Mester i indretningsarkitektur

Generelt

2 tilgængelige placeringer

Program beskrivelse

Adaptiv genanvendelse. Exploring Spatial Potentials & Poetics of the Existing

International Master of Interior Architecture

Fakultetet for Arkitektur og Kunst bifalder ansøgninger om et innovativt internationalt kandidatuddannelsesprogram inden for interiørarkitektur med et stærkt fokus på adaptiv genanvendelse.

Det er sikkert at antage, at (interiør) arkitekter skal håndtere mere og mere med omdannelsen og tilpasningen af ​​det byggede miljø. I dag er arkitekturens rolle omdefineret på grund af demografiske, økonomiske og økologiske udfordringer. Overgang og genanvendelse tager centret i erhvervets praksis og teori. Denne akademiske kandidatuddannelse er nyskabende, da den betragter bevarelse gennem adfærdsmæssig genanvendelse i stedet for blot bevarelse og restaurering.

I stedet for at regne med et arkæologisk perspektiv, lægger det vægt på en designeret tilgang til at give ny og uventet energi til bygninger. Derfor søger programmet at uddanne studerende, der udforsker og aktiverer de eksisterende potentialers rige potentiale gennem design understøttet af forskning og teori.

Ideelt placeret i en region fuld af historiske steder med forskellige identiteter (kulturelle, kunstneriske, religiøse og industrielle) er fakultetet tæt på et rig laboratorium med potentielle tilfælde, der spænder over 600 år. Studerende læres at opfatte disse steder som palimpsests snarere end monumenter. Derefter opfordres de til at udforske de skønhed, hukommelse, skjulte kvaliteter og bredere potentialer på de steder, som vores forgængere overlever.

Endelig afviger masteruddannelsen fra den konventionelle forståelse af "interiøret" som en kvantificerbar rumlig kategori ved at understrege sine rigere kunstneriske og etiske dimensioner som offentlig indretning.

Studieprogram

Det etårige kandidatuddannelsesprogram består af tre hovedkomponenter: designstudie, teorimodul og masteropgave / projekt.

Designstudiet fokuserer på undersøgelse, transformation og tilpasning af eksisterende bygninger og lokaliteter. Repræsentative eksempler kunne for eksempel være: at omdanne et kloster fra det 17. århundrede, et konkret kontortårn i 1970 eller et fængslet fra det 19. århundrede med en panoptisk plan.

Under denne proces er der lagt stor vægt på arvværdi, atmosfæriske kvaliteter, konstruktionsdetaljer og rumlige karakteristika, der ikke længere er egnede til nye bygninger. I den sammenhæng hænger to forskningseminarer på designstudiet og teorimodulet.

Et seminar koncentrerer sig om læsesteder ved hjælp af forskellige teknikker som håndtrækning og fotografering. Det andet seminar udforsker de skiftende betydninger af rum, da deres funktioner omdannes. På denne måde udforsker programmet både de materielle og immaterielle værdier af det byggede miljø.

Teorimodulet introducerer eleverne til den nye referenceramme relateret til adaptiv genbrug ved at studere relevante tekster og nyere casestudier. Det giver også relevant historisk viden om interiørernes funktion, deres rumlige, ornamentale og konceptuelle potentiale. Det er klart, at der også lægges særlig vægt på specifikke tekniske og materielle aspekter.

Mesterens projekt og afhandling slutter programmet, der består af et personligt og originalt designdesign på en eksisterende bygning og dens omgivelser. Studerende vil blive inviteret til at overveje websteder, der er en del af igangværende forskningsprojekter, men kan også foreslå steder fra deres eget hjemland.

Adgangskrav

Den internationale master inden for interiørarkitektur fokuserer på bachelorer eller master i arkitektur og / eller interiørarkitektur med stor interesse for adaptiv genanvendelse.

Hasselt Universitet vil vurdere de studerende individuelt på baggrund af deres tidligere akademiske rekord og kvalifikationer. Generelle krav indebærer eksamensbehov og sprogkrav. Eksamenskomitéen evaluerer hver ansøgning individuelt med hensyn til ansøgerens akademiske rekord. Afhængig af tidligere kvalifikationer må du muligvis afslutte et forberedende eller brodannende program.

Indehavere af en udenlandsk grad skal sende en portefølje sammen med deres ansøgningsfil.

Diplom krav

Modtaget direkte :

  • Indehavere af (mindst) en akademisk bachelorgrad i indvendig arkitektur.

Indrømmet betinget :

  • Indehavere af en udenlandsk grad, der svarer til en flamsk grad i indre arkitektur, og som er blevet tildelt efter mindst 180 ECTS-point (eller tre års fuldtidsstudium) på et universitet eller et højere uddannelsesinstitut.
  • Ansøgere med en udenlandsk akademisk bachelor- eller kandidatgrad i arkitektur kan søge, men måske nødt til at gennemføre et forberedelsesprogram, der er skræddersyet til deres specifikke baggrund, før de kan optages til kandidatuddannelsen.

Indrømmet betinget via et forberedelses- eller brodannelsesprogram :

  • Ansøgere med en flamsk akademisk bachelorgrad eller kandidatgrad i arkitektur skal færdiggøre et forberedelsesprogram, der består af maksimalt 39 ECTS.
  • Indehavere af en ikke-akademisk bachelorgrad i interiørarkitektur skal færdiggøre et forberedelses- eller brobygningsprogram, der består af maks. 48 ECTS.

Forskning

Programmet er stærkt indlejret i den igangværende forskning om adaptiv genanvendelse, der finder sted på Fakultet for Arkitektur og Kunst, Hasselt Universitet. Vores ambition er at involvere de internationale studerende aktivt i denne forskning.

Løbende og afsluttet doktorgradsforskning om adaptive genbrugsforretninger med meget forskelligartede typologier som minedrift, klostre og kirker samt efterkrigsehuse. Mens forskning altid er relateret til designproduktion, udvikler vi potentielle strategier og programmer til bygninger og steder uden færdige svar. Dette er tilfældet, når f.eks. En bygning er et noteret monument, og dets genanvendelse vil medføre stærke rumlige tilpasninger. Endelig analyserer vi materialernes og immaterielle kvaliteter, især når sidstnævnte afslører usædvanlige atmosfæriske forhold, der er værdifulde i overgangsprocessen.

Mere generelt er den forskning, der udføres på vores fakultet, centreret omkring arkitektur, interiørarkitektur og billedkunst. Fakultetet er vært for omkring 60 forskere, og det er en partner af PXL-MAD, en kunstskole, der tilbyder internationale masteruddannelser i Objekt og Smykker, Art Sense (s) Lab og Reading Type & Typografi.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Læs mere

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Minimer
Hasselt , Diepenbeek + 1 Mere Mindre