Mester i intelligente byer

Generelt

Program beskrivelse

Master i Smart Cities. Designing med borgerne

Når den smarte city konceptet først opstod i løbet af det sidste årti, udgjorde bidrag informations- og kommunikationsteknologi (IKT) til udvikling af byer for læring, tilpasning og innovation. Men siden da konceptet har ændret i retning af en mere neoliberal holdning fremmes af multinationale selskaber, der ser it som et middel til at styrke konkurrenceevnen i byer gennem udvikling af den digitale økonomi.

Kandidatuddannelsen i Smart Cities. Designing med borgerne, koordineres af Design for Alle Foundation og Bau Design College of Barcelona tager den tilgang, konkurrenceevne, økonomisk udvikling og effektivisering i byerne ikke bør være et mål i sig selv. Snarere det skal være en naturlig konsekvens af den aktive inddragelse af borgerne i udviklingen af ​​bysamfund i retning af større bæredygtighedSom en harmonisk udvikling af en by kun kan opnås gennem vilje og empowerment af sundere, mere kreative og socialt engagerede borgere.

En by kan kun være "smart", hvis dets borgere kollektivt tage den udfordring innovere intelligent og bæredygtig måde, med det formål at skabe mere beboelig, levedygtige og retfærdige byer op.

Dette program er derfor til formål at give en anden opfattelse af de udfordringer, som byerne og de muligheder, der åbner op i dette århundrede står over for, der tilbyder de studerende ikke kun en forståelse af bymæssige spørgsmål, men også praktisk viden og evnen til at bruge værktøjer til at lette co-creation med borgerne til designe smarte, bæredygtige byer.

Generelle mål med UDDANNELSE

Målene med denne kandidatuddannelse kursus er: - At opdage virkeligheden af ​​byer fra forskellige perspektiver, og at opdage, hvordan sidstnævnte påvirker samfunds livskvalitet, bæredygtighed, ligevægt og social udvikling.

 • For at udtrykke resultaterne som specifikke behov, og til at identificere de krav, som de mulige løsninger skal opfylde.

 • Til udvikling af strategier og teknikker i design, der gør det muligt innovative løsninger, der skal foreslås til lokale forvaltninger og sociale aktører til forbedring af livskvaliteten, den sociale udvikling, og om tiltrækningskraft og bæredygtighed i byen gennem deltagelse af borgerne og anvendelse af IKT.

 • At lære at udvikle med succes, i et team, et komplet og realistisk projekt, som vil bidrage på en innovativ måde til en forbedring af borgernes livskvalitet. Pensum

MODUL INDHOLD

Modul I - Oversigt over byen. Borgere og byen.

Lær om den sammenhæng, byer fra forskellige perspektiver, og hvordan dette påvirker dets indbyggere. Forstå de forskellige udfordringer og muligheder, som byerne står over for.

 1. Udviklingen af ​​byer op til i dag: sociale, politiske og fysisk planlægning modeller.
 2. By tjenester: forsyningsselskaber (vand, energi og kommunikation), vejbelysning, veje og trafik, offentlig transport, skiltning, miljøkvalitet, rengøring af offentlige rum, affald og spildevand management, vedligeholdelse, sikkerhed, civilbeskyttelse, regeringen, uddannelse, offentlig sundhed, sociale ydelser, byplanlægning, offentlig boliger, planlægning af økonomiske og turistaktiviteter, bruger- og forbrugerbeskyttelse, kirkegårde.
 3. De anvendelser af byen og dens interaktioner: bolig, uddannelse, arbejde, kultur, gudstjenester, sport, handel, industri (forarbejdning / digital / kulturelle industrier etc.), professionel service, turisme, mobilitet, logistik, associative og civile aktivitet, kriminalitet mv
 4. Livskvaliteten i byen.
 5. Migrationsstrømme og deres indvirkning på byerne.
 6. Menneskelige mangfoldighed i byerne.
 7. Fysiske og sociale virtuelle netværk.
 8. Effektivitet og ineffektivitet i byerne; udfordringer og muligheder.
 9. Effekten af ​​it på det sociale netværk, om forvaltningen af ​​byerne og deres innovationspotentiale.
 10. By modstandskraft.

Modul II - Værktøjer til at analysere og visualisere den urbane kontekst og til udvikling af innovationsprojekter.

Oplev og anvende de metoder og redskaber, der er nødvendige for de studerende til at gennemføre deres projekter.

 1. Metoder og værktøjer til at analysere og visualisere urbane situationer: demografiske og statistiske analyser, kartografi og Geografiske Informations Systemer (GIS).
 2. Metoder og værktøjer til innovation: design tænkning, empati, kreativitet, rationalitet, teknologi-implementering-market (TIM), co-creation med borgerne.
 3. Metoder og værktøjer til projektering og ledelse: Syv indbyrdes afhængige succesfaktorer, Business Model Canvas og fornedrer metode.

Modul III - Innovation projekt

Være i stand til at foretage en kompleks, realistisk, team projekt, der giver et innovativt bidrag til at forbedre kvaliteten af ​​borgernes liv.

Design, udvikling og udstilling af en gennemførlig innovationsprojekt, som vil berige borgerne og byen gennem alle faser: fastlæggelse af anvendelsesområdet, der definerer ideen, oprettelse mål, identificere partnere, udvælge og erhverve redskaber og viden, planlægning og præsentation, begynder at sætte projektet i praksis.

KARRIERE MULIGHEDER

Den professionelle anvendelse af viden og færdigheder opnået i denne kandidatuddannelse kan bruges inden for to hovedområder:

 • Fagfolk allerede arbejder som kommunalbestyrelsens officerer eller valgte medlemmer, eller som specialister eller ledere i virksomheder, der leverer ydelser til byerne.
 • Fagfolk, der ønsker at anvende projektet element til at lancere deres egen erhvervsmæssige eller økonomiske venture eller samfundsaktiviteter.

FAKTABLAD

Edit: 1st Edition

Kvalifikation: Master i Smart Cities. Designing med borgerne akkrediteret af Universidad de Vic - UCC. Studerende uden universitetsuddannelser vil modtage en Folkeuniversitetet Studies Diploma.

Credits: 60 ECTS

Skoleperiode: Fra 19 okt 2015 til maj 2016. afgangsprojekt Præsentation: Juni 2016

Tidsplan: Mandag til torsdag fra 19h til 22h

Mode: Blended learning

Sprog: Spansk / engelsk (tosproget undervisning personale)

Pris: 6600 €

Adgang: Det er tilrådeligt at have haft forudgående uddannelse eller erfaring i et af følgende områder: arkitektur, planlægning, teknik, design, samfundsvidenskab, kulturel revitalisering, facilitation, økonomi, sundhed, informations- og kommunikationsteknologi (IKT), sociale netværk, journalistik, lovgivning eller forvaltning (erhvervslivet, staten eller ngo).

Bemærkninger: Intensivt spansk kursus for udenlandske studerende er villige til at gælde for kandidatgrad (valgfrit kursus). Fra september 10 til oktober, 2.; fra mandag til fredag ​​(4h / dag) - 395 €.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Læs mere

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Minimer