Mester i trådløs kommunikation

Generelt

Program beskrivelse

Trådløs kommunikation har spillet en central rolle i de sidste to årtier som den vigtigste drivkraft for innovation og økonomisk vækst i forskellige områder af samfundet. Integrationen af ​​trådløs kommunikation med internettet har både revolutioneret hvordan førstnævnte konditioneret deres udvikling, der kræver kontinuerlig teknologisk innovation for at opfylde behovene hos både brugere og applikationer.

Den Universitetscenter Master i trådløs kommunikation trækker på forskningserfaring af både Cataloniens Polytekniske Universitet (UPC) og Pompeu Fabra University (UPF) at tilbyde en frisk, moderne syn på både nuværende og fremtidige trådløse kommunikationsteknologier, adressering alle de teoretiske og praktiske aspekter skønnes relevant for uddannelsen af fremtidige forskere på området.

Målsætninger

Denne kandidatuddannelse har til formål at uddanne fagfolk, der vil udvikle de trådløse kommunikationssystemer i fremtiden. Gennem en blanding af teori og praksis, at programmet giver den nødvendige videnskabelige og teknologiske uddannelse for at gøre det muligt for kandidater til at gå på at forfølge en karriere inden for forskning, både i den akademiske verden eller den private sektor.

Hvem er det til?

Denne kandidatuddannelse er rettet mod kandidater med en ingeniøruddannelse inden for informations- og kommunikationsteknologi, der søger at finpudse deres forskning færdigheder inden for trådløs kommunikation. Struktur Denne forskningsorienteret program byder emner dækker både teori og praksis. Studerende skal udfylde 30 point værd af obligatoriske fag, 20 point værd af valgfag og en kandidatgrad afsluttende projekt værd 10 point.

Kandidatuddannelsen kan være afsluttet i et år, hvis taget på fuld tid, eller to, hvis den tages på deltid. Deltidsstuderende vil også kunne tage supplerende fag fra bachelor ingeniøruddannelser eller yderligere emner fra kandidatuddannelsen. Den deltid option anbefales til studerende, der ikke har en fire-årig grad i datalogi eller elektroteknik eller en tilsvarende baggrund.

Indhold

Kandidatuddannelsen omfatter følgende aspekter:

 • Trådløs kommunikation (formering, graduering, kodning, medium adgang).
 • Kommunikationsnetværk (TCP / IP).
 • Matematisk modellering, simulering og analyse af kommunikationssystemer.
 • Radiofrekvensforvaltning.
 • Langsigtet udvikling (LTE), og udviklingen i retning af 5G.
 • RFID, WSN og WLAN-netværk.
 • Tingenes internet (IoT) og M2M kommunikation.
 • Netsikkerhed og kryptografi.
 • Mobile App udvikling.

Viden, færdigheder og kompetencer

 • Evne til at planlægge og gennemføre forsknings- og udviklingsplaner.
 • Mulighed for at bruge eksisterende trådløse kanals modeller, der identificerer de vigtigste elementer og parametre heraf, samt de situationer, hvor de kan bruges.
 • Evne til at analysere de vigtigste modulation / demodulationsteknikker og kodning teknikker, der anvendes i trådløse kommunikationssystemer, forståelse afvejninger mellem bithastighed, magt og båndbredde.
 • Evne til at anvende de vigtigste teknikker til at få adgang til og deling af frekvensressourcer til rådighed for udformningen af ​​kommunikationsprotokoller, herunder radio ressource planlægning teknikker, mens på samme tid begrunder de fordele og ulemper ved hver enkelt med hensyn til effektivitet, flow, forsinkelse og fairness .
 • Evne til at modellere, analysere og simulere tilfældige systemer ved hjælp af værktøjer fra diskrete og kontinuerte stokastiske processer, herunder aspekter af information teori og kø teori, og at formulere og løse optimeringsproblemer.
 • Evne til at analysere, hvordan netværk og transportprotokoller arbejde i mobilnet, både med hensyn til radio og faste net.
 • Evne til at vurdere funktionerne i mobile kommunikationssystemer og netværk ved hjælp af analytisk, simulering og prototyping teknikker.
 • Mulighed for at dimensionere højtydende netværk fra basisstationer og adgangspunkter til de nødvendige radiofrekvenser og samtrafik netværk.
 • Evne til at analysere, model og design protokollen arkitekturer, mekanismer og funktioner til mobile netværk, herunder sammenkobling mellem heterogene netværk.
 • Evnen til at udvikle tjenester og applikationer til mobile enheder og netværk, herunder sikkerhedsaspekter, distribueret viden ledelse og multimedia information.
 • Evne til at analysere, forstå og anvende den resulterende viden til den mobile telesektoren som helhed, såvel som til de centrale aktører, deres relationer og deres udvikling, herunder aspekter vedrørende den teknologiske udvikling og den mobile kommunikation marked.
 • Evne til at identificere og anvende forskningsresultaterne metoder, teknikker og ressourcer specifikke for forskning inden for trådløs og mobil kommunikation.
 • Evne til abstrakt, konceptualisere og kommunikere kreative og innovative teknologiske løsninger, samt forskningsresultater.

Karrieremuligheder

Kandidater i dette kandidatuddannelse kan tilmelde på en ph.d.-program eller slutte forskning og / eller udvikling hold i selskaber, der er specialiseret i trådløs kommunikation (mobile applikationer, netværk planlægning, netværk arkitektur design, kommunikationsprotokoller og systemer, etc.).

Engelsk

Husk, at for at blive succesfuldt tilmeldt, fremlæggelse af en officiel engelsk certifikat er en væsentlig optagelse krav. Kun ansøgere, hvis modersmål er engelsk ikke behøver at pre¬sent en engelsk certifikat. Officielle resultater skal sendes direkte af den undersøgende institution til skolens Admissions Department og skal overholde de krævede minimum score: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL HIH:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Ansøgere, der på tidspunktet for ansøgningen, stadig ikke besidder en officiel engelsk certifikat eller som er i processen med at få det skal indeholde disse oplysninger i deres optagelse applikationer. Ansøgere, der har afsluttet deres fulde bachelorgrad på et engelsktalende universitet skal indsende skriftlig dokumentation for, at undervisningssproget af deres studier var engelsk.

Senest opdateret Dec 2016

Om skolen

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Læs mere

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Minimer