Master Interkulturel Konflikthåndtering

Den "Interkulturel Konflikthåndtering" Master programmet blev lanceret af Alice Salomon University of Applied Sciences (ASH) i 2002, påvirket af de forestillinger om Kosovo-krigen i det tidligere Jugoslavien i 1998 og 1999. Under indtryk af denne krig, og det er ledsaget grusomheder ASH besluttet at installere et Master program for at forberede eksperter til at arbejde i konfliktforebyggelse, opløsning og ledelse.

Mission

I erkendelse af de ændringer, der opleves af mange samfund som følge af stigende global indbyrdes afhængighed, er Alice Salomon University of Applied Sciences (ASH) tilbyder en Master of Arts i Interkulturel Konflikthåndtering (MA-ICM) for at capacitate fagfolk fra hele verden for deres arbejde fremme af social udvikling og formildende eksisterende og kommende konflikter. I overensstemmelse med værdierne af social retfærdighed og menneskerettigheder, og støttet af universitetets mangeårige tradition i social fortalervirksomhed, de MA behandle spørgsmål og kompleksiteter rejst af en stadig mere globaliseret verden fra et internationalt og tværfagligt perspektiv. Programmet er et svar på de udfordringer, konflikter, mangfoldighed, social udstødelse, migration, krænkelser af menneskerettigheder og menneskelig udnyttelse.

Master of Arts i Interkulturel Konflikthåndtering er designet til at give studerende fra forskellige kulturer og en bred vifte af faglige baggrunde med en dyb forståelse af sammenhængen mellem demokrati, deltagelse, social udstødelse, menneskerettigheder og konflikthåndtering teori og praksis. Studieordningen, stærkt anvendelsesorienteret, forbereder deltagerne til at arbejde i statslige og ikke-statslige organisationer af internationalt samarbejde og udviklingssamarbejde, humanitær hjælpeorganisationer og lokale, regionale eller internationale organisationer, der fremmer social udvikling og beskæftiger sig med eksisterende og kommende konflikter.

program design

Master ICM undervises på engelsk og / eller spansk og er baseret på det faglige, kulturelle og politiske mangfoldighed af studerende og undervisere. Interkulturel og tværfagligt studere og de mange forskellige tanker og mener er den største rammerne af ICM. Instruktion på kandidatuddannelsen er informeret af principper og værdier, som afspejler en inklusiv og community-centreret tilgang med et mål mod social transformation og realisering af menneskerettighederne. Baseret på en epistemologisk og konstruktivistisk tilgang, MA-ICM kombinerer henvendelser fra postkoloniale studier, transnationalisme, ulighed forskning og internationale og menneskerettighedslovgivning.


Den komplementering af disse teoretiske tilgange med en henvisning til fællesskab og deltagelse og inddragelse af metoder, der anvendes i det internationale udviklingssamarbejde og konfliktløsning, giver en unik mulighed for at supplere den teoretiske forståelse af sociale konflikter med praktiske værktøjer og metoder til at realisere udviklingsarbejde social i og med lokalsamfund truet af social udstødelse og krænkelser af menneskerettighederne. Fremme af social udvikling, demokrati, deltagelse og social integration på lokalt plan ses som et afgørende middel til at lette fredelig konfliktløsning på lokalt, nationalt og internationalt plan.

Job perspektiver

Master-ICM af Alice-Salomon University of Applied Sciences, på grund af hans unikke kombination af teoretiske baggrundsundersøgelser og anvendelsesorienteret dannelse på værktøjer og metoder er den ideelle forberedelse til at arbejde i lokale, nationale eller internationale organisationer på området for international social udviklingsarbejde, humanitær bistand, menneskerettigheder, samfund organisation, civile fred service og konfliktløsning. Muligheder omfatter arbejdspladser i disse områder gennem professionelle roller, for eksempel, som marken officerer, projektledere, facilitatorer, undervisere, administratorer, advokater eller forskere i nationale og internationale statslige og ikke-statslige og private organisationer.

Studerende, der fuldførte MA-ICM arbejde nu for eksempel med

- Ministerier i deres hjemlande;

- Internationale organisationer som International Organization for Migration (IOM);

- Udviklingssamarbejde organisationer såsom Deutsche Gesellschaft für international Zusammenarbeit (GIZ), Arbeitsgemeinschaft für Entwicklungshilfe eV (AGEH);

- Konflikthåndtering organisationer som Ziviler Friedensdienst (ZFD), Den Europæiske Center for konfliktforebyggelse (CCP);

- Flere fonde, ngo'er og fagforeninger

Nogle alumnies fortsatte deres akademiske uddannelse og indskrevet i ph.d.-programmer, f.eks ved Freie Universität Berlin, Sussex University England, Haifa Universitet Israel eller allerede arbejder som stipendiater.

Program undervist i:
  • Engelsk
  • Spansk

Se 2 flere kurser fra Alice Salomon University of Applied Sciences Berlin »

Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Duration
4 semestre
Fuldtid
Price
8,420 EUR
2640 EUR for de første 3 semestre og 500 EUR for sidste semester
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
End Date
Ansøgningsfrist
Location
Ansøgningsfrist
End Date