at muliggøre moderne ledelse og rådgivning.

Kurset lægger stor vægt på overførsel af teori og praksis. Du vil være i stand til at reflektere over din egen praktiske erfaring og teste nye, videnskabeligt baserede metoder i en betroet indstilling.

126122_126098_LeadershipandConsulting.jpg

Kursus indhold

Studiens indhold er blandt andet: organisatorisk udvikling fra et psykodynamisk perspektiv; organisationer i overgang; at lede og blive ledet; lederskab og indeslutning; psykodynamisk orienteret kommunikation; coaching; overvågning; kontrol med organisationsudviklings-, gruppe- og teamprocesser; krise- og konflikthåndtering; Balintorienteret gruppeundervisning.

Som en del af dine studier vil du træne i forskellige kompetencer, der er centrale i ledelses- og konsulentfunktioner:

 • Analyse og diagnostisk kompetence: psykodynamisk forsvarlig forståelse af psykosocial dynamik i organisationer og forskellige virksomhedskulturer; styrkelse af selvopfattelse og opfattelse af andre i forskellige sammenhænge
 • Lederskabskompetence: forståelse og praksis af ledelse med et mål om bæredygtighed
 • Rådgivningskompetence: psykodynamisk forsvarlig planlægning, implementering og evaluering af høringsprocesser
 • Ledelsesfærdigheder: ændring af organisationskulturer og tilknyttede strukturer samt design og planlægning af kurser og workshops.
 • Konfliktkompetencer: Konfliktanalyse, konflikthåndtering og konfliktløsning

Du kan bruge disse kompetencer inden for adskillige anvendelsesområder: i design af lederprocesser, personale- og teamudvikling, organisationsudvikling, forandringsledelse, innovationsstyring og strategiplanlægning, mægling og konflikthåndtering, moderering, ledelsesrådgivning, coaching samt individuelt og gruppetilsyn.

„Enhver, der undrer sig over, hvorfor og hvordan organisationer faktisk fungerer, og enhver, der ikke holder sig væk fra at observere de underliggende fænomener i sig selv under læringsprocessen, er på det rigtige sted. For mig har kurset Leadership and Consulting ydet et stort bidrag til min personlige og personaleudvikling. ”
Dr. Heidrun Munker, skoleudvikler

Universitetsansøgning

Kurset er rettet mod enhver, der som leder eller konsulent forstår dynamik i organisationer og ønsker at yde et bidrag til succes med tilfredsstillende arbejdsforhold. Forudsætning er en grad i psykologi, sociologi, pædagogik, økonomi, jura, medicin eller lignende felt samt relevant erhvervserfaring.

„Enhver, der undrer sig over, hvorfor og hvordan organisationer faktisk fungerer, og enhver, der ikke holder sig væk fra at observere de underliggende fænomener i sig selv under læringsprocessen, er på det rigtige sted. For mig har kurset Leadership and Consulting ydet et stort bidrag til min personlige og personaleudvikling. ”
Kai Kuljurgis, managementkonsulent

126115_126101_ipu_general3.jpg

Studieforløb

Executive

Du studerer kandidatuddannelsen Ledelse og rådgivning på deltid med den krævede deltagelse på fire weekender og en blok uge pr. Semester. Programmet er designet som et erhvervsuddannelsesprogram, der normalt afsluttes inden for to år. Det vil fokusere på ledelse og organisation og afsluttes med en Master of Arts (MA) grad.

Omfang: 60 kreditpoint (Master of Arts)

Udvidet

Den udvidede undersøgelse med vægt på høring og forskning spænder over tre år og efter en vellykket afslutning kvalificerer du dig til lovligt anerkendt rådgivning, coaching og tilsynspraksis i henhold til retningslinjerne fra de faglige foreninger, der er relevante for det (DGSv, DBVC).

Den udvidede undersøgelse inkluderer:

 • Tre yderligere moduler
 • Praktiske aktiviteter i form af uafhængigt udførte konsulentprocesser eller ændringsprojekter i virksomheder og organisationer samt forskningsprojekter
 • Undervisningsvejledning til ledsagelse af uafhængigt gennemførte konsultationer

Hvis du er interesseret, kan du deltage i et mentorprogram.

Omfang: 90 kreditpoint (Master of Arts); anerkendt tilsynsuddannelse (DGSv); psykodynamisk coach (IPU)

126109_126094_ipu_general1.jpg

forbundenhed

Vi opretholder videnskabelige kontakter inden for industri- og organisationspsykologi med professorer fra følgende universiteter: FU Berlin, TU Berlin, ESMT Berlin, Bremen University, Coventry University, Goethe University Frankfurt / Main, Kassel University, Klagenfurt University, St. Gallen University , Witten-Herdecke Universitet og Zeppelin Universitet i Friedrichshafen.

Årsager til at studere lederskab og rådgivning ved IPU Berlin

 • Muligheder for fremme og udvikling: psykologisk forsvarlige konsulent- og lederegenskaber får større betydning på alle områder, men undervises sjældent som en del af uddannelserne.
 • Styrke ens egen identitet som manager eller konsulent: få suverænitet og tillid til det usikre terræn med at lede og rådgive i forskellige arbejdsmiljøer.
 • Anerkendt konsulentuddannelse: muligheden for graduering som coach eller vejleder, certificeret af det tyske samfund for tilsyn og coaching (DGSv).
 • Studier på topniveau: alle kurser ledes af anerkendte undervisere fra akademia og praksis, der er førende inden for deres respektive områder.
 • Skræddersyede studier: ingen abstrakt memorering, men indhold baseret på dine egne oplevelser.
 • Teori og praksisoverførsel: i små udvalgte grupper ses dine egne oplevelser i forbindelse med psykologisk teori, og nye begyndelser kan prøves og testes.
 • Netværk: Den omhyggeligt udvalgte studiegruppe skaber rammer af høj kvalitet til udveksling af erfaringer og personlig udvikling.

”Jeg anbefaler kandidatuddannelsen i organisatoriske studier, fordi det kombinerer den faglige og personlige udvikling af studerende på en innovativ og bæredygtig måde.”

Professor Dr. Dr. Rolf Haubl, direktør for Sigmund Freud Institute i Frankfurt, professor i sociologi og psykoanalyse ved Johann Wolfgang Goethe Universitet i Frankfurt / Main.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The IPU is a state-recognized private university with its campus and administration in Berlin. The International Psychoanalytic University Berlin gGmbH limited liability company is the body responsibl ... Læs mere

The IPU is a state-recognized private university with its campus and administration in Berlin. The International Psychoanalytic University Berlin gGmbH limited liability company is the body responsible for the university, and the sole shareholder of the company is currently the Foundation to Promote University Psychoanalysis. Minimer