Master i Management, Policy Analysis og iværksætterånd i Sundhed og biovidenskab (MPA)

Nye biomedicinske innovationer i en verden, der bliver stadig mere kompleks giver anledning til en lang række etiske, juridiske og sociale spørgsmål og dilemmaer. Er den nye kighoste vaccine bedre end den gamle? Hvordan kan vi kontrollere Q-feber?

Hvordan skal vi gennemføre forestillinger om patientcentreret pleje? Hvad bliver konsekvenserne af udviklingen i genomics på grundlæggende sygeforsikring? Levere de bedst mulige svar på disse spørgsmål kræver samarbejde mellem flere discipliner og aktører i samfundet, fra regeringen, industrien og sociale institutioner til forbrugere og patienter. Kandidatuddannelsen tilbyder den ideelle mulighed for at specialisere sig i dette fascinerende område af forskning, hvor en bred vifte af discipliner mødes.

Studieprogram

Kandidatuddannelsen i MPA er en to-årigt program værd 120 ECTS. Programmet er på engelsk, medmindre alle deltagerne er hollandske-højttalere, og i så fald vil det blive undervist på hollandsk. Programmet består af følgende komponenter:

 • Obligatoriske kurser (33 ECTS)
 • Valgfri kurser (12 ECTS)
 • Science kursus (6 ECTS)
 • To praktikophold (60 ECTS i alt)
 • Afhandling (9 ECTS)


MPA studerende kan specialisere sig i disse områder:

 • Sundhed & Biovidenskab-baserede Politik
 • Sundhed & Biovidenskab-baserede ledelse og iværksætteri
 • International Public Health
 • Videnskabskommunikation

Karrieremuligheder

Efter at have afsluttet kandidatuddannelsen i Management Policy Analysis og iværksætteri i Sundhed og biovidenskab, vil dine karrieremuligheder være meget lovende. De vil naturligvis variere afhængigt af din valgte specialisering.

Med en politik specialisering, vil dine karrieremuligheder omfatter politisk forberedelse med en regering afdeling eller en række offentlige sundhedsorganisationer, eller en stilling som et universitet forsker.

Ledelsen og iværksætteri specialisering vil forberede dig til en karriere i en medicinalvirksomhed, for eksempel som et klinisk forskning assistent eller en rådgiver. Du vil også være i en god position til at oprette din egen virksomhed.

Den internationale Folkesundhed specialisering vil forberede dig til en karriere på et universitet, ministerium, NGO eller international organisation.

Adgangskrav

 • Du er berettiget til optagelse på Master i Management, Policy Analysis og iværksætterkultur i Sundhed og biovidenskab, hvis du holder en bachelorgrad i: biologi, Biomedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Medicinsk Naturvidenskab, Medicinsk Informatik, Bioinformatik, Biokemi Farmaceutiske Fakultet.
 • Du bør også have en grundlæggende viden om de politiske og ledelsesprocesser. Du kan få en grundstødning i dette område ved at udfylde en selvstudium pakke leveret af programmet.
 • Hvis du har en Bachelor of Science grad i et andet emne, er du stadig velkommen til at søge. I dette tilfælde vil din ansøgning blive vurderet af Admissions bestyrelsen.
 • Engelsk sprogfærdighed krav. Vrije Universiteit Amsterdam kræver internationale ansøgere skal bestå en engelsk sprogtest.

NB Studerende, der har brug for et visum (MVV) for at indtaste Holland skal have bestået prøven og sendte den oprindelige prøvning certifikat inden den 1. juni. Alle andre studerende skal indsende testen certifikat senest inden den 1. september.

Program undervist i:
Engelsk

Se 80 flere kurser fra Vrije Universiteit Amsterdam »

Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Duration
2 år
Fuldtid
Price
2,083 EUR
For EEA-studerende € 14.500 for ikke-EØS
Deadline
Efter placeringer
Efter dato