SUMA - Master i Bæredygtige Materialer

Generelt

6 tilgængelige placeringer

Program beskrivelse

Tildelt ETI-mærket i 2016

Udfordringen

Materialer danner grundlaget for den moderne globale økonomi. De bliver mere og mere relevante for overgangen til et koldioxiderende samfund, da de muliggør overgangen til vedvarende energi, elektrisk mobilitet og ressourceeffektivitet blandt andre. Ikke desto mindre bliver mange materialer kritiske.

Derfor er vi nødt til at udvikle robuste løsninger og spilskiftende teknologier, der muliggør en bæredygtig strøm af materialer.


Bæredygtige materialeløsninger med SUMA

SUMA-masterprogrammet har til formål at uddanne morgendagens ressourceingeniører i samarbejde i en global verden og samler nogle af de bedste uddannelsesprogrammer inden for bæredygtig materialeteknik i Europa. Målet er at sikre unge videnskabsmænd en solid baggrund inden for kemi og fysik med kompetence til at designe og skræddersy nye materialesystemer til specifikke funktioner og med et specifikt syn på bæredygtigheden af ​​processer og teknologier inden for materialeudvikling. SUMA sætter et særligt stærkt fokus på innovation, iværksætteri og lederskab og tager en holistisk tilgang til materialeparadigmet ved at udforske cirkulær (øko) design, materialesubstitution, livscyklusteknik og cirkulær økonomi design, materialebearbejdning og genbrug, fremstilling og innovation.


Programstruktur

Masterprogrammerne for bæredygtige materialer (SUMA) er toårige programmer indlejret i de deltagende universitets ingeniørprogrammer:

KU Leuven

Master of Materials Engineering

Montanuniversität Leoben

Master i bæredygtige materialer

University of Trento

Master i materialer og produktionsteknologi

Grenoble INP

Master i Bæredygtig Industriel Engineering

University of Milan-Bicocca

Master i Materialevidenskab

Der er i alt 10 spor, der hver især er blevet tildelt EIT Etiketten. Hvert spor af SUMA-programmet består af et helt år på et indrejseuniversitet efterfulgt af et andet år på et af de andre deltagende universiteter.

Innovation og iværksætteruddannelse

Som et ETI-mærket kandidatprogram anerkender SUMA betydningen af ​​at give eleverne mulighed for at undersøge den økonomiske relevans af bæredygtige materialeløsninger og hvordan de praktiseres praktisk i industrielle og samfundsmæssige rammer. SUMA-studerende vil blive forsynet med innovation og iværksætteruddannelse, der tager sigte på følgende:

  • Kurser, der beskæftiger sig med implementering af en innovationsstrategi på virksomhedsniveau og styring af produktudviklingsprocessen og strategisk ledelse, kreativitet og beslutningstagning for produktudvikling.
  • Business simulation spil.
  • Vidnesbyrd givet af unge iværksættere om rollen som ingeniørvirksomhed i opstart af teknologiske spin-off virksomheder.
  • Casestudier præsenteret af industri- og firmaeksperter på området.
  • Små gruppe- og individuel projektarbejde, der tager fat på virkelige problemer.


En-ugers sommerskole

Hvert år organiserer SUMA Master-programmerne en sommerskole, hvor alle elever fra de forskellige spor kommer sammen for at lære af ledende eksperter på et bestemt bæredygtigt materialeemne. I sommerskolen skal eleverne arbejde sammen i hold om samfundsmæssige og teknologiske udfordringer ved hjælp af viden og forelæsningsindhold fra ekspert sommerskolefakultet. Udgaven af ​​2017 fandt sted i Leuven og diskuterede emnet "Digitalisering af den cirkulære økonomi", hvor eleverne lærte, hvordan ting til internettet (IoT), stor dataanalyse og Industry 4.0 principper kan anvendes til behandling og genbrug af bæredygtige materialer. 2018 Summer Summer School gav eleverne mulighed for at mestre metoder til vurdering af flere kriterier og udvikle innovationer fra laboratorie til forretningsprojekter og kommercialisering.


Professionelle profiler efter eksamen

Er du en studerende, der er:

  • Interesseret i jordvidenskab, minedrift, materialevidenskab og teknik?
  • Motiveret for at undersøge forbindelsen mellem materialeteknologi og dens miljømæssige og socioøkonomiske faktorer?
  • Keen at blive iværksætter og starte din egen virksomhed?
  • Motiveret til at arbejde tæt sammen med industrien og forskning om spændende udfordringer?

SUMA-masterprogrammet har til formål at uddanne forskere med en solid baggrund inden for kemi og fysik med kompetence til at designe og skræddersy nye materialesystemer til specifikke funktioner og med specifikt syn på bæredygtigheden af ​​processer og teknologier inden for materialeudvikling.

De vigtigste jobmuligheder er i industrier og forskningscentre i Europa, der arbejder med udvikling og produktion af funktionelle materialer til avancerede applikationer og højteknologi.

Kandidater kan starte en karriere som højtværdige fremtidige ledere i ansvarsområder i at styre avanceret materiale design, produktionsprocesser og materialekvalificerende protokoller i højteknologiske virksomheder, materialediagnostik og analyse i brancher og forskningscentre samt materialeudviklingsprojekter og videnskabelig forskning projekter inden for materiale videnskab og teknologi innovation.


Krav

Generelt skal alle studerende have en Bachelor of Science eller Bachelor of Engineering (eller tilsvarende), samt bevis for engelsk sprogfærdigheder.

Kandidater skal opfylde adgangskriterierne for kandidatuddannelsen af ​​begge partnerinstitutioner på deres valgte spor. Se venligst de enkelte universitetswebsteder for information om adgangskrav.


Ansøgningsperiode

Ansøgning om SUMA-programmet er en proces med flere trin.

Ansøgere skal registrere sig på SUMAs hjemmeside: www.master-suma.eu

For oplysninger om registrerings- / ansøgningsfrister for indrejseuniversiteter, bedes du tjekke følgende:

KU Leuven

www.kuleuven.be/english/application/instructions

Montanuniversität Leoben

starter.unileoben.ac.at/en/3489/

University of Trento

offertaformativa.unitn.it/en/lm/materials-and-productionengineering/applying

Universitetet i Milano-Bicocca (UNIMIB)

www.unimib.it/unimib-international/bachelor-and-masters/how-enroll


Gebyrer

Gebyrer varierer afhængigt af programspor og oprindelsesland.

De samlede honorarer for EEA-studerende spænder fra € 77 til € 5.500.

Samlede gebyrer for studerende uden for EØS spænder fra € 600 til € 12.000.

Besøg www.master-suma.eu for detaljer


Stipendier

For studerende, der begynder i september 2020, er EIT-Label-stipendier fra EIT RawMaterials på € 13.500 pr. Studerende tilgængelige. For information om, hvordan EIT-Label-stipendier vil blive tildelt, og hvem der er berettiget, bedes du kontakte det koordinerende universitet direkte: master-suma@kuleuven.be

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

EIT RawMaterials is initiated and funded by the EIT (European Institute of Innovation and Technology), a body of the European Union. The EIT Label is a certificate of quality that is awarded only to e ... Læs mere

EIT RawMaterials is initiated and funded by the EIT (European Institute of Innovation and Technology), a body of the European Union. The EIT Label is a certificate of quality that is awarded only to excellent educational programmes at the Master and Doctoral level. As a student of an EIT RawMaterials Labelled programme, you’ll be part of the largest European raw materials partnership – with more than 120 core and associate partners and 180 project partners from over 22 European countries coming from higher education, research institutions and industry. As an EIT Label student, you will have the opportunity to become part of this committed partnership as well as champion and contribute to the EIT RawMaterials objective of finding new, innovative solutions to secure the sustainable supply of raw materials across the value chain – from exploration, mining and extraction, to mineral processing, recycling and developing circular economy strategies. Minimer
Espoo , Delft , Bordeaux , Grenoble , Liège , Metz , Luleå , Gent , Alsike , Leuven , Leoben , Trento , Milano + 12 Mere Mindre